ضریب نفود تلفن همراه در خراسان جنوبی به 88 درصد رسید

بیرجند - ایرنا - مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: ضریب نفود تلفن همراه در استان ابتدای دولت یازدهم 44 درصد بود و اواخر سال گذشته به 88 درصد رسید.
«مصطفی بهی» روز یکشنبه در نشست کارگروه توسعه دولت الکترونیک استان خراسان جنوبی که به ریاست استاندار برگزار شد، افزود: ضریب نفود اینترنت مشترکان ثابت و سیار استان اکنون 84 درصد است که ابتدای دولت دوازدهم این رقم 48 درصد بود.
وی بیان کرد: برای اینترنت 100 درصد روستاهای خراسان جنوبی برنامه ابلاغی به اپراتورها دادهایم و در حال حاضر 513 روستای استان به اینترنت شبکه ملی ارتباطات بر بستر همراه متصل هستند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی افزود: ما در تمامی روستاهای بالای 20 خانوار استان حداقل یک نوع ارتباط از جمله تلفن ثابت، همراه و اینترنت را داریم.
وی گفت: پهنای باند ورودی استان که توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تامین میشود، 131 گیگابیت بر ثانیه است که در خراسان جنوبی در پیک مصرف، 35 گیگابیت بر ثانیه مصرف داشتیم.
بهی با اشاره به دسترسی روستاهای خراسان جنوبی به اینترنت پرسرعت و اتصال به شبکه ملی اطلاعات افزود: تکلیفی که وزارت ارتباطات در برنامه ششم توسعه دارد اتصال 80 درصد روستاهای بالای 20 خانوار کشور به شبکه ملی اطلاعات است.
وی اظهار داشت: با اقداماتی که تاکنون انجام شده 62 درصد روستاهای بالای 20 خانوار خراسان جنوبی برابر 572 روستا به شبکه ملی ارتباطات متصل شدهاند و 37 درصد روستاهای استان در قالب 346 روستا هنوز متصل نیستند که در برنامه این اداره کل قرار دارند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: البته 38 درصد روستاهای زیر 20 خانوار استان به دلیل قرار گرفتن در مجاورت روستاهای پرجمعیت به شبکه ملی اطلاعات دسترسی دارند.
وی از احداث یا ارتقای 61 سایت ارتباطی در سال گذشته خبر داد و افزود: 101 روستای استان با جمعیت بالغ بر 10 هزار و 100 خانوار در سال گذشته به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند.
بهی گفت: برای توسعه شبکه ملی اطلاعات در سطح روستاها طی سال گذشته 13 سایت و 25 میکرو سایت جدید نسل چهارم احداث شد و 25 سایت همراه روستایی نیز به نسل چهارم ارتقا پیدا کرد.
وی توسعه شبکه همراه روستایی را از برنامههای این اداره کل در سال گذشته ذکر و بیان کرد: با احداث و راهاندازی 21 سایت، پوشش همراه در 29 روستای استان برقرار شد و 2 هزار و 500 خانوار روستایی از خدمات تلفن همراه بهرهمند شدند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی اظهار داشت: برای توسعه شبکه پهن باند و ارتقای کیفیت ارتباطات روستایی نیز طرح توسعه شبکه فیبرنوری روستایی طی سال گذشته به میزان 170 کیلومتر در سطح استان اجرا شد که با اجرای آن 9 مرکز تلفن ثابت و 21 سایت همراه روستایی به شبکه پهن باند پایدار و مطمئن متصل شد.
وی افزود: برای تسهیل دسترسی هماستانیها به خدمات دستگاههای اجرایی و کاهش مراجعات به ادارات، سال گذشته مجوز فعالیت 17 دفتر پیشخوان شهری و 12 دفتر ICT روستایی صادر شد.
بهی گفت: بنا به اعلام آموزش و پرورش 85 درصد دانشآموزان استان به شبکه شاد دسترسی دارند و 15 درصد باقیمانده روستاهایی هستند که به شبکه متصل نیستند اما در برنامه قرار گرفتند.
وی به طرحهای در دست اجرای توسعه ارتباطات روستایی از محل اعتبارات ملی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد و افزود: اکنون 35 سایت برای توسعه پوشش همراه روستایی در دست اجرا است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر 158 سایت توسعه اینترنت پرسرعت روستایی و 79 کیلومتر توسعه شبکه فیبرنوری روستایی در خراسان جنوبی در دست انجام است.
وی گفت: اواخر سال 97 تمامی 31 شهر استان زیر پوشش اینترنت نسل سه و چهار قرار گرفت و اینترنت سیار در تمامی شهرهای استان تامین شده است.
بهی برخی از مشکلات برای توسعه زیرساختی ارتباطات استان را تامین تجهیزات مخابراتی، هزینه بالای توسعه ارتباطات به دلیل پراکندگی جمعیت و وسعت زیاد خراسان جنوبی و سرقت تجهیزات مخابراتی ذکر کرد.
وی افزود: احداث هفت سایت توسعه اینترنت و همراه روستایی در استان مشمول هزینههای نامتعارف از قبیل احداث جاده و تامین برق میشود که نیازمند همکاری دستگاههای اجرایی مربوطه و تامین اعتبار این هزینهها هستیم.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*