صدور 15 پروانه بهره برداری آبزی پروری طی سال گذشته / لزوم راه اندازی سامانه ای ملی برای انجام استعلامات به منظور صدور مجوزها
گودرزی گفت: در استان خراسان شمال طی سال 1400 در حوزه آبزی پروری 15 فقره پروانه بهره برداری و هفت فقره مجوز بهسازی، نوسازی و تاسیس مزرعه آبزی پروری صادر شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن گودرزی، مدیر صدور پروانه واحدهای تولیدی سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان شمالی در گفت و گو با عصراترک اظهار کرد: طی سال 1400 در حوزه آبزی پروری در استان 11 فقره موافقت اصولی همچنین هفت فقره مجوز بهسازی، نوسازی و تاسیس مزرعه آبزی پروری در استان صادر شدند.
گودرزی همچنین بیان کرد: طی سال 1400 در حوزه آبزی پروری استان 15 فقره پروانه بهره برداری صادر شدند.
وی در بخش دیگری از سخن خود درباره فرآیند صدور مجوزهای آبزی پروری و تمدید پروانه آن عنوان کرد: صدور مجوز آبزی پروری، دام و طیور در سطح کشور تحت ماده 5 قانون نظام جامع دامپروری که به نظام مهندسی کشاورزی واگذار شده است، انجام می شود.
گودرزی گفت: دستورالعمل اجرایی و اصلاحات بعدی آن به سازمان نظام مهندسی کشاورزی ابلاغ شده است که برای صدور مجوزها برای آبزی پروران و دامپروران از این دستورالعمل پیروی می شود.
وی گفت: مبتنی بر این دستورالعمل موافقت اصولی شش ماه اعتبار دارد و شش ماه نیز تمدید می شود.
این مدیر افزود: صدور جواز تاسیس دو سال اعتبار دارد و دو سال نیز تمدید می شود.
وی همچنین بیان کرد: پروانه بهره برداری نیز هر چهار سال تمدید می شود تا شرایط فنی و بهداشتی واحد بررسی شود.
گودرزی خاطرنشان کرد: این نهاد در زمینه دریافت مجوزها تمامی توضیحات را به متقاضیان ارائه می دهد تا آنان از شرایط آماده سازی واحد و نحوه دریافت مجوزها آگاه شوند.
وی در ادامه با تصریح بر این مطلب که طول دوره زمان بری صدور مجوزها وقتی بیشتر می شود که یک جای کار نقص داشته باشد، عنوان کرد: تامین آب از مهمترین دغدغه ها و موانع اصلی در صدور به موقع مجوزها است.
مدیر صدور پروانه واحدهای تولیدی سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان شمالی گفت: متقاضی ابتدا درخواست دریافت مجوز را ارائه می دهد سپس به دنبال تامین منبع آبی می رود، درحالیکه اول باید دستگاه های ذی ربط منابع آبی قابل دسترس برای واحدهای تولیدی دامی، شیلات و طیور را تعیین تکلیف کنند تا متقاضی با علم به آن نسبت به ارائه تقاضا برای راه اندازی واحد تولیدی اقدام کند.
علاوه بر آن، وی صلاحیت اقتصادی متقاضی را علتی دیگر در زمینه طولانی شدن صدور مجوزها بیان کرد و افزود: بسیاری از متقاضیان نسبت به دریافت مجوز اقدام می کنند به امید اینکه بتوانند تسهیلاتی قرض الحسنه دریافت کنند تا واحد تولیدی را ایجاد کنند.
گودرزی همچنین نقص مدارک و بی سوادی و یا کم سوادی شماری از متقاضیان از نحوه ثبت نام الکترونیکی برای تقاضا در زمینه صدور و یا تمدید مجوز را از دیگر علل طولانی شدن صدور مجوزها و یا تمدید پروانه بیان کرد.
وی در ادامه با تصریح بر این مطلب که باید تدبیری شود تا استعلامات برای صدور مجوزها کمتر دریافت شود، عنوان کرد: دولت بر روی این موضوع تاکید کرده است که البته تا حدودی نیز از سخت گیری ها در زمینه صدور مجوزها کمتر شده است.
با این وجود، مدیر صدور پروانه واحدهای تولیدی سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: باید سامانه ملی برای انجام استعلامات برای صدور مجوز طراحی و راه اندازی شود که در دستور کار دولت است.
انتهای پیام /