سه‌شنبه 16 بهمن 1403

درجه یک هنری به 2 هنرمند موسیقی خراسان جنوبی اعطا شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
درجه یک هنری به 2 هنرمند موسیقی خراسان جنوبی اعطا شد

بیرجند - ایرنا - گواهینامه درجه یک هنری (دکترای تخصصی موسیقی) به ابراهیم و محمد سلم‌آبادی از هنرمندان عرصه موسیقی نواحی خراسان جنوبی اعطا شد.

به گزارش ایرنا مراسم اعطای درجه یک هنری روز شنبه با حضور استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسوولان و هنرمندان در محل مکتب‌خانه موسیقی نواحی واقع در باغ و عمارت جهانی اکبریه بیرجند برگزار شد.

استاد ابراهیم سلم‌آبادی متولد 1336 است که در زمینه نوازندگی دهل و دایره 50 سال سابقه دارد و مدرس دهل، دایره، رقص‌های محلی و آیینی است.

کسب مقام برتر در جشنواره‌های معتبر استانی و ملی از جمله نوازنده برتر موسیقی اقوام دیوار یخی بیرجند، نوازنده برتر جشنواره آب در شعر ایران زمین و داور جشنواره منطقه‌ای شرق کشور در بیرجند، بخشی از موفقیت‌های او است.

استاد محمد سلم‌آبادی نیز متولد 1324 است که در زمینه نوازندگی سرنا 60 سال سابقه دارد و از نوازندگان برتر ساز سرنا در ایران است.

کسب مقام برتر در جشنواره‌های معتبر استانی و ملی از جمله نوازنده برتر موسیقی اقوام دیوار یخی بیرجند و نوازنده برتر جشنواره آب در شعر ایران زمین، بخشی از توفیقات این هنرمند است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در این مراسم به زحمات و تلاش‌های استاد ابراهیم و محمد سلم‌آبادی در زمینه حفظ نواهای سنتی منطقه اشاره کرد و گفت: این هنرمندان سالیان طولانی است که پرچم موسیقی نواحی را به دوش می‌کشند و در مراسم و مناسبت‌های رسمی و غیر رسمی این سنت کهن را به آیندگان منتقل می‌کنند.

ناصر نبی‌زاده افزود: در فضای فعلی که موسیقی‌های غربی و شرقی به جای موسیقی‌های سنتی بین جوانان رواج پیدا کرده است، اهمیت کار این اساتید بیشتر مشخص می‌شود.

وی گفت: موسیقی نواحی اقتباسی از آیین‌ها، جنگ‌ها، نبردها، لحظات غم و شادی مردم منطقه است که نیاز به توجه ویژه‌تر دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی از اداره کل میراث فرهنگی به‌واسطه اختصاص دادن بخشی از باغ تاریخی اکبریه به فعالیت‌های مکتب‌خانه موسیقی نواحی استان قدردانی کرد و افزود: امیدواریم بتوان در این بستر برای حفظ و گسترش موسیقی نواحی و این سنت‌های اصیل تلاش کرده و ظرفیتی را برای قدردانی از تلاشگران این عرصه فراهم کنیم.

وی گفت: تا پیش از این مراسم فقط دو استاد گرانقدر "محمدعلی کیانی‌نژاد" نوازنده ساز نی و "مهدی اسماعیلی مود" هنرمند خوشنویس در استان خراسان جنوبی دارای درجه یک هنری بودند و امروز مفتخریم که درجه یک هنری را به دو استاد دیگرمان در حوزه موسیقی تقدیم کنیم.

نبی‌زاده اظهار داشت: پرونده تعدادی از اساتید هنرمند نیز در حال پیگیری است تا منتج به اهدای درجه یک هنری شود.

*س_برچسب‌ها_س*