شنبه 19 مهر 1404

شیوع افسردگی و اضطراب در ایران 25 درصد است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
شیوع افسردگی و اضطراب در ایران 25 درصد است

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین پیمایش کشوری، شیوع اختلالات افسردگی و اضطرابی در حدود 25 درصد گزارش شده است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا رئیسی در نشست خبری «هفته سلامت روان و پویش سلامت دهان و دندان» در تالار شهید سلیمانی وزارت بهداشت گفت: هفته گذشته در نشست جهانی سلامت روان در دوحه قطر، برنامه‌های سلامت روان ایران از جمله مراکز سراج تشریح شد که با استقبال گسترده مواجه شد.

وی افزود: در این مراکز، غربالگری، مشاوره و ارجاع برای دارودرمانی انجام می‌شود، اما ویژگی اصلی آن‌ها ارائه خدمات سلامت روان مبتنی بر جامعه است؛ جایی که روان‌شناس، روان‌پزشک و مددکار اجتماعی حضور دارند و این مراکز به شوراها و هیأت‌امنای محلات متصل‌اند.

معاون بهداشت با اشاره به راه‌اندازی صدمین مرکز سراج در بندرانزلی و رایگان بودن خدمات این مراکز بیان کرد: اکنون تعداد مراکز سراج در 28 استان کشور به 103 مرکز رسیده و طبق برنامه، ایجاد 300 مرکز سراج در تمام استان‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: افراد بستری دارای بیماری‌های مزمن روانی پس از ترخیص، توسط مراکز سراج تحت مراقبت قرار می‌گیرند و رها نمی‌شوند. پس از 6 سال اجرای پایلوت این برنامه، شاهد تداوم 62 درصدی درمان بیماری‌های شدید روان و کاهش 70 درصدی موارد فوت ناشی از این بیماری‌ها هستیم.

فعالیت 3هزار روانشناس در مراکز بهداشتی / غربالگری رایگان اختلالات سلامت روان

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام اینکه ایران تنها کشور جهان است که برنامه‌های سلامت روان را در شبکه بهداشت خود ادغام کرده است، از اشتغال 3200 روان‌شناس در این شبکه خبر داد.

رئیسی با هشدار نسبت به نمایش بیش از حد مصرف سیگار و الکل در سینمای خانگی، تصریح کرد: به روند تولید فیلم‌ها در سینمای خانگی برای عادی‌سازی مصرف سیگار و الکل معترضیم، زیرا جوانان از بازیگران الگو می‌گیرند و باید در تولید محتوا به این نکات توجه شود.

وی از راه‌اندازی برنامه سلامت روان در مدارس از ابتدای مهرماه سال جاری خبر داد و گفت: در مقطع متوسطه دوم، مسائل مرتبط با کنکور و اقتضای سنی موجب بروز رفتارهای پرخطر روانی یا افسردگی می‌شود که مختص ایران نیست و در همه کشورها دیده می‌شود.

رئیسی خاطرنشان کرد: از ابتدای مهر، برنامه‌های سلامت روان مدارس آغاز شده است و به‌ویژه در مقطع متوسطه دوم، غربالگری افراد در معرض خطر و بررسی خانواده‌های آنان در دستور کار قرار دارد. همچنین معلمان و مدیران مدارس برای حمایت از دانش‌آموزان در جریان موضوعات قرار می‌گیرند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه هیچ عامل مؤثرتری از ارتقای سواد سلامت برای افزایش مراجعه مردم به روان‌شناس وجود ندارد، اظهار کرد: در تخت‌های بستری بخش دولتی حداکثر پوشش بیمه‌ای روان به بیماران ارائه می‌شود، اما این میزان کافی نیست.

وی با تأکید بر ضرورت اختصاص 10 درصد از تخت‌های بیمارستانی به حوزه سلامت روان افزود: تغییرات سبک زندگی مردم در جهان شرایط را متفاوت کرده است. زندگی دیجیتالی در عین حال که چالش‌هایی دارد، می‌تواند از طریق دسترسی به اطلاعات پزشکی و خدمات از راه دور، موجب ارتقای سلامت شود.

رئیسی اضافه کرد: جنگ از عوامل اصلی بروز اختلالات روان است؛ فردی که خانواده خود را در جنگ از دست داده، باید از طریق مشاوره درست به تعادل روانی بازگردد.

وی گفت: بر اساس آخرین پیمایش کشوری، شیوع اختلالات افسردگی و اضطرابی در حدود 25 درصد گزارش شده است.