دو کتاب تازه و داغ درباره «شهید صدر»
در پاییز 1402، دو کتاب تازه از تنور طبع پژوهشگاه صدر درآمده، که روایتهای بسیار شیرین و خواندنی و درجهیک را از این شخصیت کمنظیر پیش روی مخاطب میگذارد.
خبرگزاری تسنیم؛ گروه اقتصادی
درباره کتاب اول
9ماه پایانی زندگی شهید سیدمحمدباقر صدر، دوران حصر او است؛ زمانی که با خانواده توسط صدام در حصر و فشار روزافزون قرار گرفت؛ ارتباطاتش با بیرون از منزل، بکلی قطع شد؛ در کلیه اتاقها شنود گذاشته شد؛ بعدتر، با سرسختی سیاسی این شهید بزرگوار، و پایمردیاش در گرایش به حضرت امام، حتی آب و غذا بر این منزل تحریم شد؛ همسایه او که از سر خوشدلی و رحم، از مسیر مخفی بام برای این خانواده پزشک و جیره غذایی برده بود، به جوخه اعدام سپرده شد؛ زیر پی منزلش آب انداختند تا خانه را بر سر او و اهلش تخریب کنند، که با اراده الهی و تنها درپی یک اتفاق کشف شد؛ شاگردان و دوستان از حول او تارانده شدند، و فقط ماند «سیدکاظم حائری» که تا روزهای آخر در منزلش و کنار او بود؛ کسی که روایتگر یکی از این دو کتاب است.
پاییز 1402، کتابی جزو تازههای نشر پژوهشگاه شهید صدر قرار گرفته است. «آنروزها» که هردو حاصل تراوشات ذهنی آیتالله سید علیاکبر حائری است، بخصوص از این جهت حائز اهمیت است که او بیش از دیگران بر شخصیت و سلوک فردی و اجتماعی شهید صدر اشراف دارد، و روایت او بیش از دیگران به حقیقت این شخصیت نزدیک است. سایت پژوهشگاه شهید صدر درباره کتاب «آن روزها» نوشته:
"«آن روزها» مطالب بیانشده توسط استاد گرانقدر آیتالله سید علیاکبر حائری، طی 6 مصاحبه است. خاطرات ایشان که از شاگردان برجسته شهید صدر است، از دو جهت اهمیت فراوانی مییابد: اول اینکه تا آخرین روزهای زندگی شهید صدر و دستگیری این شهید والامقام و خواهر مظلومهاش، در نجف اشرف حضور داشت و خود شاهد اتفاقات آن دوره بود و نقلهای ایشان از مستندترین نقلها از آن دوران است؛ دوم آنکه ایشان سالها و به دستور خود شهید صدر به تدریس کتابها و تبیین مبانی آن شهید بزرگوار در حوزههای علمیه پرداخت و گزارش ایشان از دیدگاهها و اندیشههای استاد شهیدش میتواند یکی از دقیقترین گزارشها قلمداد شود."
درباره کتاب دوم
اهالی پیادهروی اربعین از سال گذشته بهخاطر دارند که تحرکات مقتدی صدر، عراق را آبستن بحران کرده بود و مواکب اربعین، متأثر از این التهابات دیرتر از معمول برپا شدند.
علاوه بر کتاب فوقآمده، کتاب دیگری به نام «استاد ما» به تازگی به زیور طبع آراسته شده، که ماحصل گفتوگو با مرجع عالیقدر شیعیان، آیتالله سیدکاظم حائری درباره شهید صدر است؛ آیتالله حائری همان فقیه بزرگواری است که با ورود شجاعانه به صحنه سیاست عراق، از تندرویهای مقتدی صدر، در ایام اربعین سال گذشته جلوگیری کرد، و مقتدی نیز به دلیل اشراف دینی این مرجع عالیقدر بر خاندان بزرگ صدر، اعلام کرد با توجه به تکلیف دینی این مرجع عالیقدر، برای همیشه از صحنه سیاست کناره میگیرد. سایت پژوهشگاه در توضیح کتاب «استاد ما»، نوشته:
«استاد ما» ترجمه کتاب «الشهید الصدر؛ سمو الذات و سمو الموقف» است که همراه آن، دوازده نامه شهید صدر به آیتالله سید کاظم حائری نیز ترجمه و برای اولین بار منتشر شده است. آنچه در این نامهها آمده از شدت و نوع ارتباط آیتاللهالعظمی صدر با شاگردانش، بهویژه آیتالله حائری نشان دارد؛ افزونبراین، توجه به ظرایف این نامهها میتواند مطالبی مهم از سیره استاد شهید و فعالیتهای ایشان بهدست دهد.
همچنین آیتالله حائری در سال 1384ش در گفتوگویی ویژه با واحد پژوهش پژوهشگاه شهید صدر، به ابعادی دیگر از زندگی استاد خود پرداخت. این مصاحبه نیز با توجه به مباحث ارزشمند آن، ترجمه و به این کتاب افزوده شد.
افزونبراین ایشان در پیامی به نشست «طلایهداران صلح و وحدت اسلامی» در سال 1397ش به بیان جنبههای تقریبی و وحدتآفرین اندیشه و سیره شهید صدر پرداخت که نظر به اهمیت موضوع به این کتاب افزوده شد.
علاقهمندان میتوانند این دو کتاب را با قیمتی نازل از پژوهشگاه شهید صدر {اینجا} تهیه کنند.