چهارشنبه 7 آذر 1403

رسانه ملی خانه مستندسازان است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
رسانه ملی خانه مستندسازان است

رئیس رسانه ملی گفت: مدیریت مستند در سازمان صداوسیما ایجاد شده است تا از آثار مستند هنرمندان کشور حمایت شود.

حسین زارع زاده مدیر شبکه مستند گفت: قصد سخنرانی ندارم و فقط می‌خواهم از کسانی که برای برگزاری این جشنواره زحمت کشیدند تشکر کنم. هفتمین جشنواره تلویزیونی نشان از اقبال دوست داران فیلم مستند دارد. این جشنواره با شرکت با بیش از 620 اثر آغاز به کار کرد و آثار برگزیده طی دو ماه از تلویزیون پخش شدند. خوشحالم که مخاطبین و مردم به آثار برگزیده رای دادند و امروز هم در اختتامیه این رویداد هستیم.

بخش دیگری از این مراسم به قدردانی از محسن یزدی مدیر سابق شبکه مستند اختصاص پیدا کرد. یزدی عنوان کرد: از همه همکارانم در شبکه مستند که به من لطف داشتند تشکر می کنم. آنها کارهایی که ما کردیم را ده برابر کردند و نقاط ضعف ما را با تلاش‌هایشان کوچک تر می‌کردند.

او در پایان بیان کرد: شبکه مستند بسیار خوب است، آدم های متعهد و درجه یکی دارد و امیدوارم مسیرش را با قدرت ادامه بدهد. از آقای دکتر جبلی هم تشکر میکنم که به ما بسیار محبت داشتند.

محسن برمهانی معاون سیما نیز در بخش دیگری از این مراسم اختتامیه عنوان کرد: وقتی یک برنامه تکرار می‌شود و سال‌هاست که برگزار می‌شود، یعنی تأثیرگذاری‌اش خوب بوده است. جشنواره تلویزیونی مستند نیز این چنین است.

او افزود: از مسئولین محترم سازمان صدا و سیما به ویژه آقای جبلی که توجه ویژه‌ای به مستند دارند و حمایت کردند تشکر می‌کنم. همچنین از آقای فریادرس دبیر این جشنواره و آقای میرتیموری تشکر می‌کنم که برای برگزاری این جشنواره زحمت کشیدند.

معاون سیما اذعان داشت: این دوره ماحصل زحمات آقای محسن یزدی است و باید از ایشان نیز تشکر ویژه کنم. روزهایی را سپری می کنیم که حوزه مقاومت و منطقه ما درگیر یک جنگ و حماسه است. می‌دانم هر کدام از شما عزیزان دوست دارید در میدان باشید و از این ماجرا یک نوع روایت داشته باشیم.

برمهانی در پایان گفت: شاید در زمان فعلی این ماجرا امکان پذیر نباشد اما انشاءالله با آزادسازی قدس شریف از چنگال رژیم صهیونسیتی، در مسجد الاقصی و قدس شریف مستندسازی کنیم. رژیم صهیونسیتی این روزها به شدت شبیه به داعش عمل می کند و می‌بینید که چه جنایاتی را رقم می‌زنند.

دیپلم افتخار و جایزه نقدی نفر سوم به حنانه سالمی برای گزارش مستند «چادر سیاهم کفنت شد» رسید. راضیه عباسی نیز جایزه دوم این بخش را گرفت. تندیس جشنواره و جایزه نقدی نفر اول به لیلا مرگن برای مستندنگاری «چهل بازه، نخستین رودخانه خصوصی کشور می‌شود؟» رسید.

در ادامه جایزه بهترین مجموعه مستند، به «قهرمانان معمولی» به تهیه کنندگی مجتبی حیدری رسید.

در این مراسم قدردانی ویژه از مصطفی دالایی تصویر بردار پیشکسوت عرصه مستند توسط رئیس رسانه ملی و معاون سیما انجام شد.

همچنین «سرباز شماره صفر» به تهیه کنندگی محمد سلیمی راد به عنوان بهترین مستند بلند به انتخاب مخاطبان شناخته شد. «رویای آبی» به تهیه کنندگی محمد سعید وزیری و «یک گام تا انقراض» به تهیه کنندگی قربان تیموری قدردانی شدند.

تندیس بهترین کارگردانی مستند کوتاه ضمن قدردانی از مستند «کوز» به کارگردانی رضا اکبریان گالشکلایی به «دارتاش» به کارگردانی خلیل صحراگرد تعلق گرفت. برنده بهترین کارگردانی بخش مستند نیمه بلند هم «برار انیسه» به کارگردانی سید صادق کاظمی اعلام شد.

«سرباز شماره صفر» به کارگردانی محمد سلیمی راد در بخش بخش مستند بلندو «هجده هزار پا» به تهیه کنندگی مهدی شامحمدی نیز در بخش فیلم مستند به جوایز خود رسیدند.

جایزه ویژه دبیر جشنواره نیز تعلق گرفت به مستند «داستان ساحل شرقی» به کارگردانی احسان شادمانی برای نگاه ویژه به زندگی و مقاومت مردم غزه.

در ادامه بهترین مجموعه عکس به انتخاب مخاطبان نیز به برندگان خود تعلق گرفت و جایزه این بخش به احمد تاجی برای مجموعه عکس «حنابندان» رسید. مجتبی اسماعیل زاده نیز جایزه بهترین عکس به انتخاب مخاطبان را دریافت کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون