دوشنبه 1 بهمن 1403

شناسایی 141641 مبتلا به سرطان / سرطان‌های شایع در ایران چیست؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
شناسایی 141641 مبتلا به سرطان / سرطان‌های شایع در ایران چیست؟

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی سالانه بیش از 141 هزار مورد ابتلا به سرطان در کشور، سرطان‌های شایع در جمعیت زنان و مردان کشور را برشمرد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کورش اعتماد به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان اظهار کرد: سرطان یکی از چالش‌های جدی سلامت در ایران و جهان محسوب می‌شود که با روند رو به افزایش خود نگرانی‌های زیادی را برای نظام سلامت، ایجاد کرده است.

وی افزود: افزایش امید زندگی، تغییر سبک زندگی و آلودگی‌های محیطی از جمله دلایل شیوع این بیماری هستند. بر اساس آخرین آمار ثبت شده در کشور تعداد موارد جدید سرطان‌ها 141 هزار و 641 مورد بوده که 49 درصد از آن‌ها در زنان و 51 درصد در مردان رخ داده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت ادامه داد: سه سرطان شایع در جمعیت زنان کشور سرطان پستان، تیروئید و روده بزرگ و در جمعیت مردان کشور پروستات، پوست (غیرملانوما) و معده هستند.

اعتماد بیان کرد: طبق آخرین گزارش‌های رسمی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت، حدود 173 مورد ابتلای جدید به این بیماری در هر 100 هزار نفر در طی سال در کشور شناسایی می‌شود. آمار جهان و ایران نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر میزان بروز سرطان‌ها در حال افزایش است و در صورت عدم اتخاذ سیاست‌های پیشگیرانه و سبک زندگی سالم، تا 15 سال آینده این ارقام دو برابر خواهند شد.

وی با بیان این که دلایل متعددی در افزایش نرخ سرطان در جهان و ایران نقش دارند، گفت: یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش سن جمعیت است. اغلب کشورها در دنیا از جمله ایران به سمت یک جامعه سالمند در حرکت هستند و با افزایش سن، خطر ابتلا به سرطان افزایش می‌یابد. عامل بسیار مهم دیگر سبک زندگی ناسالم است؛ مصرف دخانیات، تغذیه نامناسب از جمله استفاده از غذاهای فرآوری‌شده و فست‌فودها، کاهش فعالیت بدنی و افزایش استرس از عوامل مهم افزایش خطر ابتلا به سرطان‌ها هستند.

ورزش کردن احتمال پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت بیان کرد: عوامل ژنتیکی و وراثتی نیز در برخی از انواع سرطان، مانند سرطان پستان و کولورکتال (روده بزرگ)، نقش مهمی دارد. با توجه به روند رو به افزایش سرطان در ایران، تمرکز بر غربالگری و تشخیص زودهنگام از مهم‌ترین استراتژی‌های پیشگیری و کنترل این بیماری است.

وی با بیان اینکه تحقیقات نشان داده‌اند که بیش از 40 درصد موارد سرطان قابل پیشگیری هستند، گفت: ما در وزارت بهداشت، برنامه‌های ملی غربالگری و تشخیص زودهنگام برای دو سرطان شایع پستان و روده بزرگ در کشور را اجرایی کرده‌ایم و هم‌وطنان عزیز می‌توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه و خانه‌های بهداشت سراسر کشور از این خدمات بهره‌مند شوند. همچنین توسعه برنامه‌های تشخیص زودهنگام سرطان برای سرطان‌های دیگر را در دست بررسی و اقدام داریم. از دیگر اقدامات مهم این وزارتخانه، پویش ملی مبارزه با سرطان است که هر ساله در بهمن‌ماه برگزار می‌شود. این پویش با هدف اصلی افزایش آگاهی عمومی، تشویق مردم به انجام غربالگری و معاینات دوره‌ای و نیز اتخاذ سبک زندگی سالم اجرا می‌شود.

اعتماد تأکید کرد: مقابله با سرطان تنها وظیفه نظام بهداشت و درمان کشور نیست، بلکه در این مسیر، همکاری همه‌جانبه مردم، پزشکان، مسئولان و رسانه‌ها بسیار مهم و اساسی است. تنها از طریق یک عزم ملی و برنامه‌ریزی منسجم می‌توان از افزایش بیشتر این بیماری در کشور جلوگیری کرد.