دانشگاه علم و صنعت روزانه 120 لیتر مواد ضدعفونی کننده تولید میکند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه علم و صنعت، با آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور و نیاز مبرم به مواد ضد عفونی کننده و بهداشتی، و مطابق دستور رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران مبنی بر استفاده از پتانسیلهای دانشگاهی برای خدمت به کشور، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه چندین طرح را در این راستا به ریاست دانشگاه علم و صنعت ایران ارائه...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه علم و صنعت، با آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور و نیاز مبرم به مواد ضد عفونی کننده و بهداشتی، و مطابق دستور رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران مبنی بر استفاده از پتانسیلهای دانشگاهی برای خدمت به کشور، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه چندین طرح را در این راستا به ریاست دانشگاه علم و صنعت ایران ارائه کرد.
بعد از بررسی طرحهای مذکور، در نهایت طرحهای تولید الکل و مایع ضد عفونی کننده الکلی و همچنین تولید آب ژاول مورد موافقت رییس دانشگاه قرار گرفت. با توجه به وجود برخی زیرساختهای اولیه در دانشکده نظیر برج تقطیر و خط بخار و هوای فشرده در سوله عملیات واحد از 27 اسفند 98 فرایند طراحی و ساخت فرمانتورهای بی هوازی آغاز گشت و در یک فرایند فشرده در طی ده روز، اولین نمونه از اتانول تولیدی بهره برداری شد.
نمونه اولیه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و پس از بهینه سازی اولیه فرایند، از روز 12 فروردین فرایند تولید آغاز شد. واحد نیمه صنعتی ایجاد شده قابلیت تولید الکل 96 درجه را نیز دارد، اما برای رفع نیازهای جامعه و ضد عفونی، تولید الکل 70 درصد در دستور کار قرار گرفت. الکل حاصل مبتنی بر فرمولاسیون مورد تایید سازمان بهداشت جهانی بوده و محصول اسپری ضد عفونی کننده دست حاوی مواد نرم کننده و معطر نیز تولید شده است. نرخ تولید فعلی حدود 120 لیتر در روز است که در دو شیفت کاری در روز به دست میآید، اما با بهبود فرایند، این ظرفیت در آینده نزدیک تا 400 لیتر در روز افزایش خواهد یافت.
آب ژاول تولیدی نیز برای رفع نیاز دانشگاه برای ضد عفونی سطوح مختلف به کار گرفته شده و یک محموله از آن برای فعالیتهای جهادی به استان لرستان ارسال شد.
دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز آمادگی دارد تا در صورت نیاز بخشهای مختلف کشور، به طراحی، بهینه سازی و ساخت واحدهای کوچک و متوسط تولید بیواتانول کمک کند. تکمیل این فعالیت جهادی حاصل تلاش افراد زیادی بوده که به صورت شبانه روزی موفق به اجرای آن شدند.
اسامی برخی از این افراد عبارت است از: سلمان موحدی راد - عضو هیات علمی و رییس دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز به عنوان مدیر طرح، امید وحیدی - عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز همکار و مشاور طرح، پریسا حجازی - عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز همکار و مشاور طرح، علی غفاری نژاد - عضو هیات علمی دانشکده شیمی، همکار و مشاور طرح، افسانه ملاحسینی - عضو هیات علمی دانشکده شیمی، همکار و مشاور طرح، علی اکبر ساربانها فارغ التحصیل دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز - عضو تیم اجرایی، حسین احسانی فارغ التحصیل دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز - عضو تیم اجرایی، حسین فلاح کارمند بازنشسته دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز - عضو تیم اجرایی، اسماعیل اکبری فارغ التحصیل و کارمند دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز - عضو تیم اجرایی، علی میرمجیدی - سرباز پژوهشیار دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز - عضو تیم اجرایی، همچنین لازم است از زحمات و پشتیبانی آقایان ذاکری، صدر، ارجمندی، سیدین و قائمی نیز تشکر به عمل آید.