چهارشنبه 7 آذر 1403

صدور گواهینامه 2 زبانه برای تمامی افراد جامعه / اجرای "کروکی الکترونیک" در سراسر کشور

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
صدور گواهینامه 2 زبانه برای تمامی افراد جامعه / اجرای "کروکی الکترونیک" در سراسر کشور

رئیس پلیس راهور از صدور گواهینامه دو زبانه برای تمامی افراد جامعه به مرور خبر داد و گفت: افرادی که قید فوریت دارند و می‌خواهند به خارج از کشور سفر کنند می‌توانند به "سامانه سخا" مراجعه و درخواست برای صدور گواهینامه دوزبانه را ثبت کنند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سردار سید کمال هادیان‌فر؛ رئیس پلیس راهور فراجا صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به تصویب آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی توسط هیئت دولت اظهار کرد: در ارتباط با این موضوع پلیس دو پیشنهاد داشت که خوشبختانه هردو پیشنهاد به تأیید هیئت دولت رسید.

وی افزود: یکی از پیشنهادات این بود که افرادی که گذرنامه پایه سه دارند و می‌خواهند به گذرنامه پایه دو تبدیل کنند به جای توقف دو ساله با یک سال توقف بتوانند تبدیل گواهینامه را انجام دهند.

رئیس پلیس راهور بیان کرد: مورد دوم افرادی بودند که گواهینامه پایه دو دارند و می‌خواهند گواهینامه پایه یک دریافت کنند. این افراد هم به جای مهلت دو ساله توقف می‌توانند بعد از یک سال گواهینامه‌شان را از پایه دو به پایه یک تبدیل کنند.

صدور گواهینامه 2 زبانه برای تمامی افراد جامعه

هادیان فر گفت: گواهینامه دو زبانه نهایی شده است افراد می‌توانند با گواهینامه دو زبانه در 72 کشور و در صورت تأیید تفاهم نامه‌ها در 13 کشور دیگر یعنی مجموعاً در 85 کشور با گواهینامه ایرانی دو زبانه رانندگی کنند.

وی بیان کرد: برای افرادی که تصمیم دارند تا گواهینامه‌شان را تمدید اعتبار کنند و یا درخواست صدور گواهینامه المثنی دارند و یا حتی گواهینامه‌های جدیدالصدور، گواهینامه دو زبانه صادر می‌شود.

رئیس پلیس راهور گفت: البته افرادی که قید فوریت دارند و می‌خواهند به خارج از کشور سفر کنند می‌توانند با مراجعه کردن به سامانه سخا و تکمیل مدارکشان درخواست برای صدور گواهینامه دو زبانه بدهند.

به گفته هادیان فر اعتبار گواهینامه‌ها (چه یک زبانه و چه دوزبانه) 10 سال است.

صدور گواهینامه یک روزه موتورسیکلت برای 80 هزار نفر

وی با اشاره به اجرای طرح اخذ گواهینامه یک روزه موتورسیکلت گفت: هم‌اکنون این طرح در 27 استان اجرا می شود و تا به امروز حدود 80 هزار نفر گواهینامه موتورسیکلت دریافت کرده اند.

رئیس پلیس راهور بیان کرد: هزینه دریافت گواهینامه یک روزه به 30 درصد هزینه سابق آن رسیده است و شرایط دریافت گواهینامه موتورسیکلت به شدت آسان شده است. به همین منظور توصیه می‌کنیم تا تمام 7.5 میلیون نفری که راکب موتورسیکلت هستند و گواهینامه ندارند از این طرح پلیس استفاده کنند.

هادیان‌فر تاکید کرد: پیشنهاد داده‌ایم تا افرادی که یک بار گواهینامه گرفته اند (به استثنای گواهینامه پایه یک) دیگر نیاز نباشد برای گواهینامه‌های دیگر امتحان آیین نامه بدهند. امیدواریم دولت این پیشنهاد پلیس را تایید کند.

اجرای کروکی الکترونیک در سراسر کشور

وی از اجرای گواهینامه الکترونیک در سراسر کشور خبر داد و گفت: قبل از این کروکی‌ها کاغذی بود و مشکلاتی از جمله اخذ خسارت تصادف‌های ساختگی از بیمه‌ها وجود داشت. پلیس نرم افزاری را طراحی کرد تا کروکی‌های کاغذی به کروکی‌های الکترونیک تبدیل شود.

رئیس پلیس راهور گفت: براساس اعلام بیمه سالانه برای یک میلیون و 100 تصادف کروکی کشیده می‌شد که 550 هزار از این تصادفات جرحی و خسارتی بود؛ همچنین براساس اعلام بیمه مرکزی سالانه بیش از دو هزار میلیارد تومان به تصادفات ساختگی پرداخت می‌شد.

دریافت کروکی تصادفات در کمتر از یک دقیقه

هادیان‌فر اضافه کرد: برای اجرای کروکی الکترونیک در سراسر کشور 5 هزار تبلت به ماموران پلیس داده‌ایم تا همزمان که کروکی الکترونیک ترسیم می شود یک پیامک برای فرد مقصر و یک پیامک برای فردی که دچار آسیب شده است ارسال شود و در انتهای آن پیامک لینک پی دی اف کروکی هم ارسال شود.