روند اهدای «جایزه علامه طباطبایی» تشریح شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نخستین نشست شورای نخبگان با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، سعید سهرابپور مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان، سید حسن حسینی مشاور عالی رئیس بنیاد ملی نخبگان، علی نیکبخت معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان و نرگس حسینمردی معاون سرآمدان و نخبگان...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نخستین نشست شورای نخبگان با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، سعید سهرابپور مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان، سید حسن حسینی مشاور عالی رئیس بنیاد ملی نخبگان، علی نیکبخت معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان و نرگس حسینمردی معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، رضا فرجی دانا، حجتالاسلام حمید پارسانیا، محمود فتوحی فیروزآباد، علیاکبر موسوی موحدی، شجاع احمدوند، فرناز جعفرپور و امید نقشینه در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شد. نرگس حسینمردی، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان و عضو حقوقی شورای نخبگان در نشست شورای نخبگان با اشاره به دورههای برگزار شده جایزه علامه طباطبایی افزود: از سال 1390 تا 1393، سه دوره از این جایزه برگزار شد و پس از یک وقفه، دوره چهارم در سال 1398 برگزار شد. در مجموع طی 5 دوره، 127 استاد برجسته کشور مورد تقدیر قرار گرفتهاند. سه دوره از این مراسم با حضور رئیسجمهور وقت، یک دوره با معاون اول رئیسجمهور و یک دوره نیز با حضور رئیس بنیاد ملی نخبگان برگزار شده است.
توزیع جوایز و بررسی رشتههای برگزیده
حسینمردی در خصوص توزیع جوایز، اظهار کرد: از میان 127 برگزیده، 121 نفر از اساتید آقا و 6 نفر از بانوان این جایزه را دریافت کردهاند. متأسفانه تاکنون 16 نفر از این برگزیدگان دار فانی را وداع گفتهاند. در بررسی رشتهای، بیشترین برگزیدگان از حوزه علوم پزشکی و بهداشت هستند که 36 نفر از این جایزه بهرهمند شدهاند. در حوزههای علوم پایه و فنی مهندسی هرکدام 30 نفر، علوم انسانی و هنر 24 نفر و علوم کشاورزی 7 نفر موفق به دریافت این جایزه شدهاند.
بازنگری آییننامهها و شیوهنامههای انتخاب برگزیدگان
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان همچنین از بازنگری آییننامهها خبر داد و گفت: با نظارت دکتر حسینی، آییننامهها و شیوهنامهها بازنگری شده است تا شرایط انتخاب برگزیدگان شفافتر و دقیقتر شود. اساتید نمونه کشور، پژوهشگران برتر و افرادی که بر اساس شاخصهای علمی و استنادی معتبر بینالمللی شناخته میشوند، سه گروه اصلی برای دریافت این جایزه هستند. فرآیند انتخاب برگزیدگان از طریق کارگروههای تخصصی و بر اساس جداول امتیازدهی انجام میشود.
برنامهریزی برای تقدیر از برگزیدگان در اردیبهشت 1404
وی با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده گفت: هدف این است که از برگزیدگان جایزه علامه طباطبایی در اردیبهشت 1404 و همزمان با روز معلم تقدیر شود. جلسات شورای نخبگان طبق برنامهریزیها تا 30 دیماه برگزار خواهد شد و کارگروهها نیز تا بهمنماه جمعبندی خواهند داشت. پیشنهاد برگزیدگان تا 20 اسفند انجام و تأیید نهایی توسط اعضای شورای نخبگان تا فروردین 1404 صورت خواهد گرفت.