درس مهمی که «عدالتخواهان» باید از حاج نادر طالبزاده یاد بگیرند!
رئیس دانشگاه سوره معتقد است که مشی انتقادی زندهیاد طالبزاده حاوی درس مهمی است که عموم جوانان بهویژه عدالتخواهان باید آن را بیاموزند.
محمد حسین ساعی رئیس دانشگاه سوره درباره ویژگیهای شاخص زندهیاد طالبزاده به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم گفت: حاج نادر شخصیت بسیار ویژهای بود و هنوز رفتنش برایمان باورکردنی نیست. اگر بخواهم چیزی بگویم که نمایانگر منش او باشد، باید به ماجرایی اشاره کنم که در برنامه تلویزیونی «راز» اتفاق افتاد. زندهیاد طالبزاده در مقطعی به شبکه افق رفت و برنامه تلویزیونی «عصر» را با برند برنامه «راز» اجرا کرد. هنگامی که شبکه تصمیم گرفت برنامه را با شکل و شمایل تازهای روی آنتن بفرستد، حاج نادر نهتنها مخالفت نکرد، بلکه خود در جلسهای که بهمنظور بررسی تغییرات برنامه منعقد شده بود حاضر شد و نکاتی که به ذهنش میرسید را مطرح کرد. حتی در اولین قسمتهای برنامه جدید، خودش بهعنوان مهمان در استودیو حاضر شد.
وی مطرح کرد: حاج نادر نگاه پدرانه و معلمگونه عجیبی به آحاد افراد فعال در بدنه جبهه انقلاب اسلامی داشت. میدانیم که جبهه انقلاب اسلامی، جبهه متکثری است و چهبسا افرادی در این جبهه فعالاند که با یکدیگر اختلافاتی دارند. باوجود این، حاج نادر قادر بود همه این افراد را کنار هم جمع کند. هرکس قصد انجام کار یا به ثمر نشاندن ایدهای را داشت، حاج نادر نهتنها مانعش نمیشد، بلکه با تمام توان به او کمک میکرد تا کار و ایدهاش به را بهترین نحو ممکن پیش ببرد.
ساعی افزود: زندهیاد طالبزاده شخصیتی بسیار آزاده و مخلص بود. وقتی با او مواجه میشدیم، احساس نمیکردیم که محبت دنیا در قلبش وجود دارد. او همچنین انسانی هوشمند، بصیر و جهاندیده بود. حاج نادر شخصیتی واقعنگر بود و اگر ایدهای در ذهنش داشت، قادر بود آن ایده را به نتیجه برساند. شاید همه این ویژگیها را در کمتر کسی بتوان یافت.
رئیس دانشگاه سوره یادآور شد: مرحوم طالبزاده انسانی معتقد و در عینحال منتقد بود. اگر سیر چند ده ساله عملگری او در حوزههای مختلف فرهنگ، هنر و رسانه را مرور کنید، متوجه میشوید که تقریبا هیچ بخش یا ساختاری از نظام نبوده که حاج نادر به آن نقدی وارد نکرده باشد. با وجود این، او واجد همان مشخصهای بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیرشان با دانشجویان اشاره کردند؛ انتقاداتش با هدف سازندگی بود، به همین دلیل هرگز با دشمن مخرج مشترک پیدا نمیکرد. این همان چیزی است که جوانان بهویژه افرادی که امروز بهعنوان عدالتخواه مشغول به فعالیتاند، باید به آن توجه داشته باشند. حاج نادر در عینحال که انتقادات بسیار صریحی را به بخشهای مختلف نظام وارد میکرد، هیچگاه اجازه نداد که میان او و دشمن مخرج مشترکی پیدا شود.
وی در پاسخ به این پرسش که مهمترین میراث زندهیاد طالبزاده را چه میداند، به خبرنگار فرهنگی تسنیم گفت: تصور میکنم مهمترین میراث زندهیاد طالبزاده، طیف گسترده شاگردانی است که او نسبت به تربیت آنها همت گمارده است. میتوان گفت که در جایجای جبهه فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی، هیچ آدم جدی و کاربلدی را نمیبینیم که در مقطعی شاگردی حاج نادر را نکرده باشد.
ساعی خاطرنشان کرد: زندهیاد طالبزاده جزء نسل اول انسانهای دارای مهارت بالای رسانهای در انقلاب بود. در ابتدای انقلاب، عموم کسانی که کارهای فرهنگی و رسانهای قوی انجام میدادند، وابسته به جریانهای چپ بودند که خیلی زود هم راهشان را از انقلاب اسلامی جدا کردند؛ اینها آدمهایی بودند که نه مذهب برایشان مهم بود، نه فرهنگ، نه تاریخ، نه اهداف انقلاب، نه ملت و اساسا با نگاه تحقیرآمیز به مردم نگاه میکردند. در مقابل اینها کسانی مثل شهید آوینی و حاج نادر طالبزاده بهعنوان نسل اول انقلاب قرار داشتند که مهارت بالای رسانهایشان را در خدمت اهداف و آرمانهای انقلاب قرار دادند و هستههایی ساختند که توانست در طول دهه 60 کارهای جدی و مهمی انجام دهد. این نسل از دهه 70 به بعد که وارد عرصه تربیت نیرو شد، توانستند اثرات مثبت و غیرقابل انکار بسیاری را برجا بگذارد. تصورم این است که حاج نادر در طول سالهای حیات خود بیش از هزاران شاگرد جدی و مستعد پرورش داده است که هماکنون در جایجای جبهه انقلاب مشغول به کار هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: سطح کیفی عملگریهای رسانهای زندهیاد طالبزاده بسیار بالا بود؛ به نحوی که میتوان گفت سطح مستوی کار رسانهای حاج نادر چیزی کمتر از سطح مستوی عملکرد رسانههای درجهیک جهانی نداشت و چهبسا کیفیتر از آنها هم بود. تصور کنید کارهایی که رسانههای غربی با امکانات و بودجههای هنگفت انجام میدهند را حاج نادر با بودجهای چند برابر پایینتر انجام میداد. چهبسا اگر آن حجم از بودجه و امکاناتی که در اختیار رسانههای غربی است، در اختیار او هم قرار میگرفت، میتوانست کارهایی به مراتب بینالمللیتر بسازد.
رئیس دانشگاه سوره در بخش پایانی سخنان خود بیان کرد: طالبزاده بهعنوان یک سردار رسانهای، انسانی غیرقابل جایگزین در جبهه انقلاب اسلامی است. امیدواریم با فضل و لطف خداوند، خلاء مهمی که بهواسطه فقدان او در جبهه انقلاب اسلامی پیش آمده است، پر شود.
"افق نو" با دستور فوری ظریف تعطیل شد / دولت آقای رئیسی این کنفرانس را احیا کند روایت مجری لبنانی تلویزیون از شهرت حاج نادر طالبزاده بین جوانان لبنان سعید قاسمی: حاج نادر طالبزاده بیوضو دست به دوربین نمیبرد / برای اثبات شهادت حاج نادر از طریق ترور بیولوژیک هزاران دلیل داریم