سه‌شنبه 7 اسفند 1403

سه هزار میلیارد ریال پروژه بخش کشاورزی گنبدکاووس آماده افتتاح است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سه هزار میلیارد ریال پروژه بخش کشاورزی گنبدکاووس آماده افتتاح است

گنبدکاووس - ایرنا - مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس درشرق استان گلستان اعلام کرد که در ایام دهه فجر انقلاب اسلامی، 32 پروژه عمرانی، اقتصادی و اشتغالزای بخش کشاورزی این شهرستان با اعتبار و هزینه انجام شده، سه هزار و 21 میلیارد و 339 میلیون ریال به بهره‌برداری می‌رسد.

غلامعلی نورا روز چهارشنبه درجمع خبرنگاران اظهار داشت: با بهره‌برداری از این پروژه‌ها که 14 طرح آن عمرانی و 18 پروژه دیگر آن هم اقتصادی و اشتغالزا می‌باشد، در مجموع برای 215 نفر فرصت شغلی ایجاد شده و 649 خانوار نیز از مزایای این طرح‌ها بهره‌مند خواهند شد.

وی، اجرای سامانه آبیاری نوین درسطح 212 هکتار، مرمت و بهسازی 92 هکتار آب‌بندان، زهکشی زیرزمینی اراضی، تسطیح 300 هکتار اراضی تعاونی‌های تولید و احداث و بهسازی کانال‌های زهکشی را از مهمترین طرح‌های عمرانی قابل افتتاح بخش کشاورزی گنبدکاووس در دهه فجر امسال برشمرد و گفت: برای این طرح ها درمجموع 103 میلیارد و 194 میلیون ریال هزینه شده‌است.

نورا افزود: احداث 11 مورد خط انتقال آب با لوله، زنجیره تولید تخم مرغ با ظرفیت 800 هزار قطعه، مرغداری گوشتی، واحد تولید کود آلی، احداث سیلوی ذخیره غلات، واحد تولید خوراک دام و سه مورد احداث گلخانه به مساحت 2.7 هکتار از مهمترین طرح‌های اقتصادی و اشتغالزای قابل بهره‌برداری جهادکشاورزی گنبدکاووس در دهه فجر امسال است.

وی تصریح کرد: با بهره‌برداری از این طرح‌ها که با سرمایه‌گذاری دو هزار و 918 میلیارد و 145 میلیون ریال راه اندازی شده برای 215 نفر فرصت شغلی ایجاد می‌شود.

مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس ادامه داد: علاوه بر 32 طرح عمرانی و اقتصادی و اشتغالزای آماده افتتاح بخش کشاورزی این شهرستان در دهه فجر امسال، عملیات اجرایی یک طرح عمرانی و یک طرح اقتصادی دیگر هم با مجموع هزینه پیش بینی شده 177 میلیارد و 500 میلیون ریال، آغاز می‌شود.

نورا گفت: در مجموع مدیریت جهادکشاورزی گنبدکاووس که ظرفیت بالایی در تولید انواع محصولات زراعی، باغی و دامی درسطح استان و کشور دارد، 34 طرح عمرانی، اقتصادی و اشتغالزا با هزینه سه هزارو 198 میلیارد و 839 میلیون ریال آماده بهره‌برداری دارد که فقط دو طرح آن آغاز عملیات اجرایی است.

وی با اشاره به افتتاح دو مرحله از زنجیره تولید تخم مرغ گنبدکاووس با ظرفیت 800 هزار قطعه مرغ تخمگذار که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی درحال انجام است، افزود: این واحد تولیدی که چند مرحله دیگر آن هم درحال راه‌اندازی است، به یکی از بزرگترین واحدهای تولید تخم مرغ در کشور تبدیل می‌شود.

نورا اضافه کرد: با بهره‌برداری کامل مراحل مختلف این واحد تولیدی که سرمایه‌گذار، راه‌اندازی کامل آن را تا تابستان سال آینده اعلام کرده، 20 درصد تولید تخم مرغ کشور در گنبدکاووس تولید و روانه بازار می‌شود.

وی، احداث گلخانه و توسعه آن را از دیگر ظرفیت‌های گنبدکاووس دانست و تصریح کرد: در حال حاضر برای احداث 260 هکتار گلخانه تولید صیفی‌جات در این شهرستان درخواست داده شده که بخش زیادی از آن درحال انجام مراحل اداری و معرفی به بانک قرار دارد و عملیات احداث 10 هکتار آن شروع شده است.

به گفته این مقام مسوول، هم اکنون شهرستان گنبدکاووس که 350 هزار نفر جمعیت و افزون بر 162 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد، دارای 6 هکتار گلخانه فعال درحال تولید است.

*س_برچسب‌ها_س*
سه هزار میلیارد ریال پروژه بخش کشاورزی گنبدکاووس آماده افتتاح است 2