شنبه 3 آذر 1403

رکود اقتصادی باعث حذف آثار فرهنگی‌و هنری از سبد خانواده‌ها شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رکود اقتصادی باعث حذف آثار فرهنگی‌و هنری از سبد خانواده‌ها شد

تهران - ایرنا - هنرمند خوشنویسی به رابطه مستقیم اقتصاد هنر با اقتصاد عمومی اشاره کرد و گفت: در چند سال اخیر با توجه به رکود اقتصادی کشور به طور طبیعی نخستین چیزی که از سبد کالای خانواده‌ها حذف شد آثار هنری و فرهنگی است.

نمایشگاه گروهی خوشنویسی محمود رهبران، احمد احمدی و یادگار خیام با عنوان نقطه جمعه دوم اسفندماه گشایش یافت و همه آثار نمایشگاه نیز طی چند ساعت به فروش رفت.

یادگار خیام درگفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: به صورت کلی، هنر بازار چندان پر رونقی نداشته است اما با وجود محدودیت ها، موفقیت هایی را نیز شاهد بوده ایم که در نوع خود کم نظیر است.

وی ادامه داد: رکورد 26 میلیارد تومانی حراج ترانه باران در خوشنویسی و فروش 9 میلیارد تومانی پنج برگ از شاهنامه فردوسی، در آبان ماه گذشته از این موفقیت هاست. این اتفاق بسیار ارزشمند و امیدوار کننده ای است که نشان از علاقه‌مندی و توجه خاص بخش خصوصی به هنر ملی ایران است.

وی با تشریح شاخصه های هنر ایران ایرانی گفت: خوشنویسی به عنوان هنر کشورمان، زینت بخش بسیاری از موزه های معتبر جهان است اما با وجود این، آنگونه که باید این هنر به جهان معرفی نشده است و اگر هم فعالیتی بوده توسط هنرمندان شاخص و با سرمایه گذاری شخصی انجام شده است.

وی افزود: در این میان به وضوح عدم حمایت های دولتی برای معرفی و گسترش خوشنویسی و به تبع آن ادبیات و فرهنگ ایرانی دیده می شود که با روند برای ورود به بازارهای جهانی بستر مناسب فراهم نشده است. به هر حال با این شرایط که عرض شد فروش 25 الی30 درصدی در هر نمایشگاه، یک موفقیت چشمگیر به حساب می آمد و رزومه خوبی برای شخص هنرمند ثبت می شد.

خیام با اشاره به فروش تمام آثار نمایشگاه در روز افتتاحیه گفت: اینکه نمایشگاه در روزنخست با فروش صد درصدی به چنین رکوردی دست پیدا می کند جای خوشحالی و امیدواری است و این موفقیتی است برای جامعه‌ی خوشنویسی کشوربه حساب می آید.

وی در پایان گفت: بدون شک سرمایه گذاری در هر شاخه‌ای باعث رونق اقتصادی و تولید آن رشته ممی شود، سرمایه گذاران و مجموعه داران شخصی نقش بسزایی در تولید آثار هنری و ترویج آن دارد.

در این نمایشگاه گروهی، 33 تابلوی خوشنویسی از سه هنرمند به نمایش گذاشته شده بود که همگی آن‌ها در افتتاحیه به فروش رسید. این تابلوها از 6 تا 18 میلیون تومان قیمت‌گذاری شده بودند.

غلامحسین امیرخانی رئیس انجمن خوشنویسان در آیین افتتاحیه این نمایشگاه این متن را ارسال کرد:: «برگزاری نمایشگاه‌های هنری در کشور ما در این چند دهه به ترتیبی بوده که سیر استقبال مخاطبان، رشد کمی و کیفی مثال زدنی داشته است. در کشورهای مختلف نیز به مناسبت‌های مختلف، نمایشگاه‌های مشابه برگزار می‌شود که البته برخی از آنها دوره‌ای بوده و جدول تاریخی و زمانبندی دارند. این نمایشگاه‌ها هر کدام در جای خود امتیازات ویژه‌ای دارند اما نمایشگاه‌هایی هستند که به همت و تلاش دوستان هنرمند ما در شرایطی برگزار می‌شوند که خارج از آن موقعیت‌های رسمی برپا می‌شود. این نمایشگاه‌های هنری برخاسته از ذوق و قریحه و همت هنرمندان خلاق است.

نمایشگاه‌های ذکر شده در زمینه خوشنویسی هر کدام امتیازی دارد که برای جوانان علاقمند به عالم هنر به گونه‌ای الهامبخش بوده و به مثابه یک کلاس درس است و هنرجویان می‌توانند از دیدن نمایشگاهی که از طرف هنرمند برجسته برگزار می‌شود، بسیار بیاموزند. نمایشگاه‌های گروهی در ذات خود معانی دیگری هم دارند: اول اینکه به یکدیگر احترام می‌گذارند. دوم در موقعیت هم اندیشی، همراهی و همدلی نسبت به یکدیگر قرار می‌گیرند. سوم قبول خاطری و همدیگر را دوست دارند و می‌خواهند از یکدیگر بیاموزند و به طور کلی کار جمعی در کشور ما چون کم سابقه است، این ارزش به صورت فوق العاده ای در نمایشگاهی که چندین نفر با هم شرکت می‌کنند، قابل بیان و ارزش است.

استادان محمود رهبران، احمد احمدی و یادگار خیام ضمن اینکه از لحاظ سن هنری، جوانند اما از نخبگان و برجستگان هنر خوشنویسی به حساب می آیند و در بسیاری از جشنواره‌های داخلی وخ ارجی برنده جوایز متعددی شده‌اند. شأن و منزلت این دوستان به گونه‌ای است که خیلی از هنرجویان و هنرمندان، مشتاق دیدن نمایشگاه‌های آنها هستند. به هر حال از این بابت کار ارزنده‌ای صورت می‌گیرد که امیدواریم موفقیت‌های بیشتری داشته باشند. این پیام بیانگر ارادت و احترام خود نسبت به مقام هنری و شخصیت متعالی این دوستان است که هر کدام در موقعیت ویژه خود دارای شاگردان برجسته ای هستند. این دوستان جز ذخایر هنری و فرهنگی کشور هستند و امیدوارم خداوند روز به روز به توفیقشان بیافزاید.»

نمایشگاه گروهی خوشنویسی محمود رهبران، احمد احمدی و یادگار خیام این نمایشگاه با حضور یدالله کابلی خوانساری، محمد حیدری، محمد شهبازی، علی اشرف صندوق آبادی، علی شیرازی، رسول مرادی، غلامرضا سپهری، رضا رینه‌ای، حسین نوروزی، خسرو قربانی فرج زاد، مریم احدی، سهیل محمودی، داوود حیدری و هنرمندان جوانی چون شایان شعبان آغاز به کار کرد و تا چهارشنبه 7 اسفندماه در گالری گویا واقع در خیابان کریمخان زند برپاست.

*س_برچسب‌ها_س*
رکود اقتصادی باعث حذف آثار فرهنگی‌و هنری از سبد خانواده‌ها شد 2
رکود اقتصادی باعث حذف آثار فرهنگی‌و هنری از سبد خانواده‌ها شد 3