سهم اینستاگرام از کسبوکارهای اینترنتی فقط 3 درصد است
معاون وزیر صمت گفت: «تجارت الکترونیکی» و کسب وکار مجازی در کشور صدها زیرشاخه دارد و کسب و کارهای اینستاگرامی کمتر از 3 درصد کل کسب و کار مجازی را تشکیل میدهند.
علیرضا شاه میرزایی، گفت: متأسفانه عدهای آمارهای غلط از میزان کسب وکارهای تعطیل شده میدهند که هیچ پایه و اساسی ندارد و از سوی دیگر، عدهای نیز ساده انگاری میکنند و راه حلهای سطحی میدهند که هر دو طرف غلط است.
معاون وزارت صمت گفت: «تجارت الکترونیکی» و کسب وکار مجازی در کشور، حداقل 1300 هزار میلیارد تومان در سال فروش دارد و صدها زیرشاخه دارد و کسب و کارهایی که در اینستاگرام بودند، کمتر از 3 درصد این عدد بودند. از کسانی که براساس برخی از فرضیات، سریعاً آمار بیکاری و تعطیلی کسب وکارها را اعلام کردند، سؤال کردیم که با چه مبنایی به این آمارها رسیدید و آنها هیچ پاسخی نداشتند.
شاه میرزایی ضمن انتقاد از ساده انگاری و پاک کردن صورت مسأله گفت: در طرف مقابل، عدهای سعی میکنند مسأاله را کوچک کنند و بگویند هیچ مشکلی وجود ندارد. درحالیکه مشکل وجود دارد و مشکل پیچیدهای هم هست و با راهحلهای ساده نمیتوانیم کسب وکارها را به سمت پلتفرمهای داخلی بکشانیم.
معاون تجارت و خدمات وزیر صمت، ضمن برشمردن برخی از کمبودها و مشکلات گفت: اگر میخواهیم پلتفرمهای داخلی، پذیرای کسب وکار باشند، باید کمبودهای فنی آنها رفع شود و از نظر جذابیت فرهنگی و اجتماعی هم ارتقاء یابند.
شاهمیرزایی ضمن اشاره به یکپارچگی «صنایع فرهنگی» با «تجارت الکترونیکی» گفت: اینکه برخی فکر میکنند کسب و کارها به دلیل موانع تجاری، از پلتفرمهای داخلی استقبال نمیکنند غلط است، چرا که ابتدا باید چهره ها و تولیدکنندگان محتوای فرهنگی از این پلتفرم ها استقبال کنند و جمعیت جذب شود تا کسب و کارها هم به این پلتفرمها جذب شوند.
معاون وزیر صمت گفت: برخی فکر میکنند کسب و کارها پشت در صف کشیدهاند و میخواهند سرمایه گذاری کنند و هیچ مشکلی نمانده جز «مجوز». این افراد دچار دو نوع توهم هستند: یک توهم اینکه تمام مشکلات حل شده است و دومین توهم اینکه مشکلی به نام «مجوز» وجود دارد. در حالیکه اساساً مشکل مجوز ماهها است که حل شده است. وقتی در ده دقیقه و در نیمه های شب شما میتوانید اینماد بگیرید و به درگاه بانکی برسید، چرا همچنان عده ای آدرس غلط میدهند و فرافکنی میکنند؟
شاه میرزایی ضمن اشاره به اینکه بیش از دوسوم فعالیتهای تجارت الکترونیکی و کسب وکار مجازی، اساساً ثبت محور هستند و نیاز به مجوز ندارند گفت: مجوزدهی مابقی هم کاملاً الکترونیکی و بدون اعمال سلیقه شخصی انجام میشود و اگر کسی معطل میشود به خاطر این است که برخی دستگاهها مسئولیت خود را به درستی انجام نمیدهند. مثلاً برای پاسخ به استعلام مالیاتی، مهلت دو هفتهای وجود دارد، ولی گاهی در روز پایانی این مهلت، بدون دلیل فقط اعلام رد میشود.
معاون تجارت و خدمات وزارت صمت با اشاره به آمار حدود 200 اینماد در روز در 6 ماه گذشته گفت: اگر مشکل در شروع فعالیت بود، روزانه 200 اینماد صادر نمیشد. اگر مشکل در زنجیره تجارت و خدمات بود، به عدد 1300 همت فروش سالانه در این حوزه نمیرسیدیم که حدود 17% کل فروش خرد کشور است. اگر این حجم فعالیت را عدهای درست تصور کنند، متوجه میشوند که مسائل تجارت الکترونیکی به سادگی که آنها میفهمند نیست.
شاهمیرزایی در پایان ضمن تقدیر از فعالان تجارت الکترونیکی کشور گفت: دهها هزار کسب و کار کوچک و بزرگ در این حوزه در کشور فعالیت میکنند و در شرایط سخت نظیر کرونا و هر زمان که کشور به آنها نیاز داشته به یاری مردم شتافتهاند؛ بنابراین نباید فضا را طوری ترسیم کنیم که از اهمیت این بخش غفلت شود و یا مسائل آنها را به چند مسأله جزئی تقلیل دهیم. معاون وزیر صمت در مراسم روز ملی تجارت الکترونیکی اعلام کرد: متأسفانه شاهد آمارهای غلط و همچنین آدرسهای غلط و حرفهای غیرمنطقی در حوزه تجارت الکترونیکی و کسب و کارهای مجازی هستیم.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی