صدور مجوز تولید 6000 فراورده طبیعی و سنتی / شرکتها خودشان داروهای تاریخ مصرف گذشته را جمعآوری میکنند
سرپرست اداره کل امور فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو درباره ریکال مکملها توضیحاتی ارائه و اعلام کرد: 4300 داروی طبیعی و بیش از 1700 داروی سنتی مجوز گرفتهاند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مهشید حائریزاده در نشست خبری دهمین همایش مکملهای غذایی و رژیمی با بیان اینکه اولویت سیاستگذاری کشور به سوی تولید داخل بوده، اظهار کرد: به تدریج مجوز واردات مکملها کم شده و در سال گذشته و امسال به صفر رسیده است.
وی افزود: امسال سال تولید فراوردههای اصیل و باکیفیت است. در سه سال گذشته فرآوردهها را از سطح عرضه جمعآوری و کنترل میکردیم و امسال این جمعآوری و نظارت بیشتر میشود.
سرپرست اداره کل امور فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر علت ریکال و جمعآوری برخی مکملها از عرصه توزیع، از اظهار نظر صریح در این باره خودداری و بیان کرد: اولویت سازمان تولید فراورده اصیل و باکیفیت است و با توجه به ضابطه، ممکن است نیاز به ریکال فرآوردهها بشود. بازرسیهای سازمان از فراوردهها، دورهای، موردی و ضربتی است و با توجه به دستورالعمل مربوطه ممکن است فراورده ریکال شود و این اتفاق در همهجای دنیا نیز رخ میدهد. بازرسیهای ادواری همواره وجود داشته و امسال محوریت، کنترل مواد اولیه است.
وی درباره اخباری مبنی بر تاریخ گذشته بودن داروهای ریکال شده، ادامه داد: مسئولیت ما سلامت جامعه است. ریکال دستورالعمل خود را دارد و شرکتها موظفند خودشان داروهای تاریخ مصرف گذشته را ریکال (فراخوان و جمعآوری) کنند.
حائریزاده در پاسخ به سوال دیگر تسنیم درباره تعداد فراوردههای طبیعی و سنتی که از سوی سازمان مجوز دارند، گفت: حدود 4300 داروی طبیعی تاکنون مجوز گرفتهاند و بیش از 1700 داروی سنتی مجوز گرفتهاند.
سهم قفسههای دارویی از فرآوردههای طبیعی 14 درصد است / صادرات 15 میلیون دلاری فرآوردههای طبیعی و مکمل