سهم 2 درصدی کشور از اقتصاد دانشبنیان / حضور دانش بنیانها در صنایع مادر ضروری است
میرزایی شهرابی گفت: حضور دانشبنیانها در صنایع مادر و ورود آنها به عرصه تولید استقلال کشور را در حوزههای امنیت، بهداشت و انرژی تضمین میکند و در میل به خودکفایی در محصولات استراتژیک، قطع وابستگی و جلوگیری از خام فروشی تأثیر بسزایی خواهد داشت.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسعود میرزایی شهرابی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در گفتوگو با صبح توس، با بیان اینکه تولید مبتنی بر دانش و استفاده از ظرفیت عظیم سرمایه انسانی کشور که باعث ایجاد فناوریهای صنعت ساز شوند باید مدنظر قرار گیرد گفت: ازاینرو تولید مبتنی بر دانش ضمن ایجاد ارزشافزوده بالا و ایجاد اشتغال در جامعه هدف که بیشترین آمار بیکاری و یا فعالیت در حوزههای غیرتخصصی رادارند موجب ایجاد امید در جوانان و ارتقای نشاط جامعه میشود.
وی ورود دانشبنیانها را به عرصه تولید موجب افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید و افزایش کیفیت و رقابتپذیری محصولات دانست و افزود: توجه ویژه به دانشبنیانها و ورود آنها به عرصه تولید بهطور حتم استقلال کشور را در حوزههای امنیت، بهداشت و انرژی تضمین میکند و در میل به خودکفایی در محصولات استراتژیک و قطع وابستگی و جلوگیری از خام فروشی تأثیر بسزایی خواهد داشت.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی تأکید داشت: حوزههای زیستفناوری، نانو، هوافضا و انرژی هستهای که خوشبختانه کشور در مرز دانش قرار دارد مرهون تأکیدات مقام معظم رهبری و بکار گیری نیروهای دانشی و جهادی بوده است.
میرزائی شهرابی بابیان اینکه فعالیت دانشبنیان باید در راستای نیازسنجی و متناسب با بازار و همچنین کمبودهای کشورهای همسایه و منطقهای برنامهریزی شود اظهار کرد: ایجاد پردیس تخصصی کشاورزی و صنایع غذایی با رویکرد دستیابی به امنیت غذایی با همکاری نهادهای ذیربط و حمایت از استقرار مراکز نوآوری صنایع بزرگ بهویژه در حوزه صنایع غذایی از برنامههای ویژه پارک علم و فناوری خراسان رضوی در سال 1401 است.
وی افزود: بکار گیری دانش و فناوری پیشرفته با استفاده از ظرفیت دانشگاهیان در محصولات غذایی پایه ازجمله خوراک دام، انواع بذر، نهادههای روغنی و افزایش بهرهوری، کیفیت و رقابتپذیری محصولات و خدمات این حوزه مدنظر خواهد بود.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با اشاره به مشکلات و چالشهای شرکت دانشبنیان نیز اظهار کرد: تأمین منابع مالی متناسب با نیازها و شرایط این نوع شرکتها؛ تأمین فضای استقرار متناسب با نیاز نیروی انسانی نخبگانی و امکانات و دسترسی مناسب برای آنها و همچنین پرداخت بهموقع مطالبات آنها توسط دولت بهعنوان بزرگترین مشتری از نیازهای اولیه برای ثبات این شرکتهاست.
وی افزود: ما امروزه نیازمند رسوخ دانش و بهویژه همکاری دانشبنیانها در صنایع مادر هستیم تا قدرت رقابت و بهرهوری را افزایش داده و بر کیفیت تولید بیفزاییم.
میرزائی شهرابی در همین راستا باید حمایت از پایاننامهها و رسالههای کاربردی با توجه بیشتری مدنظر قرار گیرد و در زمان پاسخگویی به نیازهای بخش خصوصی دانشبنیان و حذف بروکراسیها تعجیل شود.
وی افزود: رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی هم چنین توجه ویژه به سرمایههای انسانی نخبگانی و اعطای فرصت تصمیم سازی به آنها، گسترش نفوذ فناوری در صنایع پایه و ظرفیتهای مغفول مانده استان را از مولفه های مهم در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری عنوان کرد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی اذعان داشت: برخلاف برخی تبلیغات نادرست، دانشبنیان و صدور مجوز برای این شرکتها با محوریت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و در قالب دانش فنی پیچیده است که به هیچ عنوان کپیبرداری در این حوزه مورد قبول نیست. وی افزود: اقتصاد دانشبنیان را حاصل تحقیق و توسعه و توجه به نوآوریهای جدید اعلام کرد و ادامه داد: باید محصول دانشبنیان مورد توجه قرار گرفته تا ما بتوانیم سهم خود را در تحولات حوزه دانشبنیان عینیت ببخشیم.
میرزائی شهرابی گفت: سهم شرکتهای دانشبنیان و صنایع پیشرفته تا 50 درصد تعیین شده در حالی که همچنان سهم کشور از اقتصاد دانشبنیان 2 درصد است.
وی ضرورت تدوین چشمانداز 1404 را در تحولات حوزه دانشبنیان یادآور شد و افزود: در این حوزه باید به فناوریهای زیست بوم کشاورزی و صنایع غذایی، دارو، محصولات شیمیایی، تجهیزات پزشکی، گیاهان دارویی و صنایع فرهنگی و خلاق توجه کنیم تا با فعال کردن استارتاپها و همچنین واحدهای نوآور بتوان به اهداف مورد نظر دست پیدا کرد.
انتهای پیام /