شنبه 10 آذر 1403

ساماندهی اتباع بیگانه در کاهش کودکان متکدی موثر است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ساماندهی اتباع بیگانه در کاهش کودکان متکدی موثر است

جمال الدین عزیزی گفت: یکی از مواردی که می تواند کودکان متکدی را در سطح شهر کاهش دهد بحث ساماندهی اتباع بیگانه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا؛ جمال الدین عزیزی عصر امروز در نشست انلاین با خبرنگاران با بیان این مطلب که شهر دوستدار کودک بودن به معنای این نیست که همه چیز در حوزه کودکان عالی است گفت: یزد به عنوان پایلوت شهر دوستدار کودک انتخاب شده و این به این معنی است که ما مشکلات را پذیرفته و علاقه مندی خود را برای فراهم آوردن شرایط بهینه زندگی کودکان در شهر اعلام کنیم.

شهردار یزد افزود: شهرداری در این حوزه می تواند زیر ساخت های لازم را فراهم کند اما برای آنکه به اهداف شهر دوستدار کودک دست پیدا کنیم باید تمامی دستگاه های متولی به میدان بیایند.

عزیزی پیرامون برنامه های شهرداری برای جمع آوری کودکان متکدی در شهر یزد اظهار داشت: در حوزه کودکان متکدی شهرداری و اجرائیات می توانند اقداماتی در زمینه جمع آوری انجام دهند اما یکی از مواردی که می تواند کودکان متکدی را در سطح شهر کاهش دهد بحث ساماندهی اتباع بیگانه است که این موضوع با مشارکت دستگاه های متولی امکان پذیر خواهد بود.

شهردار یزد در ادامه با بیان اینکه باید برای همه کودکان فارغ از نژاد و جنسیت برنامه داشته باشیم ابراز داشت: یکی از اقداماتی که در این زمینه باید انجام داد بحث ساماندهی و تجهیز پارک ها به وسایل بازی مورد نیاز کوکان است و باید در این زمینه اقداماتی موثری را انجام دهیم.

وی در ادامه از پایش شهر یزد در خصوص نیازهای شهردوستدار کودک خبر داد و گفت: شهرداری وظیفه تامین زیر ساخت ها و بررسی تراکم امکانات مانند مهدکودک ها، فضای سبز، اتاق مادر و کودک و... را داشته و باید میزان سرانه این موارد را مشخص کند.

عزیزی شناسایی کودکان معلول، بیمار و اتباع در مناطق مختلف شهر را ازدیگر وظایف شهرداری برشمرد و ابراز داشت: البته در حال حاضر یکسری اطلاعات وجود دارد که با نامه نگاری با دستگاه های متولی قابل جمع آوری است اما بسیاری از مشکلات نیز با پایش و بررسی مشخص می شود که در این زمینه اقدام خواهد شد.

شهردار یزد بازه فراهم آوردن شرایط لازم در حوزه شهر دوستدار کودک را 5 ساله عنوان کرد و گفت: قرارداد یونیسف با ایران در این زمینه 5 ساله است که یکسال از زمان آن گذشته است البته زمان پایش میدانی و بررسی مشکلات را یک ساله در نظر گرفتیم که امیدواریم این پایش تا شهریور ماه 1400 به پایان برسد و نفشه راه در این خصوص ترسیم شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما که دستاورد شهردوستدار کودک چه خواهد بود اظهار داشت: در شهر دوستدار کودک، کودکان میل حضور در شهر و بهره مندی از خدمات و امکانات مخصوص به خود را در امنیت کامل را خواهند داشت و در کنار این ها نیازهای آموزشی و پرورشی آنان نیز تامین خواهد شد.

عزیزی با بیان اینکه رویکرد جامعه در حقوق کودک، مشارکت کودکان در پروژه های شهری و رفع تبعیض بین کودکان و نوجوانان سه معیار جهانی شهردوستدار کودک است گفت: بر اساس این معیارهای حقوق کودکان شامل دیده شدن، ارزشمند بودن، امنیت و خانواده در نظر گرفته شده که امیدواریم با برنامه ریزی های صورت گرفته به این مهم دست یابیم.

انتهای پیام / ح