شورای همکاری خلیج فارس
شورای همکاری خلیج فارس
بیات نوشت: با بستهتر شدن حلقه رژیم تحریمها علیه ایران، طی سالهای اخیر حجم روابط اقتصادی میان تهران - پکن از 40 میلیارد دلار (1390 شمسی) به 14.8 میلیارد دلار (1400 شمسی) کاهش یافته است! با مشاهده این اعداد و ارقام میتوان فهمید که چرا چین سیاست سنتی «بیطرفی فعال» را تغییر داده و راضی به درج نام خود بر پای بیانیهای ضد ایرانی شده است.
با بستهتر شدن حلقه رژیم تحریمها علیه ایران، طی سالهای اخیر حجم روابط اقتصادی میان تهران - پکن از 40 میلیارد دلار (1390 شمسی) به 14.8 میلیارد دلار (1400 شمسی) کاهش یافته است! با مشاهده این اعداد و ارقام میتوان فهمید که چرا چین سیاست سنتی «بیطرفی فعال» را تغییر داده و راضی به درج نام خود بر پای بیانیهای ضد ایرانی شده است.
اقتصادنیوز: حمید ابوطالبی مشاور رئیس جمهور پیشین ایران در توئیتی نوشت: اعراب خلیج فارس که ارتباط سیاسی وتجاری و اقتصادی پیشرفته دارند، به همین دلیل توانستند چین را از موضع قدرت مجبور به قبول تمام خواستههای آنان علیه ایرانکردند! سیاست خارجی ایران بر پایه دشمنی دانسته است و نه منافع ملی.
اقتصادنیوز: واکنش ها به بیانیه جنجالی چین و اعضای شورای خلیج فارس و تفسیرها درباره حکم محاربه از جمله خبرهای مهم 24 ساعت اخیر بود که اقتصادنیوز در این گزارش آنان را مرور کرده است.
امضای چین پای بیانیه پایانی شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سهگانه ایرانی، احضار سفیر دوست و متحد استراتژیک ایران به وزارت امور خارجه را به همراه داشت تا به گفته حسین امیرعبداللهیان در ضرورت احترام به تمامیت سرزمینی ایران با هیچ طرفی تعارف نداشته باشیم. چین که تا دیروز یک شریک سیاسی و تجاری برای ایران محسوب میشد، به یکباره در ذیل یک بیانیه از موضوعاتی حمایت کرد که ارتباط مستقیم...
وزیر خارجه عربستان نسبت به عدم دستیابی به توافق هستهای هشدار داد و گفت که اگر این توافق انجام نشود وارد مرحله بسیار خطرناکی خواهیم شد.
همزمان با اغتشاشات و ناامنیهای به وجود آمده در برخی شهرهای کشور، جریان آشوب و ترور در استان سیستان و بلوچستان به دنبال راه انداختن جنگ قومی و مذهبی است.
فارس نوشت: مدیر مسئول کیهان گفت: آیا این همصدائی به مفهوم و معنای آن نیست که به آمریکا نیز حق می دهید حاکمیت چین بر تایوان را مورد تردید قرار داده و قابل مذاکره بداند؟! آقای جینگ پین! مطالعات شما در جغرافیای سیاسی ضعیف است و یا مشاوران غیر قابل اعتمادی دارید.
مشاور رئیس جمهور پیشین کشورمان دلیل نقض تمامیت ارضی ایران دربیانیه مشترک چین و شورای همکاری خلیج فارس را مبتنی بودن سیاست خارجی ایران بر پایه دشمنی دانسته است و نه منافع ملی.
در خبر منتشر شده در سایت وزارت خارجه برخلاف اطلاع رسانی برخی رسانه ها، خبری از "احضار" نیست بلکه صرفا "دیدار" سفیر چین با دستیار وزیر خارجه ایران است.
نویسنده در تحلیل خود در باره موانع داخلی اتخاذ سیاست خارجی فعال که منتهی به حرکت تهاجی شورای همکاری خلیج فارس در کنار چین علیه منافع ملی ایران شده، بر تغییر سیاست ها و آشتی ملی و ورود میانه روها برعرصه سیاست ایران تا دیر نشده تاکید می کند.
برخی از کاربران فضای مجازی در واکنش به موضعگیریهای جدید چین نوشتند: ایران میتواند با توجه به این موضعگیری چین علیه خاک ایران، کشور جزیرهای «تایوان» را به رسمیت بشناسد و از استقلال آن حمایت کند.
احسان صالحی در واکنش به بیانیه مشترک چین و شورای همکاری خلیج فارس توئیتی منتشر کرد.
برخی بر این باورند که چین برخلاف تصور بسیاری از ناظران هیچگاه متحدی قابل اعتماد نبوده و نیست و گروهی دیگر باور متفاوتی دارند و رویکرد اخیر چین را به شکلی گستردهتر مورد بررسی قرار میدهند.
نامه نیوز نوشت: تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: روز به روز مشخص می شود که تعریف رابطه راهبردی با چین و روسیه یک توهم بود چون فقط ایرانی ها چنین موضوعی را به زبان می آورند.