رقیب رئیس جمهور ونزوئلا در یک انتخابات، شگفتی آفرید!
اقتصادنیوز: ماریا کورینا ماچادو، کاندیدای راست میانه، روز دوشنبه در انتخابات مقدماتی در ونزوئلا به پیروزی رسید تا نامزد نهایی اپوزیسیون برای رقابت در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده شود
به گزارش اقتصادنیوز روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: بر اساس دادههای کمیسیونی که بر رایگیری نظارت میکند، با توجه به شمارش حدود 93درصد آرا تا یکشنبه شب، ماریا کورینا ماچادو، نماینده سابق مجلس قانونگذاری این کشور، 65درصد آرا را در رقابت 10نامزدی در میان احزابی که به دنبال به چالش کشیدن حاکمیت نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا هستند، به دست آورد. نزدیکترین رقیب او کمتر از 5درصد آرا را بهدست آورده است.
ماچادو در یک سخنرانی حوالی نیمهشب اعلام پیروزی کرد. او در یک گردهمایی در فضای باز در کاراکاس، پایتخت ونزوئلا به هوادارانش گفت: «این هنوز پایان کار نیست؛ اما آغاز یک پایان است. امروز ما نیروی بسیار قدرتمندی را آزاد کردیم. امروز به خودمان نشان دادهایم که میتوانیم چه کار کنیم.»
اکنون این سوال مطرح میشود که آیا دولت مادورو تصمیم خود را مبنی بر رد صلاحیت خانم ماچادوی 56ساله از شرکت در رقابتهای انتخاباتی سال آینده لغو خواهد کرد یا خیر؟
تحلیلگران میگویند که او تهدید انتخاباتی قابل توجهی برای رئیسجمهور فعلی خواهد بود. رایدهندگان در سرتاسر ونزوئلا بیتوجه به بارانهای شدید، تهدیدها و موانع لجستیک برای به صندوق انداختن رای، جسارت به خرج دادند و بهقدری تعداد زیادی حضور یافتند که برخی از محلهای رای گیری مجبور شدند تا لحظه آخر رایگیری که درها باز بود، بمانند.
پس از سالها کمبود مواد غذایی، گرسنگی و تماشای مرگ عزیزانشان بر اثر بیماریهای قابل پیشگیری، روز رایگیری برای خیلیها مهم بود. انتخابات در این کشور آمریکای جنوبی با جمعیت تقریبا 28میلیون نفری بدون حمایت رسمی دولت برگزار شد. در واقع، رایگیری توسط جامعه مدنی سازماندهی شد و شعبههای رای گیری در خانهها، پارکها و دفاتر احزاب اپوزیسیون برگزار شد. کمیسیون انتخابات گفت که حدود 2.3میلیون ونزوئلایی برای رای دادن شرکت کردند، عدد نسبتا بالایی که میتواند نشان دهد که رایدهندگان چقدر میتوانند در انتخابات عمومی در سال2024 مشارکت داشته باشند.
مادوروی 60ساله در سال2013 پس از مرگ هوگو چاوز، بنیانگذار انقلاب سوسیالیستی این کشور، به قدرت رسید. در دوران مادورو، ونزوئلا که زمانی یکی از ثروتمندترین کشورهای آمریکای لاتین بود، دچار یک فروپاشی اقتصادی فوقالعاده شد که منجر به یک بحران انسانی شد که همین، عامل ترک بیش از 7میلیون نفر، یعنی یکچهارم جمعیت آن کشور شد. اما دولت مادورو و اپوزیسیون هفته گذشته توافقنامهای را امضا کردند که قرار است این کشور را به سمت انتخابات آزاد و عادلانه سوق دهد؛ از جمله به اپوزیسیون اجازه میدهد نامزدی را برای رقابت ریاستجمهوری سال آینده انتخاب کند. ماچادو که از سال1999 خود را بهترین فرصت این کشور برای برکناری سوسیالیستها میداند، ماهها در نظرسنجیها پیشتاز بوده است. همچنین بخوانید