چهارشنبه 7 آذر 1403

شورای اسلامی شهر برای همکاری در احیای دشت شهرکرد اعلام آمادگی کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
شورای اسلامی شهر برای همکاری در احیای دشت شهرکرد اعلام آمادگی کرد

شهرکرد - ایرنا - رییس شورای اسلامی شهرکرد با اشاره به خشکسالی بی‌سابقه دشت شهرکرد گفت: مجموعه مدیریت شهری در شهرداری و شورای اسلامی، احیای این دشت را براساس برنامه‌ای کارشناسی و علمی در دستور کار قرار می‌دهد و برای احیای این دشت حیاتی مرکز استان آماده همکاری با دستگاه‌های متولی است.

حیدر علی‌پور شامگاه یکشنبه در نشست علنی شورای اسلامی شهرکرد تاکید کرد: البته این مهم وظیفه ذاتی مدیریت شهری نیست، اما با تواجه به اهمیت موضوع، شورای اسلامی و شهرداری آمادگی همکاری در این زمینه را دارد.

وی افزود: در این راستا باید تمامی دستگاه‌های اجرایی که در این راستا متولی هستند، با احیای دشت شهرکرد همکاری لازم را با شورای اسلامی و شهرداری داشته باشند.

علی‌پور تصریح کرد: مهار روان‌آب‌های ناشی از بارندگی و هدایت آن به دشت شهرکرد از راهکارهای اساسی تقویت این سفره زیرزمینی مهم است.

وی یادآور شد: شناسایی نقاطی برای حفر چاه‌های عمیق و هدایت روان‌آب‌ها به آن، می‌تواند باعث مهار این منابع آب و تقویت سفره‌های زیرزمینی شود.

عضو شورای اسلامی شهرکرد نیز گفت: دستگاه‌های اجرایی مرتبط با احیای دشت شهرکرد، برنامه‌های عملیاتی خود در این حوزه را ارائه دهند.

فرهاد رئیسی تاکید کرد: تقویت پوشش گیاهی و احداث کمربند سبز در جنوب شهرکرد، می‌تواند به احیای این دشت، مهار ریزگردها و جلوگیری از ورود آن به شهر کمک کند.

وی اظهار داشت: در سال‌های نه‌چندان دور به علت بالا بودن سطح آب کسی جرأت نزدیک شدن به دشت شهرکرد را نداشت، اما به علت برداشت‌های بی‌رویه و خشکسالی‌های دهه اخیر، هم‌اینک سطح سفره‌های اب دشت شهرکرد بیش‌از 37 متر کاهش داشته است.

رئیسی تصریح کرد: ارائه طرحی علمی برای استفاده از پساب شهرکرد در توسعه فضای سبز شهری مرکز چهارمحال و بختیاری در دستورکار شهرداری قرار گیرد.

یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهرکرد نیز گفت: وعده‌های مسوولان برای هدایت روان‌آب‌ها و احیای دشت شهرکرد تاکنون عملیاتی نشده است.

حمید فتح‌اللهی تاکید کرد: در بارندگی‌های 2 سال اخیر حدود یک میلیون مترمکعب آب در مسیر سدها و رودخانه‌ها جاری شد، اما زمین به قدری تشنه بود که آب کافی به سفره‌های زیرزمینی نرسیده است.

وی افزود: دشت شهرکرد آخرین نفس‌ها را می‌کشد و به نظر نمی‌رسد که دوام زیادی نداشته باشد.

فتح‌اللهی، وسعت دشت شهرکرد را از بن تا هفشجان و طاقانک اعلام و تصریح کرد: 43 درصد جمعیت چهارمحال و بختیاری و 100 درصد نیاز 9 مجتمع دامداری وابسته به دشت شهرکرد است.

وی یادآور شد: هم‌اینک افزون بر 10 هزار کشاورز از دشت شهرکرد ارتزاق می‌کنند و براساس تحقیقات و بررسی‌های علمی انجام شده از سوی یک مشاور، می‌توان از محل روان‌آب‌ها سالانه 6 میلیون مترمکعب آب را وارد این دشت کرد.

عضو دیگر شورای اسلامی شهرکرد نیز گفت: نبود آینده‌نگری از مهم‌ترین عوامل افت سفره‌های زیرزمینی در دشت شهرکرد است.

مصطفی حیدری تاکید کرد: نداشتن برنامه‌ریزی در سال‌های گذشته باعث شد تا دشت شهرکرد در خطر نابودی قرار بگیرد.

شهردار شهرکرد نیز گفت: شهرداری برای اجرای طرحهای علمی مرتبط با احیای دشت شهرکرد آمادگی همکاری با دستگاه‌های اجرایی متولی را دارد.

بهادر عبدالغنی تصریح کرد: در این راستا نشست‌های تخصصی با مسوولان دستگاه‌های اجرایی متولی و شهرداران و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا واقع در مسیر دشت شهرکرد برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، خشکسالی یک دهه است در چهارمحال و بختیاری خودنمایی کرده است و این خشکسالی اقلیمی باعث بی‌آبی در دشت‌های این استان شده است

برخی از کارشناسان بر این عقیده‌اند که با کاهش شدید سطح آب سفره‌های زیرزمینی، حیات بزرگترین دشت چهارمحال و بختیاری یعنی دشت بزرگ شهرکرد به کما رفت و این دشت نفس‌های آخر خود را می‌کشد.

سطح حوضه آب‌ریز دشت بزرگ شهرکرد افزون‌بر 124 هزار و 500 هکتار وسعت دارد که از این سطح 577 هکتار مرغ‌زار است و رودخانه اصلی آن به نام "جهانبین" پس از دریافت آب مازاد چشمه‌ها و قنوات از نواحی جنوب به رودخانه کیار متصل می‌شود.

شهرکرد به عنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری 200 هزار نفر جمعیت دارد.

*س_برچسب‌ها_س*