زنوزی به دنبال قطعات تاریخ مصرف گذشته برای تراکتور
انتخابهای مدیران تراکتور نشان میدهد که آنها به دنبال رفع مسئولیت هستند و نگاهی به آینده این تیم پرهوادار ندارند.
به گزارش ایسنا، پرشورها از سال 88 که به لیگ برتر بازگشتند، بارها تا یک قدمی قهرمانی در لیگ برتر پیش رفتند اما همیشه یک گام از کسب این عنوان عقب بودند تا این که در سال 97، مرد متمول آذربایجان شرقی، محمدرضا زنوزی امتیاز تراکتور را از سپاه عاشورا خرید تا هواداران پرتعداد این تیم با امید بیشتری چشم به آینده داشته باشند. با این حال داستان آن طور که باب میل پرشورها بود، پیش نرفت و آنها سال به سال از قهرمانی در لیگ برتر فاصله گرفتند.
آخرین نسخه زنوزی برای تراکتوریها، انتخاب فراز کمالوند به عنوان سرمربی جدید این تیم بود؛ مربیای که پرشورها خاطرات خوبی با او دارند و برایشان محبوب است اما آیا امروز کمالوند همان مربی موفق 10 سال قبل است؟ با نگاهی به کارنامه از سال 97 تاکنون نمیتوان این انتخاب را انتخابی با دید بلند مدت برای تراکتور قلمداد کرد. کمالوند پس از چند فصل موفقی که به همراه تراکتور، گسترش فولاد و صنعت نفت در لیگ برتر داشت، روند نزولیای را طی کرده و هر 122 روز تیمش را تغییر داده است.
البته انتخابهای عجیب زنوزی برای نیمکت تراکتور محدود به آخرین انتخاب او نمیشود. در ادامه سرمربیانی را که به تراکتور آمدند مرور میکنیم:
جان توشاک
مدت حضور: 3 ماه
معدل امتیازگیری: 1.29 امتیاز
زنوزی در سال 97 و در حالی که برای بستن تیمی کهکشانی به محوریت مسعود شجاعی، اشکان دژاگه و احسان حاجصفی، سه کاپیتان تیمملی برنامهریزی میکرد، جان توشاک سرمربی 69 ساله ولزی را به عنوان سرمربی انتخاب کرد؛ کسی که شاید افتخاراتش برمیگشت به سالهایی که خیلی از پرشورها به دنیا نیامده بودند. در نهایت توشاک 7 بازی بیشتر دوام نیاورد و پس از 2 برد، 3 تساوی و دو باخت از تراکتور جدا شد.
محمد تقوی
مدت حضور: 4 ماه
معدل امتیازگیری: 1.89 امتیاز
تقوی پس از توشاک سرمربی تراکتور شد و در حالی که کمتر کسی تصور میکرد که تقوی بتواند پرشورها را از بحران خارج کند اما او موفق به این کار شد و تراکتور را در پایان نیم فصل به رتبه چهارم رساند. او در 9 بازیای که روی نیمکت تراکتور بود 5 برد، 2 تساوی و 2 باخت کسب کرد و در پایان نیم فصل اول با او قطع همکاری شد.
جرج لیکنز
مدت حضور: 4 ماه
معدل امتیازگیری: 1.73 امتیاز
لیکنز 69 ساله پس از جدای تقوی با کلید واژه معمار نسل طلایی بلژیک سرمربی تراکتور شد. او در نیم فصلی که سرمربی تراکتور بود 7 برد، 5 تساوی و 3 باخت را تجربه کرد و در نهایت در حالی که در تعطیلات به سر میبرد از هدایت پرشورها برکنار شد.
مصطفی دنیزلی
مدت حضور: 6 ماه
معدل امتیازگیری: 1.85 امتیاز
در ادامه انتخابهای مسن زنوزی، این بار دنیزلی 69 ساله برای فصل 99-98 به عنوان سرمربی تراکتور انتخاب شد. او 13 بازی روی نیمکت تراکتور نشست که حاصل آن 6 برد، 4 تساوی و 3 باخت بود و در نهایت برکنار شد.
ساکت الهامی
مدت حضور: 8 ماه
معدل امتیازگیری: 1.95 امتیاز
پس از برکناری دنیزلی، احد شیخلاری برای یک بازی سرمربی موقت تراکتور بود و شکست خورد تا این که ساکت الهامی به عنوان سرمربی انتخاب شد. شاید او تنها مربی موفق دوران زنوزی محسوب میشود که در نهایت توانست یک عنوان قهرمانی جام حذفی برای پرشورها کسب کند. حاصل کار او در 21 بازی که روی نیمکت تراکتور حضور داشت 12 برد، 5 تساوی و 4 باخت بود.
علیرضا منصوریان
مدت حضور: 3 ماه
معدل امتیازگیری: 1.2 امتیاز
منصوریان حضور کوتاه مدتی در تراکتور داشت و تنها 5 بار روی نیمکت این تیم نشست و با یک برد، 3 تساوی و یک باخت از هدایت تراکتور برکنار شد.
مسعود شجاعی
مدت حضور: 2 ماه
معدل امتیازگیری: 1.6 امتیاز
کاپیتان تراکتور پس از برکناری منصوریان به عنوان سرمربی موقت در این تیم فعالیت کرد. حاصل کار او 5 برد، یک تساوی و 4 باخت بود.
رسول خطیبی
مدت حضور: 4 ماه
معدل امتیازگیری: 1.33 امتیاز
رسول خطیبی پس از حدود 6 سال به تراکتور بازگشت و توانست این تیم را از مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا به مرحله حذفی برساند اما این اتفاق در سرنوشت او هم تفاوتی ایجاد نکرد و پس از کسب 5 برد، 9 تساوی و 4 باخت برکنار شد.
فیروز کریمی
مدت حضور: یک ماه
معدل امتیازگیری: 2 امتیاز
کریمی 64 ساله اواخر لیگ بیستم جانشین خطیبی شد و توانست نتایج نسبتا خوبی با تراکتور کسب کند. او در 6 بازی توانست در چهار بازی پیروز باشد و دو بازی هم با شکست به پایان برساند.
به گزارش ایسنا، سرمربیان تراکتور از سال 97 به بعد، سرمربیان عنوانداری و موفقی محسوب میشوند اما به هر حال تاریخ مصرف آنها در زمان حضور در تراکتور به پایان رسیده بود و انتخابشان بیشتر جنبه دیده شدن مدیران این باشگاه را داشت. در این بین هم ساکت الهامی و محمد تقوی که بدون سر و صدا سرمربی تراکتور شدند عملکرد بسیار بهتری نسبت به گزینههای خبرساز زنوزی داشتهاند. تراکتور در این مدت هر 108 روز (حدودا هر سه ماه) یک سرمربی عوض کرده و این آمار به هیچ عنوان نشان نمیدهد که مدیران تراکتور نگاهی به آینده تیم داشته باشند.
انتهای پیام