جمعه 18 آبان 1403

خودکفایی در تولید برنج اولویت دولت سیزدهم

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
خودکفایی در تولید برنج اولویت دولت سیزدهم

رودسر - وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه خودکفایی در تولید برنج اولویت دولت سیزدهم است، گفت: در همین راستای با قرارگاه خاتم برای افزایش تولید قرار داد امضا شده است.

رودسر - وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه خودکفایی در تولید برنج اولویت دولت سیزدهم است، گفت: در همین راستای با قرارگاه خاتم برای افزایش تولید قرار داد امضا شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید جواد ساداتی نژاد ظهر جمعه در جلسه شورای اداری رودسر با اشاره به اینکه استان گیلان یکی از مهم‌ترین قطب‌های کشاورزی ایران و از محورهای امنیت غذایی کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: گیلان یکی از 10 استان برگزیده در حوزه توسعه کشاورزی محسوب می‌شود و وظیفه داریم بر احیای ظرفیت‌های این بخش توجه کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در این سفر تلاش‌های خوبی انجام شده شده و دغدغه‌های کشاورزان را شنیدیم و منتظر هستیم مشکلات مربوط به کشت محصول کیوی حل شده و تا هفته آینده مشکلات برطرف شود.

خودکفایی در برنج اولویت دولت سیزدهم

وی با اشاره به سفر وزیر امور خارجه به کشور هند، بیان کرد: وزیر جهاد کشاورزی نیز در این سفر با وزیر امور خارجه همراه می‌شود تا کارگروهی برای بررسی محصولات با خاک و بی خاک تشکیل و مسائل مربوط به آن بررسی و برطرف شود.

ساداتی نژاد با بیان اینکه مبلغ هزار و 637 میلیارد تومان برای بخش کشاورزی گیلان مصوب شده است، افزود: یکی از موضوعات مهم که در دولت سیزدهم و وزارت جهاد دنبال می‌شود، موضوع خودکفایی در محصول برنج است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالانه یک میلیون تن برنج به کشور وارد می‌شود، تصریح کرد: با توجه به ظرفیتی که کشور در تولید برنج دارد نباید واردات برنج داشته باشیم و با طرحی که در سه استان شمالی داریم، با افزایش دوره کشت به راحتی می‌توان مقدار مورد نیاز کشور را تولید کرد.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد میان جهاد کشاورزی و قرارگاه سازندگی خاتم برای افزایش تولید برنج، بیان کرد: پیش بینی می‌کنیم که از محل تهاتر نفت سه میلیارد دلار یا مبلغی بیش از 90 یا 100 میلیارد تومان برای این منظور طی 5 سال هزینه شود و توافقات اولیه انجام شده و در این سفر 700 میلیارد تومان برای این کار گذاشته شده است.

اختصاص اعتبار 15 میلیارد تومانی برای حل مشکل پست‌های قرنطینه

ساداتی نژاد عنوان کرد: در بخش استخرهای ذخیره آب، شبکه‌های آبیاری زهکشی و بهسازی آب بندان ها 315 میلیارد تومان در این سفر در نظر گرفته‌ایم و برای جوان سازی و نوسازی باغات چای نیز 75 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه برای راه اندازی ایستگاه تحقیقاتی تولید کیوی و فندق مبلغ 10 میلیارد تومان اختصاص یافته است، افزود: بخشی از مشکلات مربوط به صادرات محصولات کشاورزی به اوراسیا مربوط به قرنطینه در استان بود لذا 15 میلیارد تومان برای تجهیز سه پست قرنطینه در نظر گرفته شده است.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در بخش مبارزه با آفات مرکبات دو میلیارد تومان، 50 میلیارد تومان برای تجهیز مزارع ماهی، 10 میلیارد تومان تجهیز یگان حفاظت، 30 میلیارد تومان حفظ و نگهداری جنگل که میراثی غنی برای همه ما در کشور به شمار می‌رود در نظر گرفته شده است.

ساداتی نژاد اضافه کرد: زیرساخت‌های حوزه کشاورزی در شهرک‌های کشاورزی 40 میلیارد تومان، آبخیزداری استان 40 میلیارد تومان و توسعه باغات مرکبات 50 میلیارد تومان، دو ایستگاه پمپاژ در مناطق مختلف استان 150 میلیارد تومان اعتبار در این سفر اختصاص پیدا کرده است.