چهارشنبه 8 اسفند 1403

سرمایه گذاری بیش از 50 درصدی برای بیابان زدایی در ازبکستان

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
سرمایه گذاری بیش از 50 درصدی برای بیابان زدایی در ازبکستان

وزیر اکولوژی، محیط زیست و تغییرات اقلیمی ازبکستان گفت: در ازبکستان بیش از 50 درصد سرمایه گذاری کشور به موضوع بیابان‌زدایی اختصاص داده شده است.

وزیر اکولوژی، محیط زیست و تغییرات اقلیمی ازبکستان در اجلاس بین المللی مقابله با توفان‌های ماسه و گرد و غبار گفت: توفان هایتخصیص 50 درصدی سرمایه گذاری در ازبکستان به بیابان زدایی گرد و غبار یک مسئله فرامرزی و مقابله با آن مستلزم راه حل عملی و اقدامات بین المللی است.

عزیز عبدالحکیم اُف افزود: به دلیل تغییرات اقلیمی و تنزل شرایط محیط زیستی، شاهد از بین رفتن گونه‌ها و مهاجرت انسان‌ها در بخش‌های مختلفی از جهان هستیم.

وی با تأکید بر لزوم سیاست گذاری‌های زیاد برای حفاظت از محیط زیست در جهان گفت: در ازبکستان بیش از 50 درصد سرمایه گذاری کشور به موضوع بیابان زدایی اختصاص داده شده است.

وزیر اکولوژی، محیط زیست و تغییرات اقلیمی ازبکستان ادامه داد: در حال حاضر سه میلیون هکتار از بستر دریاچه آرال کانون گرد و غبار و توفان نمک شده است و این گرد و غبار و توفان‌ها تا هزاران کیلومتر قابلیت حرکت دارند؛ ضمن اینکه سالانه بین شش تا 100 میلیون تن از این گرد و غبار از دریاچه آرال وارد جو می‌شود.

عبدالحکیم اُف یادآور شد: این توفان‌ها بیماری‌های تنفسی را در کودکان تا 46 درصد و در بزرگسالان تا 38 درصد افزایش داده است.

وی خاطرنشان کرد: در ازبکستان نشست ویژه بیابان زدایی و حفاظت از گونه‌های مهاجر برگزار شده و امیدواریم نشست امروز سبب ایجاد راه حل عملی و اقدامات بین المللی در راستای مقابله با توفان‌های گرد و غبار شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست