چهارشنبه 24 بهمن 1403

دعای امام صادق (ع) برای ساعات پایانی ماه رمضان

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
دعای امام صادق (ع) برای ساعات پایانی ماه رمضان

تمام ساعات ماه رمضان چنان ارزشی دارند که شاید تمام طول سال جمع شوند، به پای یک ساعت از فضیلت آن نرسند؛ لذا می‌توان این ساعات پایانی را غنیمت شمرد و از برکات آن نهایت استفاده را برد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ماه رمضان طبق روایات‌مان، ماه رحمت، مغفرت و برکت است، سه مفهومی که هر کدام از آنها موجبات رشد فزاینده فرد مؤمن را فراهم می‌کند؛ به تعبیر قرآن، رحمت مفهومی است که همه چیز را در بر گرفته است «وَ رَحمَتی وَسِعَت کُلَ شَیء» (اعراف56) و مغفرت مقوله‌ای است که خداوند خود را با آن معرفی می‌کند و بسیاری از گناهان بندگانش را به واسطه اسم غفور خویش مورد عفو و بخشش قرار می‌دهد و خود نیز به بندگان گناهکارش وعده داده که «لا تَقنَطُوا مِن رَحمَهِ اللَهِ اِنَ اللَهَ یَغفِرُ الذُنُوبَ جَمیعاًً اِنَهُ هُوَ الغَفُورُ الرَحیم»؛ یعنی از رحمت خداوند ناامید نشوید که خداوند تمام گناهانتان را مورد مغفرت قرار می‌دهد و او قطعاً غفور و نسبت به یک یک بندگانش با رحمت برخورد می‌کند.

از این جهت تمام ساعات ماه رمضان چنان ارزشی دارند که شاید تمام طول سال جمع شوند، به پای یک ساعت از فضیلت آن نرسند؛ لذا می‌توان این ساعات پایانی را غنیمت شمرد و از برکات آن نهایت استفاده را برد. در این بین شیطان هم سعی دارد با ایجاد یأس و نا امیدی و با القای این مسئله که فرصتی برای توبه و انابه نیست، همین مقدار زمان با ارزش را از مؤمنین سلب کند. اما اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام با روحیه امیدبخشی رفتار می‌کردند؛ به عنوان مثال امام رضا علیه‌السلام درباره آخرین فرصت‌ها ماه شعبان تأکید بر این دعا داشتند «اَللهُمَ اِن لَم تَکُن غَفَرتَ لَنا فیما مَضی مِن شَعبانَ فَاغفِر لَنا فیما بَقِیَ مِنهُ»؛ یعنی خدایا اگر در آن قسمت از ماه شعبان که گذشته ما را نیامرزیده‌ای در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرزمان. امام صادق (ع) در این زمینه فرمود: در دهه آخر ماه رمضان در هر شب بگو:

اما درباره ساعات آخر ماه مبارک رمضان دو روایت از امام صادق علیه‌السلام نقل شده است. ایشان ضمن توصیه‌هایی به این دعا اشاره کردند: «أَعُوذُ بِجَلَالِ وَجهِکَ الکَرِیمِ أَن یَنقَضِیَ عَنِی شَهرُ رَمَضَانَ أَو یَطلُعَ الفَجرُ مِن لَیلَتِی هَذِهِ وَ لَکَ قِبَلِی ذَنب أَو تَبِعَه تُعَذِبُنِی عَلَیهِ؛ یعنی (خدایا) به جلال ذات کریم تو پناه می‌برم از اینکه ماه رمضان از من منقضی شود، یا فجر از همین شب من طلوع کند، در حالی که تو را بر گردن من گناهی یا تبعه (گناهی) باشد که مرا به علت آن عذاب فرمایی.» همچنین از آن حضرت نقل است که امیرالمؤمنین روز عید فطر برای مردم خطبه خواند. در انتهای این خطبه فرمود «... یُنَادِیَهُم مَلَک فِی آخِرِ یَوم مِن شَهرِ رَمَضَانَ أَبشِرُوا عِبَادَ اللَهِ فَقَد غُفِرَ لَکُم مَا سَلَفَ مِن ذُنُوبِکُم فَانظُرُوا کَیفَ تَکُونُونَ فِیمَا تَستَأنِفُون»؛ یعنی مَلکی در روز آخر ماه رمضان به آنها جار بزند: مژده گیرید بندگان خدا که گناهان گذشته شما آمرزیده شد و مراقبت کنید در آینده چطور خواهید بود.

مراقبات ماه مهمانی خدا | دو راهکار برای رها شدن از بند گناهان

انتهای‌پیام /