دلایل سازمان سنجش برای برگزاری مجدد کنکور از دانشجویان قانونی نیست
رئیس کمیسیون اصل نود گفت: رئیس سازمان سنجش در کمیسیون اصل نود برای گرفتن آزمون مجدد از دانشجویان به ماده 11قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم آزمونهای سراسری ارجاع میداد، در حالی که در آن ماده اجازه برگزاری آزمون مجدد برای برخی از داوطلبین داده شده است و نه دانشجویانی که در حال تحصیل هستند.
حجت الاسلام حسن شجاعی، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایرنا گفت: چندی پیش تعدادی از دانشجویان پذیرفته شده در کنکور سراسری سالهای اخیر شکایاتی را مبنی بر فراخوان سازمان سنجش آموزش کشور جهت برگزاری مجدد آزمون به بهانه وجود شک و شبهه در صلاحیت علمی دانشجویان و ابهام در نمره قبولی و تردید در رتبه اکتسابی آنان به دست ما رساندند.
وی ادامه داد: کمیسیون اصل نود با توجه شکایت های انجام شده، پیگیری این موضوع را در دستور کار خود قرار داد و در همین رابطه نامه نگاریهایی با سازمان سنجش انجام داد که در خلال این نامه نگاریها با پاسخ های غیرقابل قبول و غیرمنطقی سازمان سنجش روبرو شدیم. در نتیجه جلسه مشترکی با حضور رئیس وقت سازمان سنجش آموزش کشور برگزار کردیم تا ابعاد ماجرا روشن شود.
رئیس کمیسیون اصل نود خاطرنشان کرد: رئیس سازمان سنجش در جلسه ای که در کمیسیون اصل نود برگزار شد برای آزمون مجدد گرفتن از دانشجویان به ماده 11 قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون های سراسری ارجاع می داد در حالی که در آن ماده اجازه برگزای آزمون مجدد برای برخی از داوطلبین داده شده است و نه کسانی که به عنوان دانشجو درحال تحصیل هستند. بنابراین کلیه دانشجویانی که پس از اعلام نتیجه نهایی در کنکور سال جاری و سالهای قبل، اقدام به ثبت نام کرده و مشغول تحصیل در دانشگاهها و مراکز علمی هستند، خارج از شمول قانون مربوطه هستند.
شجاعی در ادامه گفت: مراحل تصحیح آزمون و تطابق نتایج آن با سوابق تحصیلی داوطلب همگی به صورت سیستمی قابل انجام است و پیگیری این موضوع بعد از دوسال از طرف سازمان سنجش جای سوال و ابهام دارد.
نماینده ابهر، خرمدره و سلطانیه تاکید کرد: اگر فرض کنیم ادعاهای وارد شده به دانشجویان حتی صحت هم داشته باشد. با این حال برگزاری مجدد آزمون بعد از گذشت دو سال راه حلی غیرقانونی و غیر منطقی است و اگر مشکلی بوده باید در همان سال و قبل از ثبت نام در دانشگاه توسط سازمان سنجش مورد رسیدگی قرار میگرفته است نه اینکه بعد از چند سال سازمان سنجش به فکر آزمون مجدد بیفتد.
شجاعی افزود: نتیجه مذاکرات و پیگیریهای کمیسیون اصل نود با وزارت علوم و سازمان سنجش به این نتیجه رسید که دانشجویان به تحصیل خود ادامه بدهند و لزومی ندارد این افراد در آزمون مجدد سازمان سنجش شرکت کنند.
وی در پایان گفت: درخواست آزمون مجدد برای دانشجویان به دلیل طرز کار اشتباه سازمان سنجش کشور بود که با پیگیریهایی که توسط کمیسیون اصل نود انجام گرفت، مسئله حل شد.
به گفته رئیس کمیسیون اصل نود مجلس، سازمان سنجش موظف شد آیین نامه جدیدی ارائه کند تا از تکرار این پدیده ها جلوگیری شود.