سطح مناسبات اقتصادی با تکیه بر اشتراکات فرهنگی تقویت شود / تاجیکستان پل تاریخی ارتباط ایران با قفقاز و اوراسیا
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رئیس اتاق ایران با تاکید بر سطح گسترده اشتراکات بین ایران و تاجیکستان، تصریح کرد: ایران و تاجیکستان میتوانند در بخشهای خدمات فنیومهندسی پتروشیمی، نفت، گاز، تجهیزات پزشکی و درمانی گردشگری، سطح روابط خود را گسترش دهند. صمد حسنزاده در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و تاجیکستان، با بیان اینکه میتوانیم در کنار موضوعات اقتصادی، برنامههای گردشگری...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رئیس اتاق ایران با تاکید بر سطح گسترده اشتراکات بین ایران و تاجیکستان، تصریح کرد: ایران و تاجیکستان میتوانند در بخشهای خدمات فنیومهندسی پتروشیمی، نفت، گاز، تجهیزات پزشکی و درمانی گردشگری، سطح روابط خود را گسترش دهند.
صمد حسنزاده در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و تاجیکستان، با بیان اینکه میتوانیم در کنار موضوعات اقتصادی، برنامههای گردشگری را در ارتباط با تاجیکستان جلو ببریم، تاکید کرد: با توجه به اشتراکات و روابط بین دو کشور در بخشهای ادبیات، علم و هنر میتوانیم در بخش اقتصاد نیز روابط گستردهای را ایجاد کنیم.
حسنزاده اظهار کرد: تعداد قابل توجهی از فعالان اقتصادی ایرانی در همایش فعالان اقتصادی ایران و تاجیکستان حضور پیدا کردند که بیانگر علاقهمندی ایرانیان به تقویت روابط با فعالان اقتصادی تاجیکستان است.
او ادامه داد: ایران و تاجیکستان با توجه به ظرفیتهای ایران در تمامی رشتههای اقتصادی، خدمات فنیومهندسی پتروشیمی، نفت، گاز، تجهیزات پزشکی، گردشگری و... امکان همکاری مشترک دارند. به این ترتیب توسعه همکاریها و روابط اقتصادی بین دو کشور دو چندان خواهد شد.
حسنزاه تصریح کرد: برای توسعه صنایع فناورانه، برنامههای صنعتی، پالایشگاهها، صنایع فولاد در تاجیکستان، ظرفیتهای خوبی در ایران شکل گرفته است که میتواند مورد توجه این کشور باشد.
رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: در حوزه گردشگری میتوانیم معرفی بهتری از جذابیتهای دو طرف داشته باشیم. دولت دکتر پزشکیان الزام به دریافت روادید از طرف گردشگران و تجار تاحجیکستان را لغو کرده و این امکان فراهم شده تا از هر نقطهای از تاجیکستان به ایران سفر کنند.
او با اشاره به ظرفیتهای اتاقهای استانی، اتاقهای مشترک و کمیسیونهای تخصصی و تشکلها که مجموعه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران را تشکیل میدهد و مرکز پژوهشهای اتاق ایران تاکید کرد: اتاق ایران امکان ارائه خدمات به بازرگانان و فعالان اقتصادی تاجیکستان را دارد تا بتواند زمینهساز افزایش سطح مناسبات بین دو کشور باشد.
تاجیکستان پل تاریخی ارتباط ایران با قفقاز و اوراسیا
در ادامه رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در همایش اقتصادی ایران و تاجیکستان، از این کشور به عنوان تنها پل ارتباطی ایران با منطقه قفقاز و اوراسیا از هزاران سال قبل، یاد کرد و گفت:، چون هویت دو کشور یکی است و آنچه ملت دو کشور به آن افتخار میکنند، یکی است، امیدواریم با همت اتاق ایران، این هویت فرهنگی و اجتماعی به هویت اقتصادی، پیوند بخورد.
او افزایش تعداد گردشگران برای تقویت روابط بین دو کشور را ضروری خواند و معرفی جذابیتهای دو کشور برای ملت ایران و تاجیکستان تا رسیدن به 100 هزار گردشگر از هر دو طرف در طول یک سال را از توافقات صورت گرفته بین دو طرف برشمرد.
در بخش بعدی این همایش ضمن امضای چند تفاهمنامه بین شرکتهای ایرانی و تاجیک، فرصت مذاکرات رودررو بین فعالان اقتصادی دو طرف، فراهم شد.