سه‌شنبه 7 مرداد 1404

دولت برای واریز مرحله چهارم یارانه کالابرگ سیگنال مثبت داد + تاریخ احتمالی

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
دولت برای واریز مرحله چهارم یارانه کالابرگ سیگنال مثبت داد + تاریخ احتمالی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از برنامه دولت چهاردهم برای پرداخت مستمر کالابرگ الکترونیکی به سه دهک اول درآمدی خبر داد. در حالی که مرحله سوم این طرح همچنان در جریان است، احتمال آغاز مرحله چهارم در هفته‌های آینده قوت گرفته تا فشار تورمی بر اقشار آسیب‌پذیر کاهش یابد.

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با تأکید بر ضرورت حمایت معیشتی از اقشار کم‌درآمد اعلام کرد که حتی در شرایط عادی، سه دهک اول درآمدی باید به‌صورت مستمر کالابرگ الکترونیکی دریافت کنند. وی افزود: «دولت چهاردهم در تلاش است تا منابع مالی لازم برای اجرای پایدار این طرح را تأمین کند.»

گسترش مرحله سوم و چشم‌انداز مرحله چهارم

مرحله سوم طرح یارانه معیشتی کالابرگ الکترونیکی که از تیر 1404 آغاز شده، ابتدا دهک‌های اول تا سوم را پوشش داد و سپس به دهک‌های چهارم و پنجم گسترش یافت. در روزهای آینده، دهک‌های ششم و هفتم نیز مشمول دریافت این اعتبار خواهند شد. همچنین، احتمال اجرای مرحله چهارم این طرح در هفته‌های آتی مطرح شده است. مراحل قبلی این طرح در اسفند 1403 و فروردین 1404 اجرا شده بود.

هدف طرح؛ کاهش فشار تورمی بر خانوارها

طرح کالابرگ الکترونیکی که در دولت سیزدهم طراحی و اجرا شد، با هدف حمایت از سفره خانوارهای کم‌درآمد و کاهش فشار تورمی شکل گرفته است. در این طرح، اعتبار مشخصی برای خرید 11 قلم کالای اساسی به حساب مشمولان واریز می‌شود که امکان انتخاب و خرید کالاهای مورد نیاز را به‌صورت دلخواه فراهم می‌کند. دولت چهاردهم نیز این طرح را به‌عنوان سیاستی کلیدی برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر ادامه می‌دهد.

تعهد دولت به بهبود معیشت

میدری با دفاع از این طرح، آن را اقدامی ضروری برای کاهش فشار اقتصادی بر اقشار کم‌درآمد دانست و گفت: «اجرای کالابرگ الکترونیکی در اولویت دولت است و ما با جدیت آن را پیگیری می‌کنیم.» این طرح با استقبال گسترده‌ای مواجه شده و انتظار می‌رود با تأمین منابع مالی، به‌صورت مستمر برای دهک‌های پایین درآمدی اجرا شود.

دولت برای واریز مرحله چهارم یارانه کالابرگ سیگنال مثبت داد + تاریخ احتمالی 2