سوءاستفاده در بحران!/ قیمت بیمار چند است؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در سیستم بهداشت و درمان و به دلیل تعداد کم آمبولانسهای دولتی، آمبولانسهای خصوصی نقش حیاتی در انتقال بیماران به بیمارستانها ایفا میکنند. با این حال، در برخی مناطق، مشکلی جدی مطرح شده است که به فروش بیماران توسط آمبولانسهای خصوصی به بیمارستانها با هزینههای گزاف مربوط میشود. این پدیده، علاوه بر ایجاد فشار مالی بر بیماران، نقض اصول اخلاقی...
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در سیستم بهداشت و درمان و به دلیل تعداد کم آمبولانسهای دولتی، آمبولانسهای خصوصی نقش حیاتی در انتقال بیماران به بیمارستانها ایفا میکنند. با این حال، در برخی مناطق، مشکلی جدی مطرح شده است که به فروش بیماران توسط آمبولانسهای خصوصی به بیمارستانها با هزینههای گزاف مربوط میشود. این پدیده، علاوه بر ایجاد فشار مالی بر بیماران، نقض اصول اخلاقی و استانداردهای بهداشتی را به همراه دارد.
پدیده فروش بیماران به این صورت است که رانندگان آمبولانسهای خصوصی با بیمارستانها توافقاتی میکنند تا بیماران را به آنها منتقل کنند و در ازای این خدمات، هزینههای بالا دریافت کنند. این هزینهها معمولاً از بیماران یا خانوادههای آنها دریافت میشود و برخی بیمارستانها با پذیرش این بیماران و استفاده از وضعیت اضطراری آنها، درآمدزایی میکنند. این عمل به طور مستقیم با اصول اخلاقی پزشکی در تضاد است که بر اساس آن، هدف اصلی ارائه خدمات درمانی باید رفاه و سلامت بیمار، و نه کسب درآمد از وضعیت اضطراری او باشد؛ با این کار بیماران و خانوادههای آنها مجبور به پرداخت هزینههای بالا برای انتقال و بستری شدن میشوند که ممکن است در شرایط اضطراری، فشار مالی زیادی را بر آنها تحمیل کند. همچنین ممکن است که در مواردی، بیمارستانها به دلیل این زد و بندهای مالی، و اولویت قرار دادن سوددهی کیفیت خدمات درمانی را کاهش دهند تا بتوانند درآمد خالص را افزایش دهند.
ایراد کار از کجاست؟ ساختارهای پرداخت بیمارستانها میتوانند انگیزههایی برای پذیرش بیماران با هزینههای بالا ایجاد کنند. کمبود نظارت و قوانین دقیق در زمینه انتقال بیماران توسط آمبولانسهای خصوصی نیز امکان سوءاستفاده از سیستم را افزایش میدهد. همچنین نبود مکانیزمهای مناسب برای پیگیری و شکایت از این نوع اقدامات، باعث میشود که این اعمال به راحتی انجام شوند و صدای بیمار و خانوادهی آن به جایی نرسد. ااین اقدامات میتواند اعتماد عمومی به نظام بهداشت و درمان را کاهش دهد و باعث بیاعتمادی به خدمات درمانی شود و در کنار این موضوع هزینههای گزاف تحمیل شده به بیماران میتواند به مشکلات مالی و روانی برای آنها منجر شود. حتی در برخی موارد، هزینههای بالا میتواند باعث تاخیر در دریافت درمانهای ضروری شود و وضعیت بیمار را بدتر کند. ایجاد و تقویت نظارتهای دقیق بر عملکرد آمبولانسهای خصوصی و بیمارستانها به منظور جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی، وضع قوانین و مقررات جدید برای تنظیم هزینههای انتقال و پذیرش بیماران میتواند تا حدی از انجام این عمل جلوگیری کند.
فروش بیماران به بیمارستانها توسط آمبولانسهای خصوصی با هزینههای گزاف، به یک معضل قابل توجه تبدیل شده است که به اخلاقیات پزشکی و سلامت نظام بهداشت آسیب میزند. اما با اجرای اقدامات پیشنهادی و ایجاد نظارتهای مناسب، میتوان این معضل را به حداقل رساند و بهبودهای قابل توجهی در کیفیت خدمات درمانی و رفاه بیماران ایجاد کرد.