شماره پنجم مجله ادبی «نوپا» با بررسی نقد و سازندگی ادبیات منتشرشد
![شماره پنجم مجله ادبی «نوپا» با بررسی نقد و سازندگی ادبیات منتشرشد](https://media.mehrnews.com/d/2022/09/20/3/4286428.jpg?ts=1663677193921)
شماره بهار و تابستان مجله ادبی «نوپا» با محوریت «نقد و سازندگی ادبیات» و دو داستان تازه منتشر شده از ارنست همینگوی و بختیار علی منتشر شد.
شماره بهار و تابستان مجله ادبی «نوپا» با محوریت «نقد و سازندگی ادبیات» و دو داستان تازه منتشر شده از ارنست همینگوی و بختیار علی منتشر شد.
به گزارش خبرنگار مهر، مجله ادبی «نوپا»، شماره پنجم برای بهار و تابستان 1401 با محوریت «نقد و سازندگی ادبیات» و مقالات و گفتوگوهایی با عبدالعلی دستغیب، عنایت سمیعی، سیروس شمیسا و ناصر فکوهی منتشر شده است.
این شماره مقالات و یادداشتها و گفتوگوهایی را در 8 فصل داستان، رمان، ترجمه، مقالهها و نقدها، بازچاپ، شاهِ نامه و پرونده دربر دارد.
فصل اول با عنوان داستان، قصههایی از حمید نامجو، فاطمه مقدم، ساحل سهرابی، سعید احساندار و چند نویسنده دیگر را پیش چشم مخاطبان قرار میدهد.
در فصل رمان، «بازی غریب عنکبوت چاقو» به قلم مهیار رشیدیان و «تصاحب تاریکی» نوشته بختیار علی با ترجمه مریوان حلبچهای به چاپ رسیده است.
فصل بعدی با نام ترجمه، قصهای از ارنست همینگوی با ترجمه لیدا قهرمانلو به نام «بزم ماهیگیری» و قصهای از کریس افوت با ترجمه شاهین نعمتی به نام «رودخانه بلولیک» را شامل میشود.
در فصل مقالهها و نقدها، احسان راستان در مقاله «است یا هست» به تبیین تفاوت این دو فعل پرداخته و آرمان فاتح کتاب «چیرگی بر آتش» را معرفی کرده است. روایت زاینده از فقدان، یادداشتی بر کتاب «کالبدشکافی یک ترور» و گذر سیاوش از آتش از دیگر مقالات این فصل هستند.
فصل بازچاپ، مشتمل بر ملاحظاتی درباره ترجمه داستان به قلم نجفی دریابندری است.
فصل شاه نامه، دو مطلب «ملکوت اهریمن» به قلم آرمان فاتح و «نکتهای درباره فر در شاهنامه» به قلم ابوالفضل خطیبی را در بر دارد.
فصل پایانی این شماره با نام پرونده، حول مسئله نقد ادبی، مقاله «بازار بیثمر نقد در ایران» از ناصر فکوهی، «درآمدی بر تجدد ادبی در ایران» از ایرج پارسینژاد، «گفتوگو با عنایت سمیعی، «وضعی نقد ادبی در ایران» از حسین ورجانی و چند مطلب دیگر را پیش روی مخاطبان قرار داده است.
این شماره مجله مذکور با 357 صفحه و قیمت 100 هزار تومان به چاپ رسیده است.