درخشش روی موج 7 میلیونی / نوسان پس از آتشبس ادامه خواهد داشت
نشست خبری برنامه تلویزیونی «نوسان»» و گفتوگوی بیواسطه عوامل این برنامه با مخاطبان در واحد 162 صداوسیما با حضور مدیرکل روابطعمومی صداوسیما، مدیر روابطعمومی معاونت سیما، تهیهکننده و کارگردان، مجری و نویسنده برنامه «نوسان»، سهشنبه، دوم بهمنماه در ادارهکل روابطعمومی صداوسیما برگزار شد.
در ابتدای این نشست حامد فاتحی، مدیر روابطعمومی معاونت سیما با اشاره به اهمیت تولید برنامههای مرتبط با طوفانالاقصی اظهار کرد: بازدید هفت میلیونی از برنامه «نوسان» که کاری از گروه اجتماعی شبکه دو محسوب میشود نشانگر موفقیت برنامه است.
وی افزود: تقدیر نماینده جنبش حماس در ایران، مقاومت اسلامی عراق و سفارت یمن ازجمله اتفاقات خوشی بود که پیرامون «نوسان» شکل گرفته است.
فاتحی ادامه داد: «نوسان» جزئی از میدان مقاومت است و جای چنین برنامهای در سیما خالی بود. ما باید به لحظه رویدادها را دنبال میکردیم و «نوسان» یکی از بهترین ایدهها برای پاسخ به این نیاز بود.
طوفانالاقصی؛ فرصتی غنیمت برای گفتن از فلسطین بود
قاسم عوضبیگی، تهیهکننده و کارگردان «نوسان» نیز ضمن اشاره به تجربه حضور در واحد ارتباط با مخاطبان 162 عنوان کرد: در تجربه صحبت بیواسطه با مخاطبان «نوسان» در واحد 162 مخاطبان، در مورد زمان برنامه که از 20 دقیقه به یک ربع کاسته شده گله داشتند. البته من توضیح دادم که قالب برنامه «نوسان» باید همینقدر خلاصه باشد و برای پویایی برنامه مسائل را متنوع و با سرعت به مخاطب عرضه کرد.
عوضبیگی افزود: یکی از مخاطبان از مشهد میگفت برای عوامل برنامه هرشب دعا میکند تا در این راه ثابتقدم باشند. این کار ارزش بسیار بالایی برای همه عوامل «نوسان» دارد.
وی به نکتهسنجی مخاطبان اشاره کرد و افزود: با تماشاگر نابینایی نیز صحبت کردم که درخواست کرد بخشهای ویدئویی «نوسان» حتما دوبله شود تا بینندهای که تصویر را نمیبیند ازطریق صوت ویدئوهای در حال پخش متوجه مفهوم آن شود. گاهی فرصت کم اجازه دوبله به ما نمیدهد و به زیرنویس بسنده میشود که باید تجدید نظر کنیم. همین امروز این کار را خواهم کرد.
تهیهکننده و کارگردان برنامه «نوسان» درخصوص ایده اولیه «نوسان» گفت: قرار بود در قالب مستندهای کوتاهی روی آنتن برویم، اما بعد از طوفانالاقصی تصمیم گرفتیم هرشب پخش داشته باشیم. گروه سردبیری تأکید داشت که برنامه تنوع داشته باشند و کسلکننده نشود. از این رو باید ریتم تندی داشتیم و محتواهای متنوع و چالشی را از دست نمیدادیم.
وی در ادامه پیرامون ویژگیهای بصری «نوسان» نیز گفت: سعی کردیم گرافیک «نوسان» مناسب و ابعاد بصری برنامه به صورتی باشد که بتوانیم در 20 دقیقه پلیبکهایی متعددی را پخش کنیم.
عوضبیگی از توجه به تولیدات محتوا و جریانهای فضای مجازی و تبیین آن در آنتن تلویزیون گفت و افزود: پس از طوفانالاقصی حس کردیم وقت مناسبی برای بهرهبرداری از واکنشهای مردم خارج از کشور نسبت وقایع فلسطین پیش آمده که باید غنیمت شمرده میشد.
این تهیهکننده تلویزیون اضافه کرد: ما سعی میکنیم بازخورد اخبار در حوزه بینالملل را در برنامه نشان دهیم و به همین دلیل موضوعات و مباحث متنوعی در «نوسان» مورد بررسی و طرح قرار میگیرد.
قصه مقاومت و استکبارستیزی مختص به ایران نیست
عوضبیگی نیز در ادامه در خصوص تأثیر فشار افکار عمومی و شبکههای اجتماعی بر اذعان رسانههای جریان سلطه به جنایات اسرائیل گفت و اظهار کرد: منبع تمام پلیبکهای «نوسان» بازتاب فضای مجازی در سطح بینالمللی است. ما تظاهرات دانشگاههای خارج از کشور در حمایت از غزه را نمایش میدادیم و میدیدیم که تعداد دانشگاههای حامی غزه هر لحظه بیشتر میشد و ما همه این رویدادها را رصد و در «نوسان» موردتوجه قرار میدادیم.
