شنبه 3 آبان 1404

شیب توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر تندتر شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
شیب توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر تندتر شد

بررسی روند رشد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ایران در طی 14 سال اخیر، از تندتر شدن شیب نمودار توسعه در این بخش در طی سال‌های اخیر حکایت دارد.

اقتصادی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بر اساس آمار اعلامی ساتبا، ظرفیت اسمی نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور تا پایان شهریورماه امسال به 2300 مگاوات رسیده است. این عدد حدود 2 درصد ظرفیت اسمی تولید برق کشور است.

بررسی روند رشد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ایران در طی 14 سال اخیر، از تندتر شدن شیب نمودار توسعه در این بخش در طی سال‌های اخیر حکایت دارد.

همچنین بررسی روند تولید برق توسط نیروگاه‌های تجدیدپذیر در نیمه نخست سال جاری نسبت به نیمه نخست سال 1403، حاکی از رشد 32 درصدی تولید برق توسط نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور است.

همچنین گزارش آماری ساتبا نشان می‌دهد که میزان انرژی تولیدی نیروگاه‌های تجدیدپذیر در سه ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 28.6 درصد رشد داشته است، و نرخ رشد در بخش انرژی خورشیدی به‌واسطه افزایش چشمگیر ظرفیت منصوبه نیروگاهی در انتهای بهار سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته معادل 80 درصد است.

انرژی تولید شده تجمعی نیروگاه‌های تجدیدپذیر تا پایان شش ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 32 درصدی داشته و این نرخ رشد تنها در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی 86 درصد رسیده است.

ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در پایان سال 1403 معادل 1610 مگاوات بوده و این عدد تا پایان مهر ماه سال جاری با به‌مدار آمدن 940 مگاوات نیروگاه خورشیدی جدیدالحداث به ظرفیت 2550 مگاوات رسیده و زمینه رشد 58 درصدی ظرفیت منصوبه تجدیدپذیرها را محقق کرده است.

در شش ماه ابتدایی سال جاری، به طور میانگین ماهانه 150 مگاوات نیروگاه خورشیدی جدید وارد مدار شد که در مهرماه این میزان به حدود 450 مگاوات افزایش یافت؛ ساتبا در خصوص اعلام کرده که در تلاش است این میزان به 800 مگاوات در ماه افزایش یابد.

وزارت نیرو نیز رسما اعلام کرده که برنامه‌ریزی صورت گرفته برای رساندن ظرفیت اسمی تولید برق تجدیدپذیر در کشور به 7 هزار مگاوات تا پایان امسال است که البته در صورت تامین منابع مالی مورد نیاز محقق می‌شود و در این صورت سهم تولید برق حاصل از انرژی‌های تجدیدپذیر به 7 درصد در سبد تولید برق کشور خواهد رسید.

شیب توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر تندتر شد 2
شیب توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر تندتر شد 3