درآمد 1500 همتی شرکتهای دانشبنیان در 1402
معاون علمی رئیس جمهور گفت: در سال 1402، درآمد شرکتهای دانشبنیان حدود 1500 همت بوده که 300 همت آن از محصولات دانشبنیان حاصل شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم، حسین افشین؛ معاون علمی فناوری اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در گفتگوی ویژه شبکه خبر اظهار کرد: با سلام و تبریک به مناسبت روز دانشجو که با اندکی تأخیر خدمت دانشجویان عزیز عرض میکنم و همچنین هفته پژوهش را که در پیش داریم، به اساتید و دانشجویان گرامی تبریک میگویم.
وی ادامه داد: این مقدمه را به این دلیل گفتم که نمایشگاه ایرانساخت در هفته پژوهش برگزار میشود و تفاوتی با سایر نمایشگاههایی که در طول سال برگزار میکنیم، دارد. این نمایشگاه بهطور خاص بر تقویت زیرساختهای پژوهشی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی تمرکز دارد.
تفاوت نمایشگاه ایرانساخت با سایر نمایشگاهها
افشین تصریح کرد: در این نمایشگاه، شرکتهای دانشبنیان محصولاتی را ارائه میکنند که در حوزه تأمین مواد اولیه و تجهیزات آزمایشگاهی هستند و میتوانند به توسعه پژوهشها کمک کنند. همزمان با این نمایشگاه، دستاوردهای پژوهشی دانشگاههای کشور و محصولات شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری نیز در سه سالن به نمایش گذاشته میشود.
حضور مسئولان و تأکید بر پژوهش
وی تأکید کرد: فردا وزیر علوم آقای سیماییصراف از این نمایشگاه بازدید خواهند کرد. همچنین رئیسجمهور نیز از نمایشگاه دیدن میکنند که نشان از اهمیت ویژه دولت سیزدهم به حوزه پژوهش، علم و فناوری دارد.
شرکتکنندگان و آمارهای مرتبط
وی خاطرنشان کرد: امسال 300 شرکت از میان متقاضیان با ممیزی انتخاب شدهاند و دستاوردهای خود را ارائه میدهند. محصولات نمایشگاه در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی عمدتاً در مرز فناوری هستند و پایهای برای تحقیق و توسعه به شمار میروند. سال گذشته، در یازدهمین دوره این نمایشگاه، حدود 300 میلیارد تومان از تجهیزات ارائهشده خریداری شد. بسته به عمق ساخت داخل، معاونت علمی بین 10 تا 40 درصد از هزینه خرید این تجهیزات را به مراکز پژوهشی بازپرداخت کرد.
حمایت از دانشگاهها
معاون علمی فناوری اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: زیرساختهای پژوهشی دانشگاهها با این نمایشگاه بهروز میشود. سه دانشگاه برتر کشور در حوزههای علمی نیز میتوانند تا سقف پنج میلیارد تومان از محصولات این نمایشگاه خرید کنند که هزینه آن توسط معاونت علمی تأمین خواهد شد.
دعوت از عموم مردم
وی تصریح کرد: از دانشجویان، اساتید و حتی والدین دانشآموزان دعوت میکنم تا از نمایشگاه بازدید کنند. این نمایشگاه میتواند الهامبخش باشد و نشان دهد که چگونه ایدههای خلاقانه و فناورانه به محصول تبدیل میشوند.
چالشهای موجود و فرصتهای پیشرو
افشین گفت: در حوزه اقتصاد دانشبنیان، کارهایی انجام شده اما بسیاری از اقدامات به شکل مقطعی یا کوتاهمدت بوده و نتوانسته بازخورد بلندمدتی داشته باشد. در سال 1402، درآمد شرکتهای دانشبنیان حدود 1500 همت بوده که 300 همت آن از محصولات دانشبنیان حاصل شده است. با این حال، در بخش صادرات محصولات دانشبنیان، تنها حدود 500 میلیون دلار درآمد داشتهایم که نیازمند تقویت است.
اهمیت تقویت زیرساختها
وی تأکید کرد: یکی از اشتباهات ما این بوده که پس از شکلگیری شرکتهای دانشبنیان، تمرکزمان بر خروجی آنها بوده است، درحالیکه باید به زیرساختهای دانشگاهی نیز توجه کنیم. دانشگاههای ما دانشجویان و اساتید باسواد و بااعتمادبهنفسی دارند، اما زیرساختهای پژوهشی ضعیف، روند رشد و تکامل آنها را مختل کرده است. برای تقویت پژوهش، به تجهیزات و زیرساختهای مدرن نیاز داریم که امیدواریم این نمایشگاه بتواند گام مثبتی در این مسیر باشد.
وی گفت: نمایشگاه ایرانساخت فرصتی برای نمایش توانمندیهای فناورانه کشور و بستری برای تقویت زیرساختهای پژوهشی است. از مسئولان، دانشگاهیان و عموم مردم دعوت میکنم تا از این نمایشگاه بازدید کرده و از نزدیک با دستاوردهای دانشبنیان ایران آشنا شوند.