«ستادهای توسعه فناوری» رتبه علمی ایران را بهبود بخشیدند
به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستادهای تشکیل شده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تجربهای جدید در حکمرانی و سیاستگذاری محسوب می شوند. این ستادها توانستهاند به دور از آسیبهایی مانند درگیر شدن در بروکراسی دولتی، در عین انجام ماموریتهای علمی، چابکی و توان عملیاتی خود را حفظ کنند.
«ستادهای توسعه فناوری» تشکیل شده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دارای تشکیلات و ساختاری فرا بخشی هستند که به منظور «شبکه سازی»، «هم افزایی»، «تقسیم کار ملی»، «حمایت از شرکتهای دانش بنیان»، «حمایت از توسعه فناوری»، «تجاری سازی فناوری» و تقویت زیر ساختهای قانونی و نهادی ایجاد شدهاند.
ماموریتهای ششگانه
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور حفظ توسعه متوازن زیست بوم علم و فناوری و نوآوری در حوزههای اولویتدار، ماموریتهای ششگانهای را برای ستادهای توسعه فناوری در نظر گرفته است.
این ماموریتها، حوزههای مختلفی را اعم از: «توسعه زیر ساختهای پژوهشی»، «توسعه فناوری»، «ارتقای فناوری در صنایع موجود»، «توسعه بازار»، «تسهیل همکاریهای بین المللی» و ترویج و فرهنگ سازی را در بر میگیرد.
دستاورد های بین المللی ستاد های توسعه فناوری
فعالیت ستادها در سالهای گذشته دستاوردهای چشمگیری به همراه داشته است. دستیابی به رتبه 4 در تولیدات علمی و انتشار مقالات در حوزه نانو فناوری، رتبه 13 زیست فناوری و رتبه 14 سلوهای بنیادی و طب بازساختی از جمله این دست یافتهها است.
تولیدات علمی در این حوزهها در بعد تجاری و بازار نیز انعکاسی معنا دار داشته است. برای نمونه حجم فروش محصولات مبتنی بر فناوری نانو در سال 1396 به 14 هزار میلیارد ریال رسید و صادرات محصولات این حوزه از فناوری از 62 میلیون دلار نیز عبور کرد. همچنین در بازه زمانی مشابه در حوزه سلولهای بنیادی بیش از 80 محصول سلولی توسط 105 شرکت فعال این حوزه تجاری سازی شد.
انتهای پیام /
دانش بنیان ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری