شورای همکاری خلیج فارس
شورای همکاری خلیج فارس
شورای همکاری خلیج فارس از توافق بین ایران و عربستان برای از سرگیری روابط دیپلماتیک استقبال کرد.
اقتصادنیوز: وزارت امورخارجه عربستان سعودی جمعه شب در بیانیهای سخنان "بزالل اسموتریچ" وزیر دارایی تندرو صهیونیست درباره محو شهرک "حواره" فلسطین را محکوم کرد.
اقتصادنیوز: شورای همکاری خلیج فارس در واکنش به اظهارات نژادپرستانه وزیر صهیونیستی، بر حمایت قاطع این کشورها از تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی بیت المقدس شرقی تاکید کرد.
اقتصادنیوز: در حاشیه مراسم فیفا دیدار علی دایی با جیانی اینفانتینو قابل توجه بود. دیداری که کسی از جزئیات آن باخبر نشد، اما حالا اسطوره فوتبال ایران در این خصوص صحبت کرده است.
محاسبه واشنگتن این است که رویارویی با ایران میتواند در درجه پایین باقی بماند. اما اگرچه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس مشتاق همکاری با واشنگتن در دفاع از موشکهای منطقهای و اکثر دغدغههای اسرائیل در مورد ایران هستند، اما کماکان درهای خود را به سوی تهران باز نگهداشته اند.
بشار اسد، رئیسجمهور سوریه در سفری غیرمنتظره راهی مسقط شد. «دیپلماسی زلزله» شاید نام مناسبی برای فهم تحرکات دیپلماتیک دمشق در منطقه باشد.
سفر اخیر رئیسی به چین را می توان تلاشی از سوی رئیس جمهور چین برای ترغیب واشنگتن به کاهش موضع تهاجمی فزاینده در قبال کشورش دانست.
در حالی که برجام همچنان بهترین گزینه برای چین است، «اگر ایالات متحده و ایران بتوانند خارج از مذاکرات برجام به یک راه حل دوجانبه دست یابند، توافق فعلی چندان اهمیتی نخواهد داشت. اما آیا این دو کشور میتوانند در یک دوره کوتاهتر آشتی کنند؟»
المانیتور در یادداشتی مدعی شده است؛ ایران پیشنهادی به میانجیگری اتحادیه اروپا برای بازگشت به برجام در تابستان گذشته را نپذیرفت و زمان آن گذشت. حتی اگر ایران اکنون به پیشنویس قبلی بله بگوید، واشنگتن ممکن است موافقت نکند.
برای دولت بایدن، کنترل برنامه هستهای ایران همچنان یک اولویت اصلی است. دولت بایدن دیپلماسی را کنار نگذاشته، اما «همه گزینههای روی میز است» نیز بخشی از این سیاست است.
برای اتحادیه اروپا، نبض مذاکرات هنوز می زند، اما ضعیف. بروکسل در قبال ایران سیاست دو مسیره دارد: از یک سو تحریم و فشار بخاطر اعتراضات و روسیه و از سوی دیگر دیپلماسی در بحث برجام.
اقتصادنیوز: برای اتحادیه اروپا، نبض مذاکرات هنوز می زند، اما ضعیف. بروکسل در قبال ایران سیاست دو مسیره دارد: از یک سو تحریم و فشار بخاطر اعتراضات و روسیه و از سوی دیگر دیپلماسی در بحث برجام.
تنها ترس از فروپاشی نهایی برجام می تواند چین را وادار کند که ایران را به توافق بازگرداند و برخی منابع دیپلماتیک را برای میانجیگری بین تهران و واشنگتن در نظر بگیرد.
پس از بیست سال، اولین سفر رئیسجمهور ایران به کشور چین در حالی انجام گرفت که علیرغم تشریفات و سروصدای رسانهای، نتایج آن چندان روشن نیست.
سیدمصطفی هاشمیطبا در یادداشت روزنامه شرق نوشت: با وجود آنکه مرتب گفته میشود که امکانات داخلی و نیروهای داخلی مسائل کشور را حلوفصل خواهند کرد و آینده روشن است، نگاه ما به روابط خارجی است. اگر به آقای روحانی ایراد میگرفتند که همه چیز را به برجام گره زده است، اینک درحالیکه از اصلاح امور داخلی درمانده هستیم، روی به روسیه و چین آوردهایم.
روزنامه شرق در یادداشتی به قلم سیدمصطفی هاشمیطبا نوشت: در اینکه تفاوتی ماهوی بین سفر رئیسجمهور چین به عربستان و سفر رئیسجمهور ایران به چین وجود دارد، تردیدی نمیتوان داشت؛ معمولا آنکه به سفر میرود نشانه درخواست است و آنکه میپذیرد، نشانه قبول.