یک‌شنبه 7 بهمن 1403

شرایط جدید نحوه برگزاری آموزش مجازی

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

رئیس کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم گفت: همه دانشگاه‌ها سالانه ارزیابی می‌شوند در صورتی که شاخص‌های لازم را کسب کنند، می‌توانند 30 تا 50 درصد برنامه خود را الکترونیکی برگزار کنند.

به گزارش مهر، علی اکبر صفوی درباره نحوه برگزاری آموزش مجازی با شرایط جدید گفت: دانشگاه‌های آموزش حضوری می‌توانند 30 تا 50 درصد برنامه‌های خود را بر اساس شاخص‌های تعیین شده به صورت الکترونیکی برگزار کنند.

وی ادامه داد: همه دانشگاه‌ها سالانه ارزیابی می‌شوند در صورتی که ملاک و شاخص‌های لازم را کسب کرده باشند می‌توانند 30 تا 50 درصد برنامه خود را الکترونیکی برگزار کنند.

رئیس کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم افزود: البته مؤسسه‌های مجری باید امکانات لازم را داشته باشند سپس می‌توانند بعد از تصویب شورای مؤسسه نسبت به اجرای آموزش الکترونیکی مطابق شرایط زیر اقدام کنند.

وی افزود: اجرای دوره‌های ترکیبی (آموزش‌های حضوری و الکترونیکی) برای همه مؤسسه‌ها و در تمامی رشته‌ها با تأیید شورای دانشگاه مجاز است. سهم و نسبت مجاز این آموزش‌ها به این شرح است، اجرای آموزش الکترونیکی تا 50 درصد از کل دروس در همه رشته‌های دارای مجوز مؤسسه‌های دولتی دسته اول، با تشخیص و تصویب شورای مؤسسه بلامانع است یعنی این دانشگاه‌ها اختیار دارند در همه رشته‌های دارای مجوز با تشخیص شورای مؤسسه و دانشگاه تا 50 درصد آموزش الکترونیکی برگزار کنند.

صفوی افزود: مؤسسه‌های دولتی دسته دوم و مؤسسات غیر دولتی دسته یک می‌توانند نسبت به آموزش‌های الکترونیکی تا 30 درصد اقدام کنند. سایر مؤسسات هر چه که هست تا 20 درصد می‌توانند برای آموزش الکترونیکی اقدام کنند.

وی ادامه داد: افزایش و فراگیری آموزش‌های الکترونیکی تا 100 درصد برای دانشجویانی که در دوره آموزش حضوری پذیرفته شده‌اند، تنها در دروس مستثنی‌شده در آئین‌نامه‌های آموزشی مربوط یا بروز شرایط اضطراری به تشخیص وزارت علوم مجاز است، یعنی اگر یک بار دیگر شرایطی مانند کرونا ایجاد شود که دانشجویان نتوانند در آموزش حضوری شرکت کنند وزارت علوم می‌تواند این اجازه را بدهد که آموزش‌های الکترونیکی تا 100 درصد برای دانشجویانی که در دوره آموزش حضوری پذیرفته شده‌اند اجرا شود ولی خود دانشگاه‌ها نمی‌توانند چنین کاری انجام دهند.

رئیس کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم افزود: اجرای آموزش‌های تمام الکترونیک برای مقاطع تحصیلی کاردانی و دکتری برای هیچ‌یک از زیرنظام‌های آموزشی و در هیچ‌یک از مؤسسه‌ها مجاز نیست و اجرای آموزش‌های تمام الکترونیک در مقطع کارشناسی صرفا برای دانشگاه‌های دولتی دسته اول با ارائه طرح توجیهی و تصویب شورا مجاز است.

وی ادامه داد: این آموزش‌ها در مقطع کارشناسی ارشد برای مؤسسه‌های دولتی دسته اول و دوم و مؤسسه‌های غیردولتی سطح یک مجاز است.

صفوی یادآور شد: آموزش‌های تمام‌الکترونیکی برای یادگیرندگان خارجی در مؤسسه‌هایی که برای پذیرش یادگیرنده خارجی دارای ضوابط و شرایط لازم هستند و دست‌کم از تجربه سه سال آموزش الکترونیکی برخوردارند با اخذ نظر موافق مرکز همکاری‌های بین‌المللی وزارت و تصویب شورا در همه مقاطع تحصیلی مجاز است. یادگیرندگان خارجی باید بخشی از مدت تحصیل خود را در داخل کشور بگذرانند که زمان این مدت با پیشنهاد مؤسسه و تصویب معاونت آموزشی وزارت تعیین می‌شود.

وی تاکید کرد: زیرنظام‌های آموزش مهارتی (فنی و حرفه‌ای و علمی - کاربردی) صرفا مجاز به استفاده از شیوه آموزش ترکیبی هستند و آموزش تمام‌الکترونیکی نخواهند داشت. حق ندارند به صورت تمام غیر حضوری شوند و آموزش در دانشگاه پیام نور نیز به شکل غیرحضوری و تمام‌الکترونیکی است.