سه‌شنبه 29 آبان 1403

درختکاری سیاست دولت در حمایت از صنایع وابسته به چوب است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
درختکاری سیاست دولت در حمایت از صنایع وابسته به چوب است

رشت - ایرنا - مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری گیلان گفت: زراعت و برداشت چوب از عرصه های دست کاشت ملی و مستثنیات از جمله سیاست های دولت در راستای حمایت از صنایع وابسته به چوب است.

یونس رنجکش غروب دوشنبه در کمیته فنی ستاد زراعت چوب با محوریت برنامه ریزی در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی افکار عمومی افزود: شفاف سازی و اطلاع رسانی محور اصلی زراعت و برداشت چوب از اراضی دست کاشت است و باید نسبت به برداشت چوب از اراضی دست کاشت و جنگل های طبیعی برای مردم آگاهی سازی شود. وی اظهار کرد: برای اجرایی شدن سیاست زراعت و برداشت چوب از عرصه های دست کاشت ملی و مستثنیات که نقش مهم و محوری در حفاظت و صیانت از جنگل های طبیعی کشور و استان گیلان دارد فرهنگ سازی و اطلاع رسانی عمومی بسیار حائز اهمیت بوده و باید در اولویت برنامه ریزی دستگاههای اجرایی مسوول قرار گیرد. رنجکش یاد آور شد: بر اساس برنامه ششم توسعه بیش از شش هزار هکتار از عرصه های ملی در استان گیلان به زراعت چوب اختصاص یافت و بر اساس فراخوان عمومی باید به متقاضیان اجاره داده شود که مقدمات اجاره در سطح حدود یک هزار و 800هکتار آن، هم اکنون اجرایی شده است. وی گفت: در این اراضی درختان دست کاشتی که با هدف تامین چوب صنایع وابسته از حدود سه دهه پیش زراعت شده است وجود دارد که بر اساس ضوابط اداره کل منابع طبیعی باید برداشت و دوباره به زراعت چوب اختصاص یابد. به گفته مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری گیلان؛ سالانه بیش از 10میلیون متر مکعب چوب برای صنایع سلولزی و وابسته به این صنعت نیاز است که حدود نیمی از آنها در داخل استان گیلان با توجه به صنایع سلولزی بزرگ تولید نئوپان و ام دی اف و پالت سازی ها و صنایع مبل سازی و سایر مشاغل مصرف می شود. وی یاد آور شد؛ کمتر از یک میلیون متر مکعب از این میزان مصرف، در استان گیلان از طریق زراعت چوب تامین و مابقی از سایر استان ها و واردات چوب از کشورهای مختلف تامین می شود. رنجکش افزود: زراعت چوب سیاستی جدی و منطقی در مسیر تامین نیازمندی های کشور و استان است که اکنون در گیلان به جد پیگیری و برنامه ریزی شده است اما نیازمند عزمی ملی و فرا گیر در بین زارعان و صاحبان زمین و منابع طبیعی و دستگاههای اجرایی و نظارتی است. وی گفت: با اجرای برنامه های آموزشی و تبلیغی و استفاده از سازمان های مردم نهاد و سایر دستگاههای تبلیغی محلی و ملی و حتی تریبون های نماز جمعه استان باید این کار مهم که نقش ارزشمندی در اقتصاد گیلان و اشتغال آن دارد تبیین شود. رنجکش ادامه داد: منابع طبیعی باید با تبیین تخصصی زراعت چوب و ارزش های افزوده اقتصاد آن زمینه های توسعه زراعت را گسترش دهد. مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری گیلان همچنین تقویت و مشارکت جویی جامعه هدف بومی و توجه به نیازهای محلی با انگیزه ایجاد اشتیاق در کشاورزان را به عنوان یک ضرورت در تبیین زراعت چوب بیان کرد.

حدود 2 هزار و 950 واحد صنعتی در گیلان فعالند که از این تعداد بیش از 100 واحد صنعتی در زمینه تولید انواع اوراق فشرده چوبی نظیر نئوپان، MDF و HDF وهایگلاس در حال فعالیت است.

گیلان به عنوان خطه سرسبز کشور دارای 565 هزار هکتار جنگل و 224 هزار هکتار مرتع است.

*س_برچسب‌ها_س*