دوشنبه 19 مرداد 1405

رئیس سازمان مدارس غیردولتی: هیچ مرکزی تحت عنوان «هوم‌اسکول» مجوز فعالیت از آموزش و پرورش ندارد

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
رئیس سازمان مدارس غیردولتی: هیچ مرکزی تحت عنوان «هوم‌اسکول» مجوز فعالیت از آموزش و پرورش ندارد

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر غیرمجاز بودن فعالیت مراکز آموزشی تحت عنوان «هوم‌اسکول» گفت: هیچ موضوعی تحت عنوان هوم‌اسکول دارای مجوز از آموزش و پرورش نیست و مراکز آموزشی که بدون مجوز اقدام به فعالیت یا تبلیغ می‌کنند، باید با برخورد قانونی مواجه شوند.

خبرگزاری میزان -

احمد محمودزاده صبح دوشنبه 19 مردادماه 1405 در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار اظهار کرد: تا زمانی که یک مؤسسه، مدرسه یا مرکز آموزشی مجوز فعالیت و تبلیغ از آموزش و پرورش دریافت نکرده باشد، حق تبلیغ و فعالیت رسمی ندارد. حتی تبلیغات سراسری از طریق صداوسیما نیز نیازمند مجوز آموزش و پرورش است.

محمودزاده همچنین از پیگیری برای تعیین تکلیف مرجع صدور مجوز مراکز آموزشی ویژه افراد زیر 20 سال خبر داد و گفت: به دنبال آن هستیم که در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای به تصویب برسد که بر اساس آن، صدور مجوز برای مجموعه‌هایی که مخاطبان آنها افراد زیر 20 سال هستند، به‌جز حوزه‌های تخصصی هنری که مجوز آنها از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می‌شود، صرفاً در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد.

وی ادامه داد: از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست داریم این موضوع با سرعت بیشتری در دستور کار قرار گیرد تا از صدور مجوز‌های موازی توسط دستگاه‌های مختلف جلوگیری شود؛ چراکه تعدد مراجع صدور مجوز در نهایت فرآیند نظارت بر فعالیت این مجموعه‌ها را با مشکل مواجه خواهد کرد.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی ضمن درخواست از دستگاه قضا و نهاد‌های نظارتی برای برخورد با این مراکز غیر مجاز، تاکید کرد: از دستگاه قضایی درخواست داریم با توجه به فهرست مراکز و مجموعه‌های غیر مجازی که در اختیار داریم، نسبت به فعالیت مراکز فاقد مجوز، برخورد قانونی و جدی صورت گیرد تا امکان ادامه فعالیت غیرمجاز آنها وجود نداشته باشد.

وی بر ضرورت همکاری رسانه‌ها برای جلوگیری از تبلیغ مراکز فاقد مجوز تأکید کرد و گفت: از خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها درخواست داریم در حوزه اطلاع‌رسانی و تبلیغات، از معرفی و تبلیغ هوم‌اسکول‌هایی که مجوز فعالیت ندارند خودداری کنند. همچنین انتظار داریم صداوسیما تبلیغات مراکز آموزشی را بر اساس مجوز‌های صادرشده از سوی آموزش و پرورش سامان دهد.

محمودزاده از خانواده‌ها نیز خواست برای ثبت‌نام فرزندان خود در مدارس و مراکز آموزشی، صرفاً به مجموعه‌هایی مراجعه کنند که مجوز رسمی فعالیت از وزارت آموزش و پرورش دارند.

راه‌اندازی سامانه جدید سازمان مدارس و مراکز غیردولتی

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به راه‌اندازی سامانه جدید سازمان مدارس و مراکز غیردولتی اظهار کرد: این سامانه بر اساس تکلیف قانونی ماده 18 مکرر ایجاد شده و هدف آن افزایش شفافیت و اطلاع‌رسانی دقیق به خانواده‌ها و دستگاه‌های نظارتی است.

وی افزود: خانواده‌ها می‌توانند از زمان ثبت‌نام تا پرداخت شهریه، برنامه‌های آموزشی و پرورشی و حتی ارتباط با معلمان را از طریق این سامانه پیگیری کنند و در صورت وجود شکایت یا گزارش، موضوع را ثبت کنند.

محمودزاده با تأکید بر ضرورت شفافیت شهریه مدارس گفت: خانواده‌ها باید بدانند چه میزان شهریه برای برنامه درسی و فوق‌برنامه پرداخت می‌کنند و چه مبالغی مربوط به خدماتی مانند لباس، میان‌وعده، غذا و فعالیت‌های آموزشگاهی است.

وی ادامه داد: برای مثال اگر شهریه مصوب یک مدرسه 120 میلیون تومان باشد، اما 150 میلیون تومان از خانواده دریافت شود، باید مشخص باشد 30 میلیون تومان اضافه بابت چه خدماتی دریافت شده است.

رتبه‌بندی مدارس غیردولتی با استفاده از فناوری و هوش مصنوعی

معاون وزیر آموزش و پرورش از برنامه رتبه‌بندی مدارس غیردولتی نیز خبر داد و گفت: شاخص‌های رتبه‌بندی مدارس غیردولتی در شورای راهبردی سازمان تصویب شده و تا حد زیادی با شاخص‌های «مدرسه تراز» هم‌راستا است.

وی افزود: پس از تصویب نهایی شاخص‌ها در شورای عالی آموزش و پرورش، تلاش خواهیم کرد از ابتدای مهرماه رتبه‌بندی مدارس غیردولتی با استفاده از فناوری‌های جدید و هوش مصنوعی انجام شود.

محمودزاده تصریح کرد: پس از اجرای رتبه‌بندی، میزان افزایش شهریه مدارس در سال‌های آینده می‌تواند متناسب با رتبه آنها تعیین شود تا علاوه بر افزایش نظارت بر کیفیت آموزشی و پرورشی، رقابت میان مدارس برای ارتقای کیفیت نیز شکل بگیرد.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی درباره آخرین وضعیت شهریه مدارس گفت: شهریه مدارس در حدود 15 استان به‌طور کامل ابلاغ شده و در حدود 15 استان دیگر نیز بیش از 95 درصد فرآیند ابلاغ شهریه انجام شده است.

وی افزود: تاکنون حدود 60 درصد شهریه‌ها ابلاغ شده و 40 درصد باقی‌مانده در انتظار برگزاری جلسات شورا‌های نظارت استان‌هاست و پیش‌بینی می‌کنیم فرآیند ابلاغ شهریه به‌زودی به 100 درصد برسد.

محمودزاده تأکید کرد: هیچ مدرسه‌ای نباید بدون تصویب شهریه وارد فرآیند ثبت‌نام و آغاز سال تحصیلی شود.

رسیدگی به 73 پرونده مدارس و مراکز غیردولتی از ابتدای سال

وی با اشاره به فعالیت شورای راهبردی سازمان گفت: در چهار سال گذشته حدود یک هزار و 200 پرونده اعتراض مؤسسان در این شورا بررسی و درباره آنها تصمیم‌گیری شده است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی افزود: از ابتدای سال 1405 نیز حدود 52 پرونده در شورای راهبردی بررسی و احکام آنها ابلاغ شده است. همچنین حدود 21 پرونده منجر به جریمه نقدی و استرداد شهریه شده و مجموع برخورد‌های انجام‌شده از ابتدای سال تاکنون به حدود 73 مورد رسیده است.

وی گفت: این برخورد‌ها از تعطیلی مدرسه یا مرکز و لغو مجوز تا عزل مدیر، محرومیت، جریمه نقدی و استرداد شهریه را شامل می‌شود.

اجرای طرح «مدارس همیار» برای دانش‌آموزان مناطق محروم

محمودزاده همچنین از اجرای طرح «مدارس همیار» خبر داد و اظهار کرد: بر اساس این طرح، قرار است 10 درصد دانش‌آموزان مناطق محروم و کم‌برخوردار با همکاری مدارس توانمند کشور تحت پوشش برنامه‌های آموزشی قرار گیرند.

وی افزود: بخشنامه این طرح با امضای وزیر آموزش و پرورش به استان‌ها ابلاغ شده و برنامه اجرایی آن در حال تدوین است و در این طرح از ظرفیت آموزش‌های مجازی و حضوری برای حمایت از دانش‌آموزان و معلمان مناطق هدف استفاده خواهد شد.