سه‌شنبه 6 آذر 1403

خیران مدرسه‌ساز، فرهنگ و آینده را می‌سازند / اجرای طرح «آجر به آجر» از امسال

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
خیران مدرسه‌ساز، فرهنگ و آینده را می‌سازند / اجرای طرح «آجر به آجر» از امسال

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مدرسه یک ساختمان نیست و مدرسه ساز تنها کسی نیست که ساختمانی می‌سازد بلکه مدرسه ساز فرهنگ و آینده را می سازد گفت: امسال طرح آجر به آجر را شروع کرده ایم که هرکسی بتواند حتی با اهدای یک آجر در امر مدرسه سازی مشارکت کند.

به گزارش ایسنا، محسن حاجی میرزایی در مراسم بزرگداشت سالروز درگذشت مرحوم حافظی بنیانگذار جامعه خیرین مدرسه ساز که در اردوگاه باهنر برگزار شد با اشاره به جایگاه والای انسان در نظام هستی اظهار کرد: انسان وقتی به دنیا می آید هیچ نمی داند و به تدریج توانایی دیدن، شنیدن و اندیشیدین پیدا می کند که نقطه آغاز تمدن و همه دستاوردهای زندگی انسانی است.

وی افزود: آگاهی رمز درک پیچیدگی و عظمتی است که در هستی شکل گرفته است. انسان باید بیاموزد. مدرسه کانون یادگیری است. مدرسه یک ساختمان نیست بلکه جایگاه تحقق مطلوبیت خلقت انسانی و عرصه ای برای اوج گرفتن است. مدرسه یک ساختمان نیست و مدرسه ساز تنها کسی نیست که ساختمانی می‌سازد. مدرسه ساز فرهنگ و آینده را می سازد.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه بنیان الهی، پایدار می ماند گفت: بنیانی اوج می گیرد که با نیتی پاک و درست بنا نهاده شده است. مرحوم حافظی بنیان سنجیده ای بنا نهاد و آثار آن باقی خواهد ماند. کسانی که نام نیک و پایدار دارند بهره خوبی از معرفت برده اند.

حاجی میرزایی افزود: امیدوارم نهال امر خیر مدرسه سازی روز به روز استوارتر باشد. نیاز ما به فرهنگ مشارکت بیش از نیاز به ساخت مدرسه است. امسال طرح آجر به آجر را شروع کرده ایم که هرکسی بتواند حتی با اهدای یک آجر در امر مدرسه سازی مشارکت کند.

به گزارش ایسنا، در این مراسم از سردیس و تمبر یابود مرحوم حافظی رونمایی شد.

ساخت بیش از 123 هزار کلاس درس توسط خیران مدرسه ساز

همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در این مراسم خاطر نشان کرد که تا کنون بیش از 123 هزار کلاس درس از سوی خیران مدرسه ساز در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته و افزون بر صدهزار میلیارد تومان در این راستا صرف شده است.

محمدباقر نوبخت نیز در مراسم بزرگداشت سالروز درگذشت مرحوم حافظی بنیانگذار جامعه خیرین مدرسه ساز با بیان اینکه مرحوم خافظی در جمع ما نیست و یک سال است که سفر کرده است و امروز با اعتبار خدمات ارزشمند ایشان گرد هم آمدیم گفت: هرشخصی از منظر خویش به موضوع واحد که خدمات جاودانه مرحوم حافظی است سخنی می گوید.

وی افزود: گلابی که بعد از گل وجود شادروان حافظی باقی مانده، جامعه خیرین مدرسه ساز است و رایحه خدمت را می‌پراکند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه این شخصیت ارزشمند بعد از سال ها خدمت که منشا خدمات فراوانی در عرضه فضای آموزشی بشود گفت: از سال 78 تا کنون بیش از 123 هزار کلاس درس از سوی خیران مدرسه ساز در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته و افزون بر صدهزار میلیارد تومان در این راستا صرف شده است.

وی افزود: مرحوم حافظی توانست سازمان برنامه و بودجه را با تمام محدودیت های ارزی و ریالی حداقل از سال 93 به بعد برای توجه به امر مدرسه سازی همراهی کند.

وی با اشاره به محدودیت های بودجه ای کشور گفت: در دهه 90 درآمدهای ارزی ما از نفت از 109 میلیارد دلار به زیر 9 میلیارد دلار در سال گذشته رسید.

نوبخت ادامه داد: منابع عمومی سال 92 حدود 210 هزار میلیارد تومان بود که سال گذشته به441 هزار میلیارد تومان رسید. در این شرایط جامعه خیران توانست یک برانگیزانندگی در سازمان ما ایجاد کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: کمک دولت برای تکمیل پروژه های مدرسه ای خیرساز 40 میلیارد تومان در سال 93 بود که سال 94 به 98 میلیارد تومان رسید. این رقم سال 95 دوبرابر شد. سال 96 به حدود 218 میلیارد تومان و سال 97 به 411 میلیارد تومان و در سال 98 به یک هزار میلیارد تومان رسید و امسال به 2350 میلیارد تومان رسیده است و این اثر وجودی فردی است که جامعه خیران را به همراه خود می کشاند. می توان مشاهده کرد که در این زمینه چه تابلوی زیبایی می توان از آثار وجودی مرحوم حافظی ترسیم کرد. وی ما را برانگیزاند تا رقم 40 میلیاردی را به 2350 میلیارد تومان برسانیم.

وی افزود: مجموعه اعتبارات تملک دارایی سرمایه مدارس در سال 93، 500 میلیارد تومان بود که امروز به 3125 میلیارد تومان افزایش یافته است. چنین افرادی مانند مرحوم حافظی می توانند جامعه ای را متحول کنند.

انتهای پیام