شنبه 3 آذر 1403

سامانه رسوب‌دهی فیزیکی از فاز بخار در پارک فناوری پردیس ساخته شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
سامانه رسوب‌دهی فیزیکی از فاز بخار در پارک فناوری پردیس ساخته شد

یک شرکت دانش‌بنیان، سامانه لایه‌نشانی فیزیکی در فاز بخار را ساخته است که ارزش این سامانه نیم میلیون دلار برآورد شده است. علاوه بر تحریمی بودن این محصول، قطعاتی که برای تولید آن به این سامانه نیاز است نیز در تحریم‌های جدی قرار دارند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محمد میرزایی، نماینده شرکت دانش‌بنیان پالس نیرو در مورد محصول جدید این شرکت گفت: "سامانه لایه‌نشانی فیزیکی در فاز بخار به وسیله پرتو الکترونی" با کاربرد لایه‌نشانی نازک (Thin Film Coating) در قطعات خاص و با دقت بسیار بالای اپتیک و لیزر، با دقت بالا طراحی شده است.

ربات شیارزن چاه عمیق در پارک فناوری پردیس تولید شد صرفه‌جویی ارزی 351 میلیون یورویی محصولات شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس

وی افزود: عملکرد دستگاه به این صورت است که با عبور جریان کنترل شده از کاتد، الکترون‌ها برانگیخته شده و با اعمال ولتاژ فشار قوی طی عملیاتی شتابدهی می‌شوند، و با فوکوس کردن الکترون‌های شتابدهی شده توسط میدان مغناطیسی کنترل شده روی مواد مورد نظر در فضای خلاء به صورت بخار روی قطعه در زیر لایه قرار می‌گیرد.

وی در مورد نیاز کشور به این سامانه اشاره کرد: کلیه شرکت‌ها، مراکز، دانشگاه‌ها و سازمان‌های تولیدی و تحقیقاتی فعال در زمینه ساخت قطعات اپتیکی مانند مرکز ملی لیزر، صنایع اپتیک اصفهان (صاپا) از آن استفاده می‌کنند.

وی تأکید کرد: قیمت سامانه بین 250 تا 300 هزار دلار برای هر نمونه از دستگاه است و تمام قطعات آن در دوران تحریم ساخته شده و این دستاورد مهم کمک بالایی به عدم خروج ارز از کشور دارد. این محصول با توجه به دقت لایه نشانی فوق العاده بالا و کاربرد آن در صنایع حساس، محصولی با فناوری بالا محسوب می‌شود. علاوه بر تحریمی بودن این محصول، قطعاتی که برای تولید آن به این سامانه نیاز است نیز در تحریم‌های جدی قرار دارند.

وی به قابلیت‌های این سامانه اشاره کرد و گفت: این سامانه در تولید برخی از قطعات حساس اپتیک و لیزر کاربرد دارد.

میرزایی یادآور شد: شرکت صنایع پالس نیرو فعالیت خود را در زمینه ساخت تجهیزات Pulsed Power در سال 1383 آغاز کرد و سپس با توجه به درخواست صنایع و مراکز تحقیقاتی، فعالیت‌های شرکت به صورت تخصصی در قالب چهار بخش پالس پاور، انرژی و پلاسما، مایکروویو (فناوری تولید امواج مایکروویو و شتاب دهنده‌های خطی)، و طراحی و ساخت سیستم‌های پیشرفته توسعه یافت.