سالانه حدود 200 هزار تن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است
محمدحسین کاویانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به قیمت خرید تضمینی پنبه و مقرون به صرفه نبودن در برابر دیگر زراعت ها پیش بینی می شود که سطح زیرکشت پنبه به 90 هزار هکتار برسد.
به گفته او، برآوردها حاکی از آن است که امسال تولید وش به 270 هزار تن و پنبه به 85 هزارتن میرسد که براین اساس 50 درصد نیاز صنعت نساجی در داخل تامین میشود.
کاویانی با بیان اینکه سالانه 180 تا 200 هزار تن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است، افزود: پتانسیل تولید و تامین این میزان پنبه به سهولت در کشور وجود دارد، کمااینکه در سنوات گذشته 180 هزار هکتار در استان گلستان پنبه کاری میشد و حدود 100 هزارتن پنبه صادرات داشتیم که در شرایط فعلی با اعمال حمایت های لازم و در نظرگرفتن قیمت منطقی برای پنبه امکان خودکفایی 100 درصدی در داخل وجود دارد.
مدیرعامل صندوق پنبه با اشاره به تاثیر قطعی برق چاه های کشاورزی بر تولید افزود: اگر محصولات کشاورزی در زمان مناسب آبیاری نشود، بدلیل تنش آبی با کاهش تولید روبرو خواهیم شد که از این حیث کشاورزان متحمل زیان می شوند.
به گفته او، با توجه به شراکتی بودن چاه های کشاورزی و زمانبندی مشخص برای استفاده هریک از کشاورزان با سهمیه بندی و قطعی برق احتمال خسارت 30 تا 40 درصدی تولید وجود دارد.
کاویانی گفت: با توجه به اوج شرایط دمایی در ماه های تیر و مرداد، وزارت نیرو به عنوان متولی امر باید شرایط را به گونه اس تعدیل کند تا کشاورزان با تنظیم دور آبیاری دچار خسران نشوند.
خبرنگار: آزاده محبی