شنبه 25 مرداد 1404

شهپاد آمریکایی که عبورش از تنگه هرمز خبرساز شد / عکس

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
شهپاد آمریکایی که عبورش از تنگه هرمز خبرساز شد / عکس

چند وقت پیش خبر عبور شهپاد آمریکایی ماست -13 (MAST-13) از تنگه هرمز خبرساز شد. این شهپاد (شناور هدایت‌پذیر از راه دور) چه مشخصاتی دارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، خبرگزاری آسوشیتدپرس 30 فروردین اعلام کرد: یک شهپاد (شناور هدایت‌پذیر از راه دور) آمریکایی امروز چهارشنبه در حالی که از سوی نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به صورت کامل رصد می‌شد بدون تنش از تنگه هرمز عبور کرد.

اینجا بخوانید:

بر اساس این شهپاد مورد نظر ماست -13 (MAST-13) بوده است. این شهپاد ساخت شرکت صنایع جنگ‌افزاری آمریکایی L3Harris چه مشخصاتی دارد.

شهپاد ماست -13 (MAST-13)

بر اساس اطلاعات منتشر شده در نیوال‌تکنولوژی سکوی آزمایش مستقل سطح دریا یا به اختصار ماست (MAST) شناوری پرسرعت به طول 13 متر با ناوبری کاملا خودکار است. این شناور از سیستم کنترل مستقل اختصاصی L3Harris ASView و الگوریتم‌های پیشرفته آزمایشگاه علوم و فناوری دفاعی بریتانیا (Dstl) استفاده می‌کند.

موتورهای دیزلی دوقلو واترجت نیروی پیشران این شپهاد را تامین می‌کنند. ماست -13 بیش از 36 ساعت مدوامت عملیات دارد.

سنسورهای یکپارچه از جمله دوربین الکترواپتیکال / مادون قرمز (EO/IR)، زوم پان شیب، رادار و سیستم نشانگر خودکار (AIS) در این شهپاد مورد استفاده قرار گرفته‌اند که قابلیت ارسال در لحظه اطلاعات را دارند.

سال گذشته این شهپاد در امارات به نمایش گذاشته شد و به عنوان بخشی از نمایش، داده‌های بلادرنگ را جمع‌آوری کرد و با استفاده از حسگرهای داخلی یکپارچه با تیم L3Harris در خلیج جرویس، استرالیا به اشتراک گذاشت که شامل ویدئوی زنده و داده‌های کنترلی می‌شد.

وزارت دفاع بریتانیا در سال 2019 این شهپاد را برای محافظت از کشتی‌های نیروی دریایی این کشور در برابر تهدیدات احتمالی خریداری کرد.

5858

کد خبر 1762194
شهپاد آمریکایی که عبورش از تنگه هرمز خبرساز شد / عکس 2