وی گفت: امروز قصه مقاومت و استکبارستیزی مختص به ایران و شیعیان و مسلمانان نیست. اکنون هر انسانی باید در خصوص حمایت و جانبداری خود در خصوص حق و باطل بازنگری کند.
تهیهکننده «نوسان» بیان کرد: ما اواسط فصل چهارم «نوسان» هستیم و سعی کردیم پویایی و جذابیت برنامه حفظ شود. برنامه یک هفته است که تولیدی شده و لحظه پخش آماده روی آنتن رفتن میشود از این رو اصلا از تازگی نمیافتد.
عوضبیگی ادامه داد: مهمانانی که به برنامه «نوسان» میآیند به دلیل زمان کوتاه خاص هستند. مهمانان ما افرادی هستند که در برنامههای دیگر حضور ندارند. تنوع مهمانان ما از هنرمندان و کاریکاتوریستها تا شاعران و نویسندگان کسانی هستند که در رابطه با مسائل بینالملل و فلسطین تولید اثر داشتهاند.
وی تأکید کرد: ما قرار نیست کارشناس و مهمانی که در سایر رسانهها حضور دارند را دعوت کنیم، بلکه میخواهیم در انتخاب مهمانان «نوسان» نیز خلاقیت و پویایی و تنوع وجود داشته باشد.
از نظرات مخاطبان 162 در «نوسان» استفاده میکنیم
محمد طالبی طادی، مجری «نوسان» نیز در رابطه با اجرای این برنامه و حضور در واحد 162 توضیح داد: ما با 162 بیگانه نیستیم و اتفاقا چند بار صوتهای مخاطبان «نوسان» را گوش کردیم و از محتوا و نکات آنها استفاده میکنیم. البته ارتباط زنده و گفتوگوی بیواسطه جذابیت دیگری دارد و دارای حس بیشتری است.
طالبی طادی گفت: مخاطبان نسبت به اجرای من در «نوسان» لطف دارند و هرچه پیش آمده به مرهمت لطف مردم به مقاومت است.
مجری برنامه «نوسان» از چالشهای خود با گروه سردبیری و تولید محتوا هم گفت و افزود: فضای استودیوی «نوسان» متفاوت و بهدور از کلیشههاست. ازنظر محتوایی نیز غزه برای هر مسلمان، انسان انقلابی و کلا هر انسانی دغدغه است. شاید از سوی رسانهها نسبت به این بیماری عظیم که در غرب آسیا بهواسطه حضور رژیم غاصب صهیونیسم وجود دارد، کم توجهی شده باشد. به نظرم طی این 73 سال نسبت به دردی که مردم فلسطین کشیدهاند هنوز حق مطلب را ادا نکردهایم و امیدواریم بتوانیم در این راه مؤثر واقع شویم.
مجری «نوسان» اظهار کرد: همه میدانیم قبل از 7 اکتبر هم رژیم صهیونیستی و جنایتهایش بوده و فکر میکنم پس از آتشبس اتفاقا باید آنچه بر سر مردم آوار شده را بیان کرد. قصه تازه شروع شده و باید مسائل را از ابعاد گوناگون تبیین کرد.
نباید جنایتهای اسرائیل عادیانگاری شود
محمدجواد نادریان، نویسنده «نوسان» نیز از تجربه ارتباط بیواسطه با مخاطبان در 162 گفت و افزود: این برنامه فضایی را فراهم کرد تا یادمان بیاید نباید هیچ جنایتی را عادیانگاری کرد. «نوسان» نشان داد جنایات در حق مردم غزه اصلا عادی نیست. تمام تلاش ما همین بود. «نوسان» رسالت بزرگ خودش را انجام داده و در تماسهایی که داشتیم به این نکته تأکید کردند.
وی در ادامه گفت: مخاطبان 162 نسبت به لطمه به قالب برنامه پس از آتشبس و ادامه راه آن نگران بودند؛ ما تلاش میکنیم حتما این کار را انجام دهیم.
نادریان با اشاره به واکنش سریع نسبت به وقایع در «نوسان» گفت: در جبهه مقاومت هر لحظه اتفاقا تازهای رخ میداد. ما تا آخرین زمانهای نزدیک به روی آنتن رفتن هم تلاش میکردیم همه وقایع را زیر نظر داشته باشیم و در محتوای خودمان بگنجانیم. ما میخواستیم در «نوسان» قصه آدمها را بشنویم؛ کسانی که در برابر بلا و جنایات ایستادگی کردند. باید این افراد را میدیدیم و میشنیدیم.
نویسنده برنامه «نوسان» یادآوری کرد: ما در «نوسان» خبررسانی نمیکنیم بلکه قصه افراد را بیان میکنیم و مخاطبان از همین بعد برنامه استقبال کردهاند.