شنبه 21 تیر 1404

خود تامینی برق از طریق انرژی خورشیدی گامی به سوی پایداری انرژی در کشور

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
خود تامینی برق از طریق انرژی خورشیدی گامی به سوی پایداری انرژی در کشور

معاون برنامه‌ریزی و نوآوری ساتبا در خصوص طرح نیروگاه 5 کیلوواتی پشت بامی نکاتی را مطرح کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - امیر دودابی‌نژاد، معاون برنامه‌ریزی و نوآوری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به طرح نیروگاه 5 کیلوواتی پشت بامی گفت: تولید برق پشت‌بامی یا پراکنده، روشی بسیار مؤثر است که به فعالیت اقتصادی مردم کمک کرده و می‌تواند به پایداری شبکه در شرایط محدودیت برق کمک کند. این روش به ویژه برای واحد‌های تجاری، صنفی، مسکونی، مزارع کشاورزی و کارگاه‌های کوچک مناسب است تا بخشی از نیاز برق خود را از طریق نصب سلول‌های خورشیدی تأمین کنند.

دودابی‌نژاد ادامه داد: با توجه به کاهش هزینه‌های تولید برق خورشیدی و تجهیزات مربوط به آن، نرخ‌های جذاب خرید تضمینی برق خورشیدی که در اواخر سال گذشته ابلاغ و به‌روز شد، باعث شده است این فعالیت از سودآوری خوبی برخوردار باشد و به تأمین برق کل مردم و واحد‌های مصرف‌کننده‌ای که اقدام به این کار می‌کنند، کمک کند.

او به تلاش‌های انجام شده برای تأمین تجهیزات مورد نیاز اشاره کرد و گفت: برای گسترش این کار تلاش شد تجهیزات مورد نیاز برای تولید برق خورشیدی را به شکل تجمیعی برای مصرف‌کنندگان تامین کنیم تا با یک روند سهل‌تر تجهیزات در اختیار مصرف کننده قرار گیرد در عین حال با انواع سکوها و پلتفرم‌های فروش و ارائه خدمت هم بحث‌هایی را شروع کردیم تا آنها هم بتوانند به شکل گسترده این تجهیزات را همراه با نصب و راه اندازی در اختیار مردم قرار دهند در عین حال یک اقدام دیگری که در حال نهایی شدن است رایزنی با یکسری سرمایه‌گذار است که در این فرآیند سرمایه‌گذاری کنند تا تامین مالی برای مردم راحت‌تر شود.

معاون ساتبا به سه مدل مطرح شده توسط وزیر نیرو اشاره کرد و توضیح داد: مدل اول که به شکل سنتی در کشور وجود دارد، مولد‌های خورشیدی است که قابلیت اتصال به شبکه را دارند و تاکنون حدود 200 مگاوات از آنها در حال بهره‌برداری است. مدل دوم نیز به سازوکار‌های فنی و اجرایی مربوط می‌شود که در حال نهایی شدن است. این مدل به مصرف‌کنندگان این امکان را می‌دهد که در صورت قطعی برق، از تجهیزات نصب شده خود استفاده کنند. در مدل سوم، مصرف‌کنندگان می‌توانند با استفاده از باتری، بخشی از برقی که نیاز ندارند را ذخیره کرده و در زمان عدم تابش خورشید از این برق ذخیره‌شده استفاده کنند.

اودر خصوص نرخ‌ها نیز گفت: نرخ مدل اول حدود 4 هزار تومان است که با این نرخ، یک بازگشت سرمایه حدود چهار ساله برای سرمایه‌گذاری قابل تحقق است. در نهایت از تمام مردم درخواست می‌شود تا از این ظرفیت برای پایداری برق و رفاه بیشتر استفاده کنند.