شاهکار دانش آموز نابینای سبزواری در کنکور1402
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، دیار سربداران، این روزها به فرزندانش می بالد. فرزندانی که در نبود امکانات آموزشی مناسب، موفقیت هایی را کسب کرده اند که شاید روزی رویایی دور از دسترس برای نوجوانان و جوانان این خطه به حساب می آمد.
یکی ازاین فرزندان برومند و پرافتخار، امید زارع، دانش آموز روشندل سبزواری است که توانست در کنکور سراسری 1402 کسب رتبه 330 کشوری گروه علوم انسانی را کسب کند. نوجوانی که نشان داد معلولیت نمی تواند محدودیتی برای او ایجاد کند.
روایت افسردگی در روزهای اول نابینایی
امید زارع، این دانش آموز پرتلاش دبیرستان استعدادهای درخشان شهید بهشتی در گفت وگو با خبرنگار فارس در سبزوار اظهار کرد: وقتی پایه نهم بودم به سبب اختلال شبکیه به طور کامل همان دید محدودم را از دست دادم. تلاقی این اتفاق با بحران بلوغ، مرا به طور کامل افسرده کرد.
وی افزود: آن روزها مادرم علاوه بر کمک کردن در درس از لحاظ روحی انگیزه زیادی به من میداد. خوب به خاطر دارم وقتی دبیر ریاضی مان گفت میتوانم در آزمون نمونه، نفر اول سبزوار شوم، در دل گفتم آخر هم نمیشوم! اما در کمال تعجب و با عنایت پروردگار، آن سال موفق شدم. توانستم نفر اول آزمون نمونه دولتی سبزوار و در آزمون استعداد درخشان نیز پذیرفته شوم و در آن مدرسه تحصیل کنم.
تحصیل در مدرسه عادی با وجود نابینایی
این نوجوان پرتلاش می گوید: تمام مدت تحصیل در مدارس عادی گذرانده ام. به نظرم تحصیل در مدارس استثنایی به نوعی پاک کردن صورت مسأله است، چون در نهایت، ما با افراد عادی در جامعه تعامل خواهیم داشت و چه بهتر که مهارتهای مرتبطش را از همان کودکی کسب کنیم.
امید زارع، حرف های امیدوارکننده اش را این طور ادامه می دهد: با موفقیت هایی که پشت سر گذاشتم و نزدیک شدن به کنکور سراسری بر آن شدم که با انگیزه و توکل به خدا در کسب موفقیت در کنکور سراسری تلاش بیشتری را در پیش بگیرم. تا آن جا که از تابستان سال 1401 مطالعه درسها را آغاز کردم تا حجم مطالب برای یادگیری سنگین و زیاد نشود.
کتاب های درسی را مثل هاله ای از نور می دیدم
دانش آموز نخبه و روشندل سبزواری از روزهای درس خواندنش برای کنکور می گوید: کتاب های درسی را به صورت هاله ای از نور و رنگ در فاصله بسیار نزدیک می دیدم. فایل های پی دی اف کتب درسی را با استفاده از موبایل و از طریق تصویرسازی ذهنی مطالعه می کردم. با شرکت در کنکور دی ماه که به عنوان نزدیک ترین آزمون از حیث کم و کیف به کنکور تیر بود و شرکت در آن مسلما استرس کنکور تیر را کاهش داد، تغییرات لازم را در نحوه و منابع مطالعه اعمال کردم.
به خدا توکل و بر توانایی های خودم تکیه کردم
امید از چالش های پیش روی خودش برای موفقیت در آزمون سراسری می گوید: در قدم اول به خدا توکل کردم، سپس دانستم اطرافیان همیشه نیستند تا در درس ها کمکم کنند، پس باید به سایر توانایی های خودم تکیه کنم. مثل خوب گوش کردن، خوب تمرکز کردن، بیشتر سوال پرسیدن، مرور روزانه و مطالعه بیشتر مطالب، خداراشکر، خانواده هم در این مسیر انگیزه زیادی به من دادند.
او حرف هایش را این طور ادامه می دهد: مادرم که جای خالی دو چشم را برایم در تمام سالها پر کرد. و با وجود تمام مسئولیت های مادری و همسری در خانواده، زمان زیادی را به من اختصاص میداد، معلمان و دوستان هم که صادقانه از من حمایت کردند و علاوه بر تاثیر مستقیم، به طور غیر مستقیم، محرکی برای تلاش بودند. چون وقتی میبینم کسانی هستند که برای موفقیت من میکوشند؛ حداقل کار این است که با موفقیت روز افزون خوشحال شان کنم.
می خواهم باور مردم درباره ناتوانی افراد نابینا را اصلاح کنم
این دانش آموز پرتلاش سبزوای در پاسخ به این سوال که این همه انگیزه و انرژی با وجود این همه محدودیت از چه نشات میگیرد، می گوید: اراده خداوند بر این امر است و بخشی از این توانمندی از آن ناشی میشود، در کنار این موضوع، تلاشم این است که با کسب موفقیت این باور غلط فراگیر جامعه را اصلاح کنم. باوری که می گوید چون مشکل بینایی دارم، پس از همه چند قدم عقب تر هستم.
می خواهم الهام بخش آدم های ناامید باشم
امید زارع ادامه می دهد: دوست دارم الهام بخش کسانی باشم که به هر دلیلی برنامهای برای ساختن آینده خودشان ندارند، به این نحو که با دیدن غلبه من بر تمام محدودیتها قدر امکانات خود را بدانند و اگر محدودیتی از هر نوع دارند برای شکستن حصار آن بکوشند.
این نوجوان پرتلاش سبزواری در پایان صحبت های خود تاکید می کند: به حکمت خدا ایمان داشته باشید و بدانید تا شکستی پیش نیاید و انسان تلنگری نخورد، به فکر رشد توانایی های دیگرش نمی افتد. توانایی هایی که اگر در پی محدودیتی به آنها نیاز پیدا نکنیم؛ همانطور بلا استفاده باقی میمانند. امید زارع، رتبه330 کشوری کنکور سراسری 1402 گروه علوم انسانی، به زبان و ادبیات فارسی و دبیری در این رشته علاقه مند است و تصمیم دارد در دانشگاه شهید رجایی تهران ادامه تحصیل دهد.