رشد 23 درصدی تولید پنبه در خراسان شمالی / کشت ارقام بذری کم آبطلب در 80 درصد از مزارع پنبه
محمدجوادتشکری با بیان اینکه پیش بینی می شود که در فصل برداشت جاری از سطح مزارع پنبه استان 27 هزار تن محصول برداشت شود، گفت: در سال گذشته از سطح مزارع پنبه استان 17 هزار و 500 تن محصول برداشت شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد جواد تشکری، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار عصراترک اظهار کرد: سطح زیرکشت پنبه در نیمه نخست امسال به 9 هزار هکتار رسید، درحالیکه سطح زیرکشت این محصول در سال گذشته هفت هزار هکتار بود.
تشکری با بیان اینکه پیش بینی می شود که در فصل برداشت جاری از سطح 9 هزار هکتار مزرعه پنبه استان 27 هزار تن محصول برداشت شود، گفت: در سال گذشته از سطح هفت هزار هکتار مزرعه پنبه استان 17 هزار و 500 تن محصول برداشت شد.
وی تصریح کرد: در استان میزان عملکرد این محصول در برداشت جاری سه تن در هر هکتار است، درحالیکه در سال گذشته دو و نیم تن در هکتار بود.
این مسئول در بخش دیگری از سخن خود با یادآوری این مطلب که جایگاه کشت این محصول در 20 سال قبل بهتر از حال حاضر بود، عنوان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان در تلاش است که در همراهی با کشاورزان و واحدهای صنعتی پنبه پاک کنی استان، کشت و تولید این محصول در استان به جایگاه گذشته خود بازگردد.
وی گفت: در همین راستا، در حمایت از پنبه کاران استان ارقام بذری جدید زودرس و کم آب طلب را به کشاورزان استان معرفی کرده ایم که در سال جاری 80 درصد از مزارع پنبه استان با ارقام بذری جدید کشت شدند که باید به 100 درصد برسد.
تشکری افزود: رویکرد برداشت این محصول در استان با ماشین آلات مکانیزه است که در حال اجرا است.
وی همچنین به افزایش تعداد کارخانجات پنبه پاک کنی استان به هشت کارخانه نیز اشاره کرد و گفت: امسال این کارخانجات با پنبه کاران استان انجام کشت قراردادی را منعقد کردند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی عنوان کرد: سه هزار و 500 هکتار از مزارع پنبه استان مشمول اجرای کشت قراردادی شدند.
تشکری بیان کرد: مبتنی بر این قرارداد، کارخانجات پنبه پاک کنی استان، نهاده ها، تسهیلات را به پنبه کاران طرف قرداد خود تحویل دادند و در مقابل این کارخانجات در حال حاضر با قیمت خوب پنبه های برداشت شده را خریداری می کنند.
انتهای پیام /