رجب طیب اردوغان
رجب طیب اردوغان
جامعه ترکیه، به طور ملموسی سنتی و مذهبی است و البته با قرائتی متفاوت از آنچه در ایران وجود دارد. از این رو، لائیک ها در ترکیه که زمانی نمادهای دینی و مشخصاً حجاب را منع کرده بودند، در این دوره از انتخابات، برای کسب آرای مردم، از دینداری خود می گویند.
برای این هفته بازار ارز و طلا می توان یک روند کلی تعیین کرد، روند بازار در هفته جاری نزولی بوده است و در تمامی بازارها قیمت ها در روز پنجشنبه 21 اردیبهشت نسبت به مدت مشابه هفته قبل کاهش پیدا کرده است.
اقتصادنیوز: نیروهای امنیتی ترکیه یک رئیس منطقهای حزب جمهوری خواه خلق در منطقه قونیه را به همراه مقادیر زیادی برگه رای انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ممهور شده به نفع کمال قلیچداراوغلو نامزد جریان اپوزیسیون و حزب او (حزب جمهوری خواه خلق) دستگیر کردند.
اقتصادنیوز: وزیر کشور ترکیه امروز در سخنانی از دخالتهای رییسجمهور آمریکا در انتخابات آتی کشورش پرده برداشت.
اقتصادنیوز: رئیس جمهور ترکیه ادعای دخالت روسیه در انتخابات ترکیه را که توسط رقیب انتخاباتیاش مطرح شده است را شرمآور توصیف کرد.
تارنمای خبری استار ترکیه: آرای قلیچداراوغلو از سطل آشغال بیرون آمد»!، مدعی دست داشتن حزب جمهوری خواه خلق ترکیه در تقلب انتخاباتی در ساعاتی قبل از انتخابات شد و این موضوع را اقدامی رسوا کننده از سوی این حزب عنوان کرد.
طبق آنچه رسانه ها اعلام کرده اند، نیروهای امنیتی کشور ترکیه دو روز قبل از رای گیری تقلب انتخاباتی در شهر قونیه کشف و 41 نفر را دستگیر کردند.
اقتصادنیوز: هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا درخصوص توقیف کشتی های مختلف در تنگه هرمز از سوی ایران مدعی شد: واشنگتن دخالت ایران در رفت و آمد کشتی ها را تحمل نخواهد کرد.
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید: ما به همراه همکاران و متحدان خود متعهد به پاسخ به اقدامات خصمانه ایران هستیم.
به نظر می رسد ائتلاف ششگانه به رهبری کمال قلیچدار اوغلو می تواند بعد از دهه ها اردوغان را از تخت قدرت پایین بکشد.
اقتصادنیوز: اردوغان در حالی به دنبال تمدید رهبری خود در ترکیه برای بیش از 20 سال است که با ائتلافی از سوی 6 حزب اپوزیسیون روبرو است. همچنین رئیسجمهوری ترکیه و حزبش در آستانه انتخابات با بزرگ ترین چالشها رو به رو هستند.
اقتصادنیوز: دیمیتری پسکوف گفت: رسما اعلام می کنیم که دخالتی در انتخابات ترکیه نداریم و کسی که چنین اطلاعاتی به آقای قلیچدار اولغو (نامزد انتخابات ریاست جمهوری ترکیه) ارائه کرده، دروغگوست.
رئیسجمهور کنونی ترکیه و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آتی در این کشور به کنارهگیری «محرم اینجه» از رقابتهای انتخاباتی واکنش نشان داد.
ورزش سه نوشت: یوفا با انتشار بیانیه ای تایید کرد که فینال لیگ قهرمانان فصل جاری طبق برنامه قبلی در ورزشگاه آتاتورک استانبول برگزار خواهد شد.
محرم اینچه یکی از چهار نامزد انتخابات یکشنبه ریاستجمهوری ترکیه روز (پنجشنبه، 11 مه) در اقدامی شوکهکننده اعلام کنارهگیری کرد. به گفته کارشناسان، کنارهگیری غافلگیرکننده اینچه از انتخابات ترکیه شانس پیروزی نامزد اپوزیسیون در دور اول انتخابات را افزایش خواهد د اد.