ضرب الاجل سه ماهه دستگاه قضا برای رفع مشکل لایروبی بندر آستارا
آستارا - ایرنا - معاون قضایی دادستان کل کشور گفت: پس از 13 سال ضرب الاجل سه ماهه برای لایروبی کامل بندرآستارا به عمق 6 متر با هدف ورود کشتی هایی با ظرفیت بارگیری بالا در بندر آستارا و توسعه اقتصادی آن تعیین شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا سعید عمرانی روز چهارشنبه در بازدید از منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا افزود: سه ماه دیگر برای بررسی و پیگیری موارد مربوط به بندر به آستارا خواهیم آمد و باید تمامی موازین قانونی به طور کامل رعایت و اجرا شود زیرا این بندرگاه یکی از کریدورهای مهم ترانزیت، صادرات و واردات است.
معاون قضایی دادستان کل کشور گفت: متاسفانه پس از 13 سال پروژه بندر آستارا به دلایل مختلف به سرانجام نرسیده و عجیب است که چرا پیشرفتی در این بندر مهم استان گیلان حاصل نشده است.
عمرانی افزود: در کشوری که به دنبال شکوفایی اقتصادی و حل مشکلات اقتصادی هستیم، پروژه بندر آستارا پیشرفت خاصی نداشته و از سال 88 هنوز اقدام اساسی در این بندر مشاهده نمی شود و محوطه آن آماده نشده تا کشتی ها پهلو بگیرند و کار ترانزیت صادرات و واردات به نحو احسن انجام شود.
وی ادامه داد: باید از فرصت طلایی بندر آستارا به خوبی استفاده کرد و اگر تا دو یا سه ماه دیگر مشکل لایروبی بندر آستارا رفع نشود متاسفانه مسیر ترانزیت عوض خواهد شد و این به ضرر چهار استان گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل است.
معاون قضایی دادستان کل کشور اضافه کرد: پیشرفت بندر آستارا به نفع سایر بنادر منطقه است و این بندر و طرح آن، ملی است و خوشبختانه با موقعیت خاص و عالی که کشور ما در کریدورهای حمل و نقل و اقتصاد دارد، باید از این نعمت به نحو شایسته استفاده کرد.
به گفته عمرانی، اگر مسئولان ما مشکلات را ملی ببینند به یقین این مشکلات حل خواهد شد و از مسئولان شهرستانی و استانی انتظار دارم تا رفع مشکل لایروبی نظارت های خود را به صورت جدی انجام دهند.
وی گفت: بخش خصوصی باید فعالیت خود را در این بندر افزایش دهد تا کشتی ها در حال تردد باشند و نباید با وجود این نعمت الهی در شهر فرهنگی و گردشگر پذیر آستارا شاهد بیکاری باشیم.
عمرانی افزود: توسعه بندر آستارا موجب شکوفایی استان گیلان و رفع بیکاری و کمک به معیشت مردم منطقه خواهد بود و بندر آستارا از ظرفیت ملی برخوردار است و باید به عنوان یک بندر ملی در استان گیلان به آن نگاه ویژه شود.
تردد نخستین کشتی در بندر آستارا به فروردین سال 92 باز می گردد و این بندر چند منظوره با 60 هکتار وسعت، نخستین بندر بخش خصوصی کشور و نزدیک ترین و مقرون به صرفه ترین مسیر تجارت و حمل و نقل کالا بین آسیا، آفریقا و اروپاست و برای تخلیه و بارگیری کشتی های 2 هزار و 500 تنی طراحی شده است.
شهرستان مرزی آستارا با 91 هزار نفر جمعیت و با سه مرز زمینی، ریلی و دریایی در غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.