شکار الماسهای درخشان در فضا
ناسا اخیرا در حساب کاربری تلسکوپ فضایی هابل در اینستاگرام تصویری زیبا از یک خوشه ستارهای منتشر کرد.
به گزارش ایسنا، تلسکوپ فضایی هابل ناسا یک خوشه ستارهای پر زرق و برق که شبیه یک الماس مجلل بوده و حاوی مجموعهای از درخشانترین ستارههای کهکشان راه شیری است را شکار کرده است.
ناسا با انتشار این تصویر باشکوه نوشت: این خوشه ستارهای که "ترامپلر 14 "(Trumpler 14) نامیده میشود، در فاصله هشت هزار سال نوری از ما و در منطقه بزرگ زایش ستارگان به نام سحابی شاه تخته قرار دارد.
از آنجا که عمر این خوشه 500 هزار سال است، دارای جمعیت زیادی از ستارههای عظیم و درخشان در کل کهکشان راه شیری است.
هابل یکی از تلسکوپهای فضایی ناسا است که در سال 1990 پرتاب شد. این رصدخانه ماموریت بررسی و ثبت تاریخ 13.8 میلیارد ساله کیهان را برعهده داشت. "هابل" همچنان در حال رصد کیهان است و ناسا امیدوار است تا چند سال دیگر، احتمالا تا دهه 2030 نیز بتواند از آن استفاده کند.
تلسکوپ فضایی هابل پروژهی مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا و کانادا است و بیش از سه دهه به رصد فضا پرداخته است. این تلسکوپ بیش از 1.5 میلیون رصد انجام داده و بیش از 18 هزار مقاله علمی براساس دادههای آن منتشر شده است. "هابل" با سرعت 27 هزار و 300 کیلومتر بر ساعت مدار زمین را دور میزند و در فاصلهی 547 کیلومتری زمین قرار دارد. این تلسکوپ در ماه آوریل سال 1990 از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به فضا ارسال شد.
اویل این هفته ناسا تلسکوپ فضایی قدرتمندی موسوم به "جیمز وب" را پرتاب کرد که این تلسکوپ نیز دید جهانیان به هستی را تغییر خواهد داد. "هابل" یکی از بزرگترین و پرکاربردترین تلسکوپها به شمار میآید. "جیمز وب" اغلب به عنوان جانشین یا جایگزین "هابل" توصیف میشود، اما به رغم تعداد انگشت شماری مشکل در طول این سالها، ابزارهای علمی هابل همچنان قوی هستند و این دو تلسکوپ بزرگ قرار است با هم (البته دور از یکدیگر) در فضا مشاهداتی را انجام دهند.
هدف اصلی تلسکوپ جیمز وب، بررسی چگونگی شکلگیری و تکامل کهکشانها پس از بیگبنگ است و قصد دارد با نگاهی به اعماق کیهان تصاویری از اولین کهکشانهایی که تاکنون شکل گرفتهاند، ثبت کند.
انتهای پیام