طرح دستیابی به پتانسیل عملکرد در محصول گندم اجرایی می شود
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی گفت: بر اساس «طرح دستیابی به پتانسیل عملکرد در محصول گندم» قرار است 4 هزار و 225 گندمکار را به عنوان کشاورزان پیشرو به مزرعه برساند.
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی گفت: بر اساس «طرح دستیابی به پتانسیل عملکرد در محصول گندم» قرار است 4 هزار و 225 گندمکار را به عنوان کشاورزان پیشرو به مزرعه برساند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عطااله ابراهیمی در یکصد و چهارمین نشست کمیته فنی گندم کشور که با حضور مجری طرح گندم، رئیس بنیاد ملی گندمکاران و رؤسای مراکز تحقیقات و کارشناسان پهنه، تشکلهای بخش خصوصی، نمایندگان کشاورزان و مؤسسات تحقیقاتی و... به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، گفت: در سالهای گذشته بحث امنیت و اقتدار غذایی به عنوان یک واژه غالب در وزارت جهاد کشاورزی هدف گذاری و تلاشهای بسیار زیادی برای رسیدن به این هدف بزرگ انجام شده که قابل تقدیر است؛ اگر آمار تولید گندم را در سالهای گذشته رصد کنیم نشان میدهد که یک همت همگانی برای افزایش ضریب امنیت غذایی بخصوص قوت غالب مردم، بویژه گندم صورت گرفته است.
وی به آمار تولید گندم اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با وجود محدودیتهای اقلیمی و منابع آبی، آمار افزایشی را در ارتباط با بحث گندم داریم که جای بسی امیدواری و ماحصل کار گروهی و تلاش کسانی است که در خط مقدم جبهه تولید، مراکز جهاد کشاورزی و در سطح دهستانها فعالیت میکنند.
رئیس مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی یکی از مهمترین مؤلفههای تأثیرگذار بر تولید پایدار گندم را بحث اقلیم برشمرد و گفت: کشور ما در یک منطقه خشک جهانی واقع شده و مسلماً از تغییرات اقلیمی به شدت تأثیر پذیر است، بنابراین باید با شرایط اقلیمی جدید سازگار شویم و تولیدات پایدار را در تغییرات اقلیمی داشته باشیم و در این بین یکی از مولفههایی که کشاورزان ما را ترغیب میکند که گندم را برآورد و انتخاب کنند، بحث مزیت اقتصادی و بازار است.
ابراهیمی به مدیریت مزرعه نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته با همکاری معاونتهای امور باغبانی و زراعت در سطح وزارتخانه و مدیریت ترویج، هماهنگیهای خوبی برای تأمین بذور و هستههای بذری مناسب برای مدیریت مزرعه انجام شده است.
وی افزود: با همگرایی در برنامهها میتوانیم سالی پربار در تولید هستههای بذری، تأمین کود و کشت قراردادی داشته باشیم و در این راستا انتظار میرود بتوانیم حداقل نوسان در تولید پایدار در حوزه گندم که قوت غالب مردم است، را شاهد باشیم.
این مقام مسؤول با اشاره به این که وزیر جهاد کشاورزی تاکید زیادی برای هماهنگی و برنامهریزی سال زراعی داشت، گفت: در بحث کشت قراردادی برنامهریزی خوبی انجام شده است و ما به عنوان مؤسسه آموزش و ترویج و حلقه ارتباطی بین کشاورزان و بخش دولتی تلاش میکنیم وظایفی که در تحقق برنامههای تدارک دیده شده بر عهده داریم، به نحو احسن انجام دهیم.
وی تاکید کرد: مؤسسه آموزش و ترویج ظرفیت و زیربنای خوبی از سطح ملی و ستاد تا سطح دهستانها دارد، این ظرفیت در اختیار معاونت زراعت قرار خواهد گرفت و بدون شک محوریت کار، بخش خصوصی و گندمکاران خواهند بود و باید بتوانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
خرید تضمینی 7 میلیون و 450 هزار تن گندم در کشور
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی نیز در این نشست، از خرید تضمینی 7 میلیون و 450 هزار تن گندم در کشور خبر داد و گفت: رشد خرید تضمینی نشان میدهد کشور ما ظرفیت تولید و خودکفایی پایدار را دارد.
سهراب سهرابی تصریح کرد: گندم مهمترین محصول غذایی در کشور است و نقش کلیدی در امنیت غذایی دارد، 4 درصد پروتئین مردم ایران از گندم تشکیل میشود و همه ما باید کمک کنیم تا این خودکفایی پایدار را در سطح کشور داشته باشیم.