پنج‌شنبه 8 آذر 1403

درخواست غریب آبادی از دولت کانادا بمنظور دخالت در قضیه قانون ایالت کبک در ممنوعیت استفاده از علائم مذهبی و حجاب در اماکن دولتی

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
درخواست غریب آبادی از دولت کانادا بمنظور دخالت در قضیه قانون ایالت کبک در ممنوعیت استفاده از علائم مذهبی و حجاب در اماکن دولتی

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان با انتشار پیامی در فضای مجازی، از دولت کانادا خواست تا در قضیه قانون ایالت کبک در ممنوعیت استفاده از علائم مذهبی و حجاب در اماکن دولتی دخالت کند.

خبرگزاری میزان - کاظم غریب آبادی، با انتشار توییتی در رابطه با اخراج فاطمه انوری، معلم کلاس سوم ابتدایی یکی از مدارس شهرهای ایالت کبک کانادا بدلیل قانون این ایالت در ممنوعیت استفاده از علائم مذهبی و حجاب در اماکن دولتی و اعتراضات گسترده به این اخراج و در حمایت از خانم انوری، از دولت فدرال کانادا خواست تا با دخالت در این قضیه، از مردمی که با این قانون تبعیض آمیز در حال مقابله هستند، از طریق لغو این قانون حمایت کند.

اخیرا حذف فاطمه انوری، معلم جدید کلاس سوم دبستان چلسی، پس از آن که مدیر مدرسه به او گفته بود به دلیل داشتن حجاب باید به موقعیتی خارج از کلاس برود، توجه‌ها را به خود جلب کرد. انوری می‌گوید که این روسری بخشی از هویت اوست.

این قانون با چالش‌های متعدد دادگاهی مواجه است که ممکن است سال‌ها طول بکشد و در نهایت به دیوان عالی کشور راه یابد.

در حقیقت اخراج این معلم کانادایی به دلیل داشتن حجاب در کلاس درس باعث محکومیت گسترده یک قانون بحث برانگیز در استان «کبک» کانادا شده است.

به گزارش گاردین، منتقدان می‌گویند که این قانون اقلیت‌های قومی را به طور ناعادلانه‌ای هدف قرار می‌دهد.

اوایل ماه جاری به معلمی در شهر «چلسی» کانادا، گفته شد که از این پس اجازه نخواهد داشت به شغل خود ادامه دهد، چرا که پوشش سر وی با لایحه 21 قانونی که در سال 2019 تصویب شد، مغایرت دارد.

بر اساس این قانون، کارمندان دولتی «کبک» از جمله افسران پلیس، وکلا، قضات و معلمان از پوشیدن «نماد‌های مذهبی» منع می‌شوند.

اما این قانون تاثیر زیادی بر زنان مسلمان و در مدارس استان کبک کانادا دارد؛ جایی که 74.5 درصد معلمان آن زن هستند.

درخواست غریب آبادی از دولت کانادا بمنظور دخالت در قضیه قانون ایالت کبک در ممنوعیت استفاده از علائم مذهبی و حجاب در اماکن دولتی 2