چهارشنبه 21 خرداد 1404

روز شلوغ قطعه هنرمندان با خاکسپاری 3 هنرمند / «امیر سمواتی رویا‌های بزرگی داشت»

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
روز شلوغ قطعه هنرمندان با خاکسپاری 3 هنرمند / «امیر سمواتی رویا‌های بزرگی داشت»

پیکر امیر سمواتی در میان اندوه خانواده و همکارانش در حالی به خاک سپرده شد که قطعه هنرمندان بهشت زهرا همزمان، آماده خاکسپاری داودد عرب (فیلمبردار) و بیژن اشتری (مترجم) می‌شد.

باشگاه خبرنگاران جوان - مراسم تشییع پیکر و خاکسپاری زنده‌یاد امیر سمواتی، تهیه‌کننده و کارگردان سینما صبح سه‌شنبه، 20 خردادماه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار شد.

در این مراسم مدیران و هنرمندانی همچون پرویز شهبازی، علیرضا رضاداد، منوچهر شاهسواری، محمد مهدی عسگرپور، محمد مهدی طباطبایی‌نژاد، دانش اقباشاوی، علی دهکردی (مدیرعامل خانه سینما)، علی قائم‌مقامی، محمد احسانی، علی مقصودی، محمد حمیدی‌مقدم (مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، انیمیشن و تجربی)، فاطمه محمدی (مدیرعامل موزه سینما)، مسعود نجفی (مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی)، سهیل موفق و سعید خانی حضور داشتند.

پس از به خاکسپاری این هنرمند و خواندن دعا، علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما در سخنانی گفت: ما پرواز یکی از مهمترین افراد سینمای ایران را شاهدیم و نمی‌دانم از غم این فقدان چه بگویم، فقط بر حسب وظیفه از طرف جامعه اصناف سینمایی تسلیت می‌گویم، بخصوص آنکه بسیاری از افرادی که اینجا هستند، برای وداع با کسی که «ولی» شان می‌توان به حساب آورد، آمده‌اند.

سپس منوچهر شاهسواری بیان کرد: در سینمای ایران «امیر» از نسل میانه بود که رویا‌های بزرگ داشتند ولی در چرخ دنده‌های روزگار احتمال می‌دهم که به همه آن رویا‌ها نرسیده باشد. البته شبیه «امیر» در سینما زیاد هستند و امیدوارم خاطرات خوب باقی مانده از او تسلای خاطر خانواده‌اش باشد.

وی افزود: این قطعه (هنرمندان) مملو از افرادی است که برای فرهنگ و هنر کشور خون دل خوردند ولی همه نابهنگام رفتند و این امر همچنان امر غیرمنتظره‌ای است و انگار باید منتظر این اتفاق‌ها باشیم.

در ادامه محمدمهدی عسگرپور رئیس هیات مدیره خانه سینما و مدیرعامل خانه هنرمندان نیز گفت: آقای سمواتی از نسلی است که در بخش آکادمیک بوده و عملی هم تجربه داشت. او در گروه کودک تلویزیون هم فعالیت کرده بود و با فهمی که از برنامه‌سازی داشت و کودک درون سرزنده‌اش، حتما کودکان آن دوران آثار او را به یاد دارند.

در بخشی دیگر پرویز شهبازی (کارگردان فیلم نفس عمیق) که دوستی نزدیکی با امیر سمواتی داشت و حضورش با بروز احساسات خانواده سمواتی همراه بود، در سخنانی بیان کرد: مشخص است که این بدترین تصویری بود که می‌توانستم از دوستی 30 ساله با امیر سمواتی ببینم. ما با هم چند کار خوب کردیم و از ایشان کار‌های خوب به جا مانده که این برایم بسیار ارزشمند است.

دانش اقباشاوی که سمواتی در فیلم «زاپاتا» او بازی کرده است، درباره این هنرمند گفت: امیرخان سمواتی از نظر نسل پنجم فیلمسازان، یکی از تهیه‌کنندگان مولف، مهم و فرهیخته سینمای ایران بوده که دست کم سه فیلم مهم در کارنامه داشته از جمله «نفس عمیق»، «دربند» که ماجرا‌هایی برای معرفی به اسکار داشت و همچنین «کافه ترانزیت». او ادامه داد: من چند سال قبل یک فیلم تجربی ارزان قیمت را شروع کردم که یک کمدی سیاه درباره خود سینماست و او پذیرفت در نقش یک تهیه‌کننده بازی کند. نسل او که علاقه‌مند به این نوع همراهی و ساخت فیلم باشند کم هستند، خداوند امثال او را در سینما زیاد کند. در بخش پایانی محسن برمهانی معاون سیما نیز گفت: امروز برای تلویزیون و نیز برای من که خود را شاگرد آقای سمواتی می‌دانم روز غم‌انگیزی است.

او از سفری دو نفره با سمواتی و ارادت این تهیه‌کننده به امام سوم شیعیان یاد کرد و ادامه داد که در مقطعی قرار بوده درباره امام حسین (ع) پروژه‌ای تولید کنند.

مراسم ترحیم امیر سمواتی روز پنجشنبه، 22 خرداد از ساعت 15 تا 16:30 در مسجد جامع شهرک غرب برگزار می‌شود.

این مراسم در حالی به پایان رسید که خاکسپاری پیکر داود عرب در فاصله‌ای کم از مزار امیر سمواتی آغاز شد و بسیاری از جمع حاضر برای برگزاری آن مراسم نیز در کنار خانواده وی باقی ماندند.

همچنین در ورودی قطعه هنرمندان، مزار مرحوم بیژن اشتری (مترجم) در حال آماده‌سازی بود تا با پایان یافتن مراسم تشییع که در خانه هنرمندان ایران برگزار شده بود، پیکر وی نیز به خاک سپرده شود